URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Ianuarie 2016, 17:50

O rețea de călăuze care trafica migranți sirieni peste graniţă în zona comunei Avram Iancu, trimisă în judecată

O rețea de călăuze care trafica migranți sirieni peste graniţă în zona comunei Avram Iancu, trimisă în judecată foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un număr de 14 persoane au fost trimise în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, în urma unei anchete efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane sub coordonarea procurorilor DIICOT Oradea şi cu suportul de specialitate al Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor.

Potrivit unui comunicat făcut public joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, grupul a fost iniţiat anul trecut de un cetăţean turc de 54 ani şi un bărbat de 43 ani din Ungaria. "Ulterior, la reţea au aderat alţi trei bărbaţi din Siria, şapte persoane din judeţul Bihor şi două persoane din judeţul Arad, care au sprijinit activitatea infracţională a grupării sub diferite forme", se precizează în informare.

În filiera călăuzelor, fiecare membru avea un rol bine definit: liderul, cetăţeanul turc, racola grupurile de transfugi şi, apoi, coordona, atât direct, cât şi prin intermediul cetăţeanului maghiar şi a unui cetăţean român, operaţiunea de călăuzire, dispunând sarcini celorlalţi membrii, care se ocupau cu transportarea, cazarea şi trecerea peste frontiera României a migranţilor.

"Odată ajunşi ilegal în Ungaria, migranţii erau preluati de alţi membri ai grupării şi transportaţi până la destinaţie în diferite ţări ale Uniunii Europene. Pentru fiecare migrant ajuns în UE, liderul grupării a fi încasat sume cuprinse între 8.000 şi 10.000 de euro", se mai spune în comunicat.

Sirienii erau trecuţi peste graniţa româno-ungară în zona comunei Avram Iancu de către sătenii din zonă, care primeau de la fiecare transfug între 300 şi 500 euro.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei în cauză riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 şi 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Ancheta a fost realizată cu ajutorul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi a poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON