URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2017, 15:28

Oradea este oraşul din România cu cele mai bune facilităţi medicale, înaintea Braşovului, Timişoarei şi Clujului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu 16 spitale de stat şi private, alături de alte peste 90 de cabinete private şi zeci de farmacii, Oradea a fost desemnat ca fiind centrul urban cu cele mai bune facilităţi medicale din Romania, potrivit unui nou studiu realizat de platforma de anunţuri imobiliare Storia.ro. Clasamentul continuă cu oraşele Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Baia Mare, Piteşti şi Cluj-Napoca, la polul opus, printre cele mai dezavantajoase oraşe din punctul de vedere al facilităţilor medicale, fiind Giurgiu, Focşani, Tulcea, Călăraşi, Constanţa, Bacău şi Vaslui.

Cartierul Dacia din Timişoara ocupă prima poziţie în clasamentul cartierelor cu cele mai bune facilităţi medicale din ţară, iar topul continuă cu cartierele Ştefan cel Mare (Bucureşti), Gavana 3 (Piteşti), Zorilor (Cluj-Napoca), 7 Noiembrie (Târgu Mureş), Soarelui (Timişoara), Centrul Civic (Braşov) şi Cedonia (Sibiu). Cartierul Rogerius din Oradea ocupă poziţia numarul 5. La coada clasamentului sunt cartierele Gai (Arad), Bereasca (Ploieşti), Ferneziu (Baia Mare) şi Gara (Slatina).

La nivel de regiuni, Banatul a fost desemnat de 8.332 de români ca fiind regiunea cu cele mai bune facilităţi medicale, urmat de Maramureş, Crişana şi Transilvania. Cel mai mic punctaj la capitolul percepţiei locuitorilor faţă de facilităţle medicale în oraşele şi cartierele lor a fost obţinut de Dogrobea, Moldova şi Muntenia. Zona Bucureşti şi Ilfov se află la mijlocul clasamentului.
Percepţia asupra accesului la cele mai bune facilităţi medicale este cea de-a treia tema a studiului amplu realizat de Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research, "Oraşele şi cartiere din Romania", ce se va desfăşura până la finalul anului 2017. Până în prezent, aproape 170.000 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.

Pentru realizarea clasamentului, participanţii au fost invitati sa evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din perspectiva accesului la facilităţile medicale, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este "foarte rău", iar 5 este "foarte bine". Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Conform aceleaşi cercetări Storia.ro, Oradea a fost evaluat ca fiind şi orasul cu cel mai înalt grad de siguranţă, iar Braşovul oraşul cu cel mai avantajos cost al vieţii. În cel din urmă clasament, Oradea se clasează pe locul 3.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
halal
Va dati seama ce e la altii ...
Postat 27 Martie 2017, 23:18 de oradea_mea_si_a_ta
sondaje facute de site-uri de imobiliare...
...gen (a)storia.kz sau alti "priceputi" care executa la comanda platita a administratiei locale orice fel de sondaj, neaparat pozitiv :))))))))))))))
Postat 27 Martie 2017, 19:53 de AgentulTermic
Haida,de !
Facilitați, da , or fi! Medici ca la Cluj, never! Am avut de-a face și știu cum e...
Postat 27 Martie 2017, 19:05 de titel
Serios?
Clujul, nu?! Sau altfel, de ce se duc clientii, pardon, pacientii la Szeged in Ungaria? Ha?! Aud?
Postat 27 Martie 2017, 16:11 de Maricel
Mandru oras, mester carmaciul ...
... si eu care voiam sa ma mut in Viena, bine ca mi-au deschis altii ochii :))))))))
Postat 27 Martie 2017, 15:50 de Negative
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON