URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2018, 16:42

Obsedat sexual în libertate: Individul urmărea fetele şi le pipăia în zonele intime în Oradea, dar judecătorii au stabilit că nu e pericol social

Obsedat sexual în libertate: Individul urmărea fetele şi le pipăia în zonele intime în Oradea, dar judecătorii au stabilit că nu e pericol social foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr în vârstă de 25 ani din comuna Ineu a ajuns în arest, după ce a fost reclamat de trei orădence, pe care le-a urmărit la locul de muncă ori pe stradă, şi le-a agresat sexual, pipăindu-le în zonele intime.

Individul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Teofil Gurău, acţiona în cartierul Nufărul, pe străzile Nufărului şi Aleea Onisifor Ghibu.

Prima reclamaţie pe numele său datează din 21 martie şi a fost depusă de o fată de 18 ani pe care a urmărit-o şi agresat-o pe strada Nufărului, iar apoi mers după ea şi la lucru, într-un centru comercial, unde a privit-o insistent ore în şir.

Pe 10 aprilie, Gurău a făcut o nouă victimă, o fată de 19 ani, iar pe 13 iunie o alta, o orădeancă de 17 ani, pe care a atins-o în mod nepotrivit pe strada Nufărului, înainte ca aceasta să intre pe uşa blocului.

Găsit cu ajutorul camerelor de supraveghere din oraş şi identificat de victime, tânărul a fost fost prins, în final, joi, în municipiu, într-o acţiune realizată de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea împreună cu cei Secţia 5 de Poliţie Rurală. În aceeaşi zi, Gurău a fost reţinut pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă a individului, sub aspectul comiterii infracţiunii de agresiune sexuală. Instanţa a respins, însă cererea, dispunând ca acesta să fie plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Ancheta în caz continuă, căci nu e exclus ca, între timp, pe numele lui Gurău să apară şi alte reclamaţii. "Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
all3e_h22
Nu va învăța niciodată, pt că i se permite
Postat 01 Iulie 2018, 11:19 de Sandu1201
@sandu1201
Revoltător, sincer! E bolnav! Credeți că se învață minte după 24 de ore în arest? O să continue să facă ce ştie el!
Postat 30 Iunie 2018, 13:44 de all3e_h22
Datorită lui PSD-ESCU e liber
.
Postat 30 Iunie 2018, 13:35 de Sandu1201
@pisicarosievargata
Eu doar ți-am răspuns concret la întrebare (n-am dat cu parul ????). Şi am înțeles perfect ce ai vrut să zici... Nu ai ce auto-apărare să aplici; pune mâna şi fuge!
Postat 30 Iunie 2018, 13:20 de all3e_h22
asta e!
Ce să zic... eu pisică proastă probabil nu M-am exprimat corect!
Postat 30 Iunie 2018, 13:14 de pisicarosievargata
Nu e pericol social?
@pisicarosievargata, se ține în spatele tău pe stradă, dacă nu te uiți constant în spate, nu ai cum să-l observi! Eu de exemplu, vorbeam la telefon prima dată când mi s-a întâmplat, chiar n-am băgat de seamă. A 2-a oară (fiind paranoică), l-am observat repede şi am început să merg mai repede şi să încerc să-l fac să ma piardă... dar aleargă şi el, se ține cât poate de aproape. Dar în fine... măcar acum ştiu cum îl cheamă şi pe cine să reclam, dacă mi se mai întâmplă!
Postat 30 Iunie 2018, 13:02 de all3e_h22
Nu e pericol social?
Dumnezeule! Tipu' ăsta, m-a urmărit de la Oradea Plaza şi până în fața scării (locuiesc în Cantemir), de 2 ori! Prima dată am pățit-o anul trecut în luna mai. Nu l-am observat până am ajuns în fața blocului... atunci mi-a pus mâna pe fund şi a fugit. De atunci sunt mega-paranoică. A 2-a oară s-a întâmplat acum 4 săptămâni. Tot aşa m-a urmărit, dar l-am observat. Am intrat pe Anatole France (s-a ținut după mine, evident), am ocolit puțin până să ajung acasă şi am reuşit să intru în scara blocului înainte să apuce să pună mâna pe mine, deşi se afla foarte aproape în spatele meu. Am încercat să aflu cine este, dar nu am reuşit! Nu e un pericol social? Ziua în amiaza mare urmăreşte. Cât de dement poate să fie?
Postat 30 Iunie 2018, 12:54 de all3e_h22
Nu aprob așa ceva...
@parker: Nu ai înțeles probabil ce am vrut să spun! Din articol eu nu am priceput că ar fi fost imobilizate, lovite, .... păi atunci tu nu fugi, nu țipi ? Evident că e neplăcut, poate le lua prin surprindere dar o auto apărare tot trebuia să existe!
Postat 29 Iunie 2018, 20:28 de pisicarosievargata
Catre pisicarosievargata
asadar, domnule / doamna care stii sa pui virgula, daca pe muma-ta (sau pe nevasta-ta) sau fiica-ta, in cazul nefericit in care te-ai reprodus, o ataca un asemenea individ, la fel reactionai ? dar sunt sanse minime ca un ins cu o asemena gandire sa aiba sanse reale de reproducere. si sa lasati comentariile astea in spatiul public denota nepasare.
Postat 29 Iunie 2018, 18:25 de parker
intreb, nu dau cu parul
Si ele nu puteau să alerge un pic? Stăteau?
Postat 29 Iunie 2018, 18:05 de pisicarosievargata
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON