URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2011, 12:39

O orădeancă de 32 de ani a murit lovită de o maşină pe trecerea de pietoni (FOTO)

O orădeancă de 32 de ani a murit lovită de o maşină pe trecerea de pietoni (FOTO) La o zi de la accident, sângele femeii încă a rămas pe carosabil, fiind totodată o dovadă a distanţei mari pe care femeia a fost aruncată de autoturism
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O orădeancă în vârstă de 32 de ani a decedat marţi seară, în jurul orei 20, în urma unui accident rutier, a anunţat miercuri Poliţia Bihor.

Femeia traversa regulamentar strada Tudor Vladimirescu, pe trecerea de lângă intersecţia cu strada Sulyok Istvan, chiar în faţa Grupului Şcolar Ioan Bococi, când un orădean de 25 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen înmatriculat în Bihor, a acroşat-o, deşi era obligat să-i dea prioritate.

În urma impactului, deosebit de violent, tânăra a fost aruncată la circa 7 metri pe carosabil.

"Victima a suferit politraumatisme complexe. Echipajul SMURD ajuns la faţa locului a încercat să o resusciteze, dar nu s-a mai putut face nimic", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, coordonatorul SMURD şi al Unităţii de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean.

Şi mai trist este că în momentul producerii accidentului, tânăra era însoţită de copilul ei, în vârstă de 10 ani, care nu a fost accidentat, dar a văzut întreaga scenă. Un orădean care susţine că a fost martor la eveniment a povestit că băieţelul a scăpat teafăr tocmai pentru că înainte cu câteva secunde de impact, mama l-a împins înapoi pe trotuar.

Micuţul s-a speriat şi a fugit de la locul accidentului spre casă, întorcându-se câteva minute mai târziu cu tatăl său, respectiv soţul femeii.

Poliţiştii orădeni au început o anchetă în acest caz, pentru a determina împrejurările exacte în care s-a produs tragicul eveniment.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Vizibilitate redusa de masini!
De ce primaria si politia permit parcarea masinilor in intersectii si langa trecerile de pietoni, desi legea interzice acest lucru? Ce imbecil a amenajat locuri de parcare PLATITA acolo unde e interzis sa parchezi? Ar trebui sa aiba si el aceeasi soarta cu a acestei femei.
Postat 05 Februarie 2011, 18:54 de Petru
da e bine sa stiti
Art. 123. - Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii: h) la trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare şi marcaje, când drumul public are cel mult o bandă pe sens, iar pietonii aflaţi pe trotuar, în imediata apropiere a părţii carosabile, intenţionează să se angajeze în traversare; Art. 72. - (1) Pietonii sunt obligati sa se deplaseze numai pe trotuar, iar In lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stanga a drumului, In directia lor de mers. Cand si acostamentul lipseste, pietonii sunt obligati sa circule cat mai aproape de marginea din partea stanga a partii carosabile, In directia lor de mers. (2) Pietonii au prioritate de trecere fata de conducatorii de vehicule numai atunci cand sunt angajati In traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate si semnalizate corespunzator, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor. (3) Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, iar In lipsa acestora, In localitati, pe la coltul strazii, numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic.
Postat 28 Ianuarie 2011, 11:51 de dan
clar baiatul e de banii gata
alta musamalizare a cazului se profita de starea familiei care sigur nu au putere sa si faca dreptate nu au banii pe romaneste si uite asa UN CRIMINAL traieste printre noi, felicitari ! legea cere soferilor ca la trecerile de pietoni sa si adapteze viteza chiar si pentru acordarea trecerii OBLIGATORIU pietonilor, nu avea cum mama sa fie de vina ce cauti cu viteza pe trecerea de pietoni? pentru DANI sa nu dea D-zeu ca persoanele dragi sa fie in locul acestei mame, sa simti pe pilela ta CRIMA unui nebun, nu ti doresc, pentru ca numai nebunii ucid fie cu masina, fie cu alte arme....
Postat 27 Ianuarie 2011, 13:16 de o mama
nu poate fi adevarat!
nu poate fi adevarat ! de ce nu puneti camere de vedere in zone aglomerate de trafic cum vreti sa opriti aceste masacre? cereti primarului sa se implice viata npoastra e pe primul loc ca sa contribuim cu taxe, ca sa sustinem toata clasa de birocratie , fiecare om UCIS inseamna o pierdere pentru societatate si in plus o sa l mai intretinem si pe tanar in puscarie, ce urmariti prin acest sistem decimarea oameniilor care sustin din greu SOCIETATEA?
Postat 27 Ianuarie 2011, 13:11 de ion
aoleu
Ba IONEL, vezi sa nu ajungi si tu odata ca si soferul ala... ca apoi sa vina altii sa zzica ca te strang de gat...
Postat 27 Ianuarie 2011, 12:22 de DANI
Condoleante
Sincere condoleante familiei !!! Zilnic trec pe T.Vladimirescu in orele diminetii. Este una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni !! Da, este intr-adevar semnalizata, obligatia soferilor este de a incetini, clar, mai ales ca este o scoala acolo !! Din pacate vizibilitatea este foarte redusa, mai ales in intuneric...pe timp ploios. Copaci, masini parcate inainte, dupa sau chiar pe trecerea de pietoni. Daca s-ar putea cumva monta un reflector, un bec mai puternic deasupra trecerii ar fi foarte bine. Exact acelasi lucru la trecerea de pietoni la Banc Post - scoala gen. - policlinica, tot pe T.Vladimirescu !!! Sa fim un pic mai atenti unii cu altii...Viata are prioritate !!!!
Postat 27 Ianuarie 2011, 08:32 de Oradean
Vai si amar de presa locala.......
Jos cenzura....Vad ca ati schimbat pozele....si ati sters commentul care va tragea de urechi........rusineeeeeeeeee...........ratatilor
Postat 27 Ianuarie 2011, 08:18 de blabla
BA IONEL ESTI RATAT
Ba ionel de ma-ta te intereseaza fatza lui ... esti muritor de foame si vrei sa`l vezi pentru ce ... e tanar si a comis`o ... a gresit asta e .. are sa plateasca .. ce mortii si ranitii tai vrei sa reclami ? esti idiot ... fututti natia in gura ... mai bine dute si lucreaza ceva nu sta pe net ca bochetarul . Condoleantza familiei !
Postat 26 Ianuarie 2011, 22:56 de Gici
Trebuie analizat
Cu tot respectu pt victama, insa se poate sa nu fi fost doar soferulo de vina si pietoni ar trebuii sa fie mult mai atenti cand trec pe o trecere de pietoni, deoarece nu stii daca masina care vine spre tine va opri, am vazut multi pietoni care trec pe trecere uitandu-se in cealalta parte, nu e bine asa. Eu sunt si sofer si pieton, pot sa spun ca umblu mai mult pe jos si incerc sa fiu foarte atent cand trec pe trecere si nu trec niciodata pana nu vad ca soferul are intentia sa franeze. INCA CEVA DOMNULE BOLOJAN, ATENTIE MARE, CACI AR TREBUI SA FACETI CEVA ORI CU TRECEREA ACEA DE PIETONI DE PE T. VLADIMIRESCU, ORI CU CEI CARE PARCHEAZA FIX LANGA TRECERE, in fata ei, iar cei care merg spre centru au vizibilitate 0.
Postat 26 Ianuarie 2011, 20:30 de Mihail
bravoo:))
unde sunt pozele cine e tanarul de 25 de ani ca sa putem sa l reclamam daca mai exista martori la alte incidente, ce camulflati?un orădean de 25 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen ce culoare, ce numar?
Postat 26 Ianuarie 2011, 15:31 de ionel
Cercetările în cauză continuă?
Cercetări? Care cercetări? Cine e de vină? Clar şoferul...
Postat 26 Ianuarie 2011, 13:30 de The Fan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON