URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2012, 14:56

Oamenii lui Tokes acuză UDMR că au asmuţit pe ei Poliţia din patru judeţe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În cadrul unei conferinţe de presă organizate luni dimineaţă la sediul PPMT Bihor, viceliderul formaţiunii politice, Szilagyi Zsolt, a făcut publică o scrisoare deschisă adresată ministrului Internelor, prin care îi cere acestuia explicaţii vizavi de interogatoriile la care sunt supuşi liderii partidului său din patru judeţe transilvănene.

Hărţuiţi şi intimidaţi

Szilagyi Zsolt a spus că, în urmă cu câteva luni, la Inspectoratul General al Poliţiei a fost depus un denunţ penal îndreptat împotriva liderilor PPMT din toate judeţele unde partidul are filiale. Recunoscând că nu ştie exact ce conţine acesta, vicepreşedintele PPMT a declarat că, prin surse proprii, a aflat că obiectul denunţului e modul în care PPMT şi-a adunat listele de membri, referindu-se la faptul că partidul ar fi oferit mită contra adeziuni, dar şi că o parte dintre semnături ar fi fost falsificate.

Nemulţumirea lui Szilagyi ţine de faptul că denunţul a fost trimis în lucru la toate inspectoratele de Poliţie pentru verificări şi că, în unele judeţe, acesta face obiectul unor dosare de cercetare penală. „De ceva vreme, sute de membri ai PPMT au fost chemaţi la audieri la Poliţie şi Procuratură. În multe judeţe, ca şi Bihorul, poliţiştii au constatat imediat că este un denunţ calomnios, fără regăsire în realitate, şi au închis dosarele. Însă nu la fel s-a întâmplat în Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Hunedoara şi Sibiu, unde activiştii noştri sunt hărţuiţi politic de Poliţie, iar aceste acţiuni s-au intensificat acum, în preambulul şi în derularea campaniei electorale", a acuzat Szilagyi Zsolt, amintind că o nouă rundă de audieri a membrilor PPMT va avea loc miercuri la Satu Mare.

Mâna UDMR?

Szilagyi Zsolt a aflat că denunţul penal a fost depus la IGP prin avocatul Adrian Drăghici, din Bucureşti, şi de aceea este sigur că el a fost conceput de liderii UDMR, principalul adversar politic al PPMT. „Nu pot demonstra asta, însă acest avocat a fost mandatat de Uniune şi anul trecut când a încercat împiedicarea înregistrării PPMT în registrul politic al partidelor din România. Acum, liderii UDMR nu au curajul să iasă în faţă şi să recunoască ce fac, dar sunt sigur că denunţul face parte din strategia lor de discreditare a partidului nostru. E bine cunoscută intenţia UDMR de a ne pune beţe în roate. S-au speriat şi văd că pierd teren, iar acum le e teamă că pierd şi monopolul asupra electoratului maghiar. Aşa că recurg la scenarii ca şi acesta, cu denunţul", a acuzat Szilagyi Zsolt.

Ministrul, la „raport"

Convinşi că sunt victimele unei opresiuni politice, dirijate din umbră de UDMR, liderii partidului lui Tokes Laszlo i-au trimis ministrului de Interne, Mircea Duşa, o scrisoare deschisă prin care îi cer socoteală vivazi de acţiunile Poliţiei „care au ca efect direct intimidarea şi dezorientarea susţinătorilor PPMT", după cum se arată în document.

În opinia acestui partid, ministrul ar trebui să le răspundă de ce nu a analizat din start caracterul calomnios al denunţului, dacă îi pasă ce bani se cheltuie prin demararea acestor ample acţiuni de cercetare penală în mai multe judeţe ale ţării şi dacă UDMR ar fi exercitat vreo influenţă astfel încât să determine un anume rezultat al acestor anchete.

„Poliţia nu are ce să caute în această dispută maghiaro-maghiară. Poliţia este apolitică. Noi vom duce lupta noastră cu UDMR, dar pe calapoade politice. Este strigător la cer ce se întâmplă acum, când la un an după ce am fost înregistraţi ca şi partid, ne sunt verificate listele cu semnături. Este un caz fără precedent în istoria post decembristă a României", a acuzat Szilagyi Zsolt.

Replică de la UDMR Bihor

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a tranşat aspru acuzaţiile lui Szilagyi Zsolt. „El a mai făcut afirmaţii de acest gen, face parte dintr-o strategie de campanie care nu s-a dovedit eficientă nici altădată şi care nu se va dovedi nici acum. Szilagyi Zsolt s-a simţit persecutat la toate alegerile la care a participat şi a pierdut. De câştigat a câştigat doar când a candidat pe listele UDMR. Dacă ar putea demonstra că numele oricărui candidat al UDMR Bihor e implicat în această acţiune cu denunţul penal, să o facă. Dacă nu, să îşi ceară scuze public faţă de UDMR Bihor, pentru că o minciună repetată de mai multe ori nu se transformă în adevăr. Noi nu am denunţat pe nimeni!", a declarat Szabo Odon pentru BIHOREANUL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ochelari de cal
Oameni bolnavi, vad peste tot doar adversari,opozanti,agresori,discriminari,frustrari,nedreptati....Si ca dovada ca vad lucruri inexistente ,acestora li se pare ca vad unguri in Jud.Sibiu si Hunedoara. Ha Ha Ha.
Postat 13 Noiembrie 2012, 13:55 de Paul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON