URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2018, 12:28

Oracolul Mang: Ştie dinainte să-şi consulte colegii că PSD Bihor îl susţine pe Liviu Dragnea

Oracolul Mang: Ştie dinainte să-şi consulte colegii că PSD Bihor îl susţine pe Liviu Dragnea O fotografie de arhivă cu Biroul Permanent Judeţean al PSD Bihor. Între timp, mai mulţi dintre membrii acestui for au fost îndepărtaţi şi înlocuiţi cu oameni mai „îndrăgiţi” de Ioan Mang...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul Permanent Judeţean al PSD Bihor a fost convocat pentru o şedinţă joi, de la ora 14, cu scopul de a stabili poziţia organizaţiei la şedinţa CEx programată vineri. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele Ioan Mang, într-o intervenţie pe care a avut-o joi înainte de prânz, la Digi24.

29 de primari, toţi pro-Dragnea

„Eu cred că contează foarte mult părerea celor din organizaţie, a primarilor, a membrilor Biroului Permanent Judeţean. La Bihor, am avut o discuţie cu toţi primarii PSD, 29 avem, care nu sunt de acord cu scrisoarea. Azi, la ora 14, va fi o întrunire a Biroului Permanent Judeţean, unde sunt 22 de membri, dintre care doi primari”, a declarat Mang.

Înainte de a se vedea cu colegii săi, liderul PSD Bihor ştie, însă, că aceştia îi vor cere să-l susţină pe Liviu Dragnea, fără a lămuri pe ce anume se bazează când spune asta. „La orele 17 aproximativ o să am mandatul din partea BPJ, în principiu mandatul este de a nu fi de acord cu cererea demisiei”, a declarat preşedintele PSD Bihor.

„Primarii nu vor aventuri”, a mai spus Mang, dar fără să explice de unde ştie ce vor ceilalţi 20 de membri din BPJ. Pe lângă Mang, din Biroul Permanent Judeţean al PSD Bihor mai face parte preşedintele executiv Emilian Pavel, secretarul organizaţiei, trezorierul şi vicepreşedinţii.

Întrebat despre şedinţa de vineri a Comitetului Executiv Naţional al PSD şi deznodământul ei, dar mai ales ce va face dacă mai mult de jumătate din cei 68 de membri îi vor cere lui Dragnea să demisioneze, Mang a evitat să răspundă. „Demisia e un act unilateral. Vom vedea mâine, dar nu cred că vor fi mai multe de jumătate”, a spus preşedintele PSD Bihor.

Comunicat... pe jumătate

Pe de altă parte, tot joi, după săptămâni în şir de lipsă de comunicare mediatică, PSD Bihor a transmis un comunicat de presă, prin care reconfirmă că cei 29 de primari social-democraţi din Bihor au fost consultaţi, într-o şedinţă care a avut loc marţi, 18 septembrie.

„Decizia adoptată în cadrul acestei ședințe a fost în unanimitate pentru susținerea Programului de guvernare, pentru continuarea proiectelor și politicilor publice aflate în derulare, pentru stabilitate și dialog. Primarii PSD Bihor conștientizează legimitatea actualei conduceri a Partidului Social Democrat, ca atare, toate părerile exprimate au fost pentru respingerea cererii de demisie a președintelui PSD, domnul Liviu Dragnea. Acesta a fost mandatul încredințat președintelui organizației județene, domnul Ioan Mang pentru a fi transmis, ca atare, în cadrul ședinței de vineri a Comitetului Executiv Național”, se arată în comunicat.

După cum se vede, însă, documentul semnat de „Biroul de presă PSD Bihor” nu pomeneşte nimic despre şedinţa BPJ programată joi, cea care e chemată, de altfel, să stabilească mandatul.

În schimbă, comunicatul simte nevoia să precizeze că PSD-iştii au dreptul la opinie, dar să precizeze clar, în ieşirile publice, că vorbesc în nume propriu. „Respectăm dreptul la opinie al fiecărui membru al partidului nostru, dar facem apel ca acestea să fie interpretate ca opinii personale și nu poziția oficială a organizației PSD Bihor”, se mai arată în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Nelu, am crezut in tine! Ai tradat! Ai facut rau voit!
Puti! totul in jurul tau pute! Stii ce te mai salveaza? Demisia de onoare! Asa cum le-ai cerut-o sau impus-o tu la multi!Mai mult, ai trimis "scrisori"/ petitii...denunturi!!!! Dumnezeu nu bate cu ...Vor mai iesi la iveala multe!Pazeste-te de prieteni!
Postat 20 Septembrie 2018, 16:52 de vineri
Ma intreb si eu:
Ma intreb si eu: pesta sobolaneasca porcina nu o fi aparut inca pe undeva? Stie cineva sa ii putem trimite pe sobolani acolo in vizita!
Postat 20 Septembrie 2018, 15:59 de scortosul
toti sobolanii au votat pentru hamster
primarii psd au intrebat consilieri locali psd de partea cui sunt si tot asa pana la cel mai mic sobolan, si astfel toti sobolanii au vor sa fie condusi in continuare de marele hamster...
Postat 20 Septembrie 2018, 13:46 de Traian
Sobolanie
Solobanul de Bihor impreuna cu sobolonocul sef au pus de o sobolaneala ca si sobolanutii sa soboloneasca pentru sustinerea soboloneasca a sobolonocului!
Postat 20 Septembrie 2018, 13:17 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON