URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2011, 14:37

Opt primării din Bihor vor să-şi facă piste de biciclete

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor a făcut vineri un bilanţ al proiectelor bihorene depuse la Administraţia Fondului de Mediu pentru finanţare, în diferite programe pe care AFM le desfăşoară.

Astfel, în cadrul programului vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului, care se adresează organizaţiilor non-guvernamentale şi unităţilor de învăţământ, primesc finanţare Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Reosal Borş (aproape 87.000 de lei) şi Asociaţia Pro Valea Crişului Repede din Urvind (aproape 82.000 de lei).

În cadrul programului de realizare a pistelor de biciclete, care se adresează primăriilor şi ale cărui obiective sunt diminuarea poluării aerului şi încadrarea emisiilor în valorile limită aprobate la nivel european, opt primării din Bihor au cerut bani.

Pe lângă Primăria Oradea, care şi-a anunţat deja intenţia de a face, cu finanţare de la AFM (2,22 milioane lei), o pistă de biciclete care să lege cartierele Ioşia şi Nufărul, au mai cerut bani primăriile din Aleşd (237.500 de lei), Beiuş (2,49 milioane lei), Marghita (2,48 milioane lei), Sântandrei (1,49 milioane lei), Lugaşu de Jos (1,4 milioane lei), Mădăras (1,29 milioane lei) şi Tileagd (1,45 milioane lei). "Aceste dosare sunt în evaluare la Administraţia Fondului de Mediu", a explicat pentru BIHOREANUL Loredana Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al APM Bihor.

Totodată, în cadrul programului AFM pentru îmbunătăţirea calităţii mediului prin împăduriri ale terenurilor degradate, primăriile pot obţine finanţare nerambursabilă pentru aceste lucrări. Până acum, singura primărie bihoreană care şi-a anunţat intenţia de a aplica şi în acest program este Oradea, municipalitatea având în plan să împădurească 86 de hectare de teren din jurul oraşului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
replica la articol si cerere de investigare jurnalistica de ancheta:))=))
Redactia saptamanalului ,,Bihoreanul`` initiaza o ancheta jurnalistica si in cazul unei comunei din Zona Metropolitana Oradea .Comuna Girisul de Cris condusa de primarul PeNaL Pasca Ioan cu privire la construirea unui trotuar zice-se pista de biciclete lat de 30-40centimetri dintre satele comunei ,Girisul de Cris si satul Tarian ca este dubios ingroparea de fonduri si ingroparea banului public in prostiile penale ale primarului PeNaL Pasca Ioan padureanul cheretit mare hotz mare bandit dar viitor pouscariash:))=))Si lucrare este facuta cu firmele de casa ,ale primarie Girisul de Cris,agreate PeNaLului Pasca Ioan din ale caror beneficii primeste spor si parte,cota parte din cistigurile firmelor si va lua ca si comision,dar macar 50-60 de centimetri sa fi fost pista asa zisa trotuar de biciclete ,ca bun biciclist trebuie ca sa fii ,ca sa poti merge pe ingustimea aceea :))=))PeNaLule Pasca Ioan nimic personal,doar sa-ti fac al 13 dosar penal,pentru ca cu cele 12 dosare penale te-ai laudat la TTV la emisiunealui Zoltan Hizo,,Repere bihorene,,Totul se plateste ,si nimic nu ramine neplatit niciodata,asta-ti garanteaza un roman simplu:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 14 August 2011, 16:41 de Romanul Simplu
Opt primării din Bihor vor să-şi facă piste de biciclete
Pe lângă Primăria Oradea, care şi-a anunţat deja intenţia de a face, cu finanţare de la AFM (2,22 milioane lei), o pistă de biciclete care să lege cartierele Ioşia şi Nufărul.NO is curios pt atitia bani ramanem pa traditia romaneasca ca tragem o linie alba sii gata pista???am o ciudata presimtire ca da,sa mai facut o data treaba asta si a trebuit sa inapoieze banii pe care dracu stie cine ia bagat in buzunar,si pa care consiliul la dat inapoi...afacere romaneasca.asta a fii si acuma.ma mir ca desteptii astia de sus cind au facut drumul de real2 si drumul de centura pina in iosia nu au avut atita minte sa o faca.!stati ASTA E atunci trebuia sa o dea unei firme constructoare cea ce ei vor sa puie in buzunar.imi cer scuze dar nu imi pot schimba parerea despre acesti mari conducatori din tata in nepot......nu mam dat cu bicicleta cam demultisor ca mai vreau sa traesc,dar daca se vor face piste in tot orasul..AM SA PUN JOS MASINA SI MA DAU CU BICICLETA!tot la masina o sa raman eu...PRESIMT
Postat 12 August 2011, 21:30 de pip
da cum sa nu imediat!
toata admiratia iubesc mediul inconjurator , nu l polueaza ca si MINISTRI nostri ne otravesc cu masinile lor mai bine le dam trasuri , ajunge omul sarac sa traisca SANATOS si bogatii sa ne otravesca ca sa si cumpere masini de lux, asta da calitate sociala!Vai de capul vostr invatati de la saraci cum sa traiti sanatos, ca in rest radiatii cat cuprinde in voi:))
Postat 12 August 2011, 16:56 de imediat
da cum sa nu imediat!
toata admiratia iubesc mediul inconjurator , nu l polueaza ca si MINISTRI nostri ne otravesc cu masinile lor mai bine le dam trasuri , ajunge omul sarac sa traisca SANATOS si bogatii sa ne otravesca ca sa si cumpere masini de lux, asta da calitate sociala!Vai de capul vostr invatati de la saraci cum sa traiti sanatos, ca in rest radiatii cat cuprinde in voi:))
Postat 12 August 2011, 16:56 de imediat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON