URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Ianuarie 2013, 13:27

Biroul Politic Central al PNL l-a exclus din partid pe Octavian Bot

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a propus conducerii centrale a partidului excluderea deputatului Octavian Bot, ales luna trecută într-un nou mandat, într-un colegiu din Bucureşti.

Anunţul a fost confirmat luni de preşedintele PNL Crin Antonescu, cel care l-a sprijinit pe Bot atât la intrarea în partid, cât şi pentru alegerile parlamentare, după ce liberalii bihoreni i-au refuzat deputatului traseist o candidatură în Bihor.

Situaţia lui Bot a fost discutată în prima şedinţă a conducerii PNL din acest an, care a mai avut pe ordinea de zi şi propunerea de excludere a lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

În vreme ce Bot este acuzat că a dus o campanie de denigrare la adresa liderilor PNL Bihor, Cherecheş a căzut în dizgraţia conducerii centrale a partidului după ce a dus o campanie împotriva candidaţilor liberali din Baia Mare pentru alegerile parlamentare.

De altfel, în şedinţa Biroului Politic Central, liberalii au votat excluderea celor doi din partid, dar o decizie definitivă urmează să fie luată abia săptămâna următoare.

În ce priveşte pe Bot, demersul vine la fix o lună după ce într-un articol publicitar, marcat ca atare, pe care l-a publicat în cotidianul Crişana patronat de fraţii Ioan şi Viorel Micula, traseistul, proaspăt ales deputat USL în Bucureşti, s-a răzbunat pe liberalii bihoreni, mai ales pe Cornel Popa, Ilie Bolojan, Lucia Varga şi Cristian Bodea, numindu-i ciumeţi, frustraţi, inculţi şi slugi.

Aşa cum BIHOREANUL a mai arătat, furios că înaintea începerii campaniei, liberalii bihoreni nu i-au acceptat candidatura în judeţ, deşi avea această promisiune din partea preşedintelui Crin Antonescu în schimbul trădării PDL, partidul în numele căruia s-a pricopsit cu un post de deputat în 2008, Bot şi-a intitulat textul "Perdantul şi Popa Prostu". 

Ca să sublinieze, între altele, că le este superior liderilor locali ai PNL, Bot a afirmat că "eu am supravieţuit în politică, la nivel înalt, din 1990", în timp ce "Cornel Popa vindea apa minerală a fraţilor Micula, cărora ar trebui să le fie recunoscător până la sfârşitul vieţii, pentru că au făcut om din el. Se pare, însă, că Popa a uitat şi a muşcat mâna celor care l-au hrănit".

Contactat de BIHOREANUL, Octavian Bot a refuzat o discuţie. "Cu BIHOREANUL nu discut", a spus el, după care a închis telefonul.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, deputatul a încercat - în stilu-i caracteristic - să minimalizeze impactul scrisorii publicate în Crişana, susţinând că aceasta a venit doar după ce liberalii bihoreni şi-ar fi bătut joc de el, cu toate că primarul Ilie Bolojan îi datorează ceea ce e acum, de vreme ce el l-ar fi înscris în PNL. Bot a zis şi că dacă un partid dă afară un deputat pentru "un simplu pamflet", înseamnă că partidul nu îl merită. "Aş rămâne independent", a răspuns Bot întrebării ce ar face dacă ar fi totuşi exclus.

Deocamdată, preşedintele PNL Bihor nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere. Cert este că la vremea apariţiei scrisorii deschise, Cornel Popa cataloga gestul lui Bot ca incalificabil şi îşi exprima speranţa că partidul va lua o măsură împotriva acestuia.

"Mie îmi este jenă să comentez poziţia unui frustrat care s-a plimbat în atâtea partide şi care este exact aşa cum îl caracteriza unul dintre colegi: un aruncător de rahat, care împrăştie mereu cu mizerie în cei care, vezi Doamne, nu îi apreciază tăria de caracter, cultura şi inteligenţa. Ce să mai zic?... Cred doar că acest caz va intra automat în analiza Comisiei de Etică a partidului. Chiar dacă un asemenea personaj ar trebui să fie ignorat, de data asta totuşi a mers prea departe", declara, la acea vreme, iderul PNL Bihor.

Citiţi detalii despre scrisoarea care le-a pus capac liberalilor orădeni, în articolul "Traseistul Bot aruncă din nou cu rahat în liberalii bihoreni: "Nişte ţărani", "proşti", "ciumeţi" şi "slugi"! "

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
@boom
Da-l in pusca mea pe bot, asta n-ar trebui sa fie subiect de presa. Zi-ne, ca esti parte a uslamului, ce au facut paraciosii astia, nea ilie, popa ciordel, luciana varga + mang_litorul & pesedeii bihoreni, basca tantalaii aia de parlamentari pt. cei ce i-au votat ? Si nu-s putini ! Ce investitii, ce investitori, ce proiecte au adus in Oradea / Bihor ? Ca ghidoneaza tara asta de 10(zece!) luni. Asta sa ne spuna papagalii astia, inclusiv m.chirila cu gasca lui de scarta-scarta pe hartie. P.S. Sa-i spuna cineva d-nei ministru delegat luciana varga ca functia de ministru nu o face automat nici mai frumoasa si nici mai desteapta. Am vazut-o deunazi la tv si mi-a fost rusine de tampeniile pe care le debita. Eu inteleg ca nu-i usor ca inginer mecanic sa vorbesti despre mediu, dar d-na cu dotarea de la mansarda a dpmniei sale nu poate ataca niciun subiect. Abtineti-va, doamna, va faceti un bine !
Postat 15 Ianuarie 2013, 13:40 de pinonel
Din categoria: NIŞTE ŢĂRANI (CON)DUŞI DE UN IDIOT
@Boom ... !?! ... Dacă e un anonim, atunci de ce mai postezi ceva care îl vizează ? Nu e prea mare deranjul pentru un susţinător al vastei culturi arătate până acum de Popa, Bolojan şi Varga. Ori era vorba doar de cultura cerealelor ?
Postat 15 Ianuarie 2013, 13:22 de Carp III
@Carp III
Prin limbajul pe care il folosesti si omul pe care il aperi demonstrezi care este de fapt cel mai mare taran si incult.Acest Octavian Bot nu s-a remarcat prin nimic. Pacat ca a ajuns iar in parlament acest Nimeni.Daca analizam faptele din cele doua tabere, ce au facut unii si ce au facut ceilalti, Bot nici nu poate fi luat in discutie.Este un anonim, care apare doar o data la 4 ani.
Postat 15 Ianuarie 2013, 10:25 de Boom
intrebare
Nu inteleg de ce se dau astia trei de ceasul mortii pt ca Bot le-a spus tarani? Este rusine sa te nasti la tara?Sant de la tara, asta fara doar si poate,sint tradati de eforturile pe care le fac sa para urbani, dar amprenta genetica exista...Sant complexati.....desi ,teoretic n-ar avea de ce....abilitatile difera de la urban la rural, de exemplu un urban nu va stii niciodata sa mulga o vaca, pe cand la tara orice copil, fara lectii prealabile executa procedura impecabil...nu-i asa bolovan, birtaso,si cel care are ieguta la purtator?
Postat 15 Ianuarie 2013, 10:24 de soso
liberalii , pdl-ul, psd-ul , etc + bot
Caz si situatie tipica pt politicienii bihorului ! De la ,,inalta" politica pe care sunt in stare s-o faca nemaipomenitii nostri alesi , ni se trage tot binele din Bihor . Incepand de la nivelul venitului mediu pe cap de bihorean , aeroport si cate multe altele as putea insira . . . Trist si rusinos ! Dar mai stii ? poate ca asta e si nivelul nostru al oradenilor, al bihorenilor .
Postat 15 Ianuarie 2013, 10:11 de suparatu
gretosilor
dupa cum vad pe comentarii, PDL BIHOR se gandeste sa-l reinregimenteze pe traseist. bot, serios, mai lasa voma, ca s-ar putea sa bata vantu prea tare si sa ti se intoarca impotriva. bleahh
Postat 14 Ianuarie 2013, 22:20 de PDL-istu, manelistu
da,da
Dupa cate-mi aduc aminte acu cativa ani bolovan a mai fost gratulat cu apelativul de BOU in plina Primarie, de au ras angajatii pana recent, de fapt asta este porecla lui....asa ca figura cu IDIOT,este doar o completare binevenita...si apropo cand mai dormi in Primarie pune-ti sosetele imputite intr-un sertar ca miroase de la o posta....stim cand esti acolo...dar taranul vrea amanta.......
Postat 14 Ianuarie 2013, 21:40 de xxl
Foarte bine!
Urmeaza sa-l dea afara pe Antonescu... :)
Postat 14 Ianuarie 2013, 20:33 de shadow
D
Foarte bine :D
Postat 14 Ianuarie 2013, 18:35 de Ion
iar despre bot
:) dar acuma nu se mai semneaza cris.
Postat 14 Ianuarie 2013, 17:35 de @fuego
fuel(go)
poate de-aia nici nu semneaza nimeni "articolul" de doi bani, pentru ca nici vorba sa-l excluda astia pe-alde Bot, cum suge-reaza titlul (titlu suge-rat evident de sponsorii oficiali ai Bihoreanului, adicatelea bolojan si popa). ba da voi ati ajuns mai rau decat Crisana in iepoca de aur, frate, uite unde sunt marii ziaristi deontologi care dau lectii altora: pai cum sa propuna excluderea lu' Bou (pardon, Bot :D) alde Ciordel si gasca, daca asta nu e membru la organizatia lor ????? in goana voastra dupa spaga, nici nu mai vedeti jenibilele balbe pe c are le dati :)))))
Postat 14 Ianuarie 2013, 15:56 de Fuego
Din categoria: Fraierii propun !?!
Aşadar, ca să înţelegem corect problema, Bot nu a fost exclus din PNL astăzi, 14.01.2013 !?! Mai exact, nişte ţărani conduşi de un idiot, au propus Biroului Politic al PNL aprobarea ca Bot să fie exclus din rândurile membrilor PNL (Bihorul e cu pălăria pe ochi). Numai că, Bot este membru al organizaţiei PNL Bucureşti sectorul 2 !?! Dar nu contează, propunerea trebuie supusă la vot, în Delegaţia Permanentă care se va întruni probabil în 7-10 zile. Acolo, se va râde vârtos pe seama lui Bolojan, Popa şi Varga. După care, indiferent de rezultatul votului, va urma atacul lui Bot care va fi nu doar unidirecţional, ci pe toate fronturile. Aşa se întîmplă cînd ţăranii duşi de idioţi la tăiere se apucă de politică.
Postat 14 Ianuarie 2013, 15:30 de Carp III
Intelectalitatea liberala va avea "Katin-ul" ei
Daca a fost adus de Antonescu pe lista PNL, atunci acuma sa plece impreuna cu stapanul lui cu tot din PNL. Adica Antonescu sa-si asume raspunderea pentru acest "liberal". Si cand te gandesti ca a lipsit doar un pic (si acceptul lui Bolojan!) pentru ca azi sa mai avem un "liberal" in aceeasi situatie: Petru Filip, cel care era sustinut de acelasi Antonescu pentru admiterea in PNL. Ce a ajuns PNL: o adunatura de ciobani, de lenesi, de badarani, de infractori, de agramati, de lingai, de inculti, de "cacarai"!
Postat 14 Ianuarie 2013, 14:12 de crin V.I. Stalin
PNL si-a lui ceata
No , amu vedem noi cum s-o repera onoarea la pnl-isti ! Ca aista-i numa-nceputu !!
Postat 14 Ianuarie 2013, 14:06 de cartita
Aualeu!
Altfel zis: se desprinde sacul de petic? Asa de bine sa potrivea Octavian Bot cu Gigi Becali?!(ca altii se potrivesc perfect,e indubitabil!)
Postat 14 Ianuarie 2013, 13:33 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON