URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2017, 15:15

O șoferiţă de 20 ani a fost prinsă gonind la volanul unui BMW cu peste 100 km/h prin mijlocul Oradiei. Poliţiştii au lăsat-o fără permis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O tânără în vârstă de 20 de ani din Sânmartin a rămas fără permis de conducere, după ce, duminică după-amiază, în jurul orei 17.00, la volanul unui BMW fiind, a gonit cu peste 100 km/h pe Bulevardul Cantemir în Oradea. Recordmanul minivacanţei a fost, însă, un şofer de 28 de ani din Auşeu care, în aceeaşi seară, a fost prins pe DN1 cu 142 km/h în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h, după cum a anunţat, miercuri, un comunicat al Poliţiei Bihor.

"Conducători auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionaţi contravenţional cu 9 - 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile", arată informarea.

În total, în perioada 11-15 august, poliţiştii rutieri din Bihor au sancţionat 425 de participanţi la trafic, au constatat 25 de infracţiuni, 26 de tamponări, iar 56 de permise de conducere reţinute pentru diverse abateri.

195 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 63 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 15 sancţiuni au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, opt pentru conducere sub influenţa alcoolului, au fost sancţionate 10 depăşiri neregulamentare, iar 134 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Valoarea amenzilor împărţite printre şoferii indisciplinaţi se ridică la 189.505 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@ draga Dacia
Din pacate limbajul posesorilor de bmw, inclusiv a postacului la care ma refer, reflecta exact atitudinea lor din trafic si modul lor de viata. Nu stiu decat sa balacareasca . Se pare ca respectivii au sau "si-au tras" o materie roz sau mov, eventual metalizata si cu sigla bmw, in locul unde altii au ceva mult mai cenusiu. Dar probabil este mult prea complicat sa inteleaga ceva mai complex decat ceea ce citesc in mod curent, adica buletinul ...
Postat 17 August 2017, 11:33 de oradea_mea_si_a_ta
practica
se cere de la elev sau viitor sofer o tigara de catre politist si i se da pachetul de tigari si surpria in pachet cel putin 1000 lei
Postat 17 August 2017, 07:36 de Rumanu
draga fane
La cum scrii si cat de analfabet esti, iti doresc sa faci cunostinta cu un sofer de bmw....lumea va fi mult mai curata apoi! Noroc ca tu nu ai permis, de fapt, nu ai cum sa obtii, pentru ca esti retardat si cretin.....asta reiese din felul in care scrii si gandesti, sorry! Doamne ajuta!
Postat 16 August 2017, 23:07 de Dacia
wsm
mai oameni buni gunoaiele, dejectiile umane cu bmw vezi maimuta de 20 de ani o proasta cu carnet(nu stiu cine le da carnetul, a am uitat corupti cu uniforma)! tigani cu 2 clase analfabeti cu carnet si a.s.m.d! mai oameni buni astia te omoara cu bmw -urile pe trecerea REGULAMENTARA de pietoni!
Postat 16 August 2017, 16:27 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON