URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Aprilie 2010, 14:00

Nu vrem parcare! (FOTO)

Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
Nu vrem parcare! (FOTO) Nu vrem parcare!
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vizita şefului Serviciului Drumuri şi Poduri din cadrul Primăriei, Leontin Pătcaş, în zona blocurilor 23-29 de pe Bulevardul Decebal a iscat un adevărat scandal între acesta şi locatari.

Oamenii nu sunt de acord cu proiectul municipalităţii de a amenaja peste 90 de spaţii de parcare în spatele blocurilor de pe Bulevardul Decebal şi în spatele blocurilor străzii paralele, William Shakespeare. Ei susţin că nu au nevoie de mai multe locuri de parcare, iar amenajarea acestora i-ar priva, în schimb, de spaţiile verzi şi de părculeţul dintre blocuri.

"Pe partea cu Decebal nu putem deschide geamul, că e praf şi trafic de nu putem respira, iar blocul nostru fiind vechi nu are nici balcoane. În spate e singurul loc de unde mai avem un pic de aer curat", a spus unul dintre locatarii blocului 27.

"Aici nu avem nevoie de parcări. Sunt vreo 6-7 maşini şi există atâtea locuri. Dacă ar face parcare ar distruge arbuştii şi trandafirii şi părculeţul. Degeaba ne-au spus că nu or să taie arborii mari", l-a completat un vecin.

Leontin Patcas.jpgÎn plus, oamenii care au participat la discuţie susţin că şeful Serviciului Drumuri şi Poduri, Leontin Pătcaş (foto), ar fi folosit un ton ridicat în cadrul discuţiei. "A venit să ne lămurească. A urlat şi a ţipat la noi să înţelegem că parcarea trebuie făcută şi va fi făcută", a spus unul dintre orădeni.

Oamenii se plâng şi de faptul că nu au fost întrebaţi dacă vor parcare. "A venit un consilier într-o zi cu proiectul şi ni l-a dat. Apoi am făcut o petiţie cu semnături că nu dorim să se amenajeze şi am fost şi în audienţă la viceprimarul Carp. Ne-a spus că tot o să facă parcarea şi că, dacă ne împotrivim, nu va mai face nimic timp de 40 de ani la blocurile noastre", a afirmat Iuliana Szilaghi, administratoarea blocului D 27.

Nici cei pe strada Shakespeare nu doresc astfel de spaţii în spatele blocurilor. "Parcarea o să ne vină până sub geamuri şi ne lasă doar un mic trotuar. Or să dispară locurile verzi şi grădinile", a reclamat Pavel Corbu, administratorul blocului cu numărul 29 de pe strada Shakespeare.

După ce a ascultat, iritat, păsurile oamenilor, reprezentantul Primăriei, Leontin Pătcaş, a plecat de la faţa locului, lăsând să se înţeleagă că părerea municipalităţii nu se va schimba.

UPDATE: Contactat de BIHOREANUL, şeful Serviciului Drumuri şi Poduri, Leontin Pătcaş, a declarat că oamenii de la blocurile respective nu au motive să fie nemulţumiţi, deoarece copacii înalţi din zonă nu vor fi tăiaţi din cauza amenajării de spaţii de parcare.

Mai mult, Pătcaş argumentează că locatarii de la blocul numărul 27, cei care au depus petiţia la Primărie, vor avea chiar şi în urma lucrărilor o distanţă de 10 metri de la intrarea în bloc şi până la parcare. "Noi vrem să facem ca toţi cei de la blocurile şi de la şcoala de acolo (n.r Liceul German) să fie mulţumiţi şi să aibă loc de parcare", a completat Pătcaş.

Pe de altă parte, şeful de la Drumuri şi Poduri a mai spus că lucrările sunt departe de a începe şi că a fost făcută doar o planşă de către un proiectant. "Pe aceasta se pot face modificări, pentru că proiectul final nu a fost făcut încă. După ce va fi făcut şi se va stabili şi partea economică, el va fi introdus în Consiliul Local. Dacă va fi aprobat, vom începe lucrările", a explicat Leontin Pătcaş.

Parcările care ar urma să fie amenajate atât în spatele blocurilor de pe Bulevardul Dacia, cât şi pe strada William Shakespeare fac parte din proiectul municipalităţii de a amenaja 2.400 de locuri de parcare în cartierele orădene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Si iosia face parte din Oradea
Pe In curtea din spatele blocurilor de pe Cazaban 42-46 primaria a amenajat un "parc" si o cusca metalica in care sunt tinute tombreroanele de gunoi. E plin de tigani care cauta bine mersi in tomberoanele "protejate" arunca mizerie pe jos si fiind si o mica zona verde au loc sa stationeze, beau, fac scadal, cersesc si cateodata dau si foc la cutii sau crengi sa se incalzeasca. D-nu Primar sa-si amenajeze zone din astea in fata casei sale. Dar chiar, nici un oficial de la primarie nu locuieste in Iosia? - ca a ajuns o cocina de porci (mai bine zis de tigani) nu locuim si noi in Oradea? Nu platim si noi impozite? Macar daca s-ar restrange parcul la zona cu nisip si cu leagan si restul s-ar betona ar avea si copii unde sa se joace, ar fi si locuri de parcare iar tiganii banuiesc ca nu ar stationa pe nisip. Iar tampitul care a inventat custile din jurul tomberoanelor ar trebui tinut o luna intr-o cusca din asta inchis si sa i se dea mancare si apa numai daca poate sa mentina curatenia in zona.
Postat 11 Aprilie 2010, 10:15 de emil
a inebunit lupu'!
Buey fraţilor, da' chiar s-a-ntors lumea cu fundu-n sus? Primăria merge să facă parcări celor care nu le vor? Păi haideţ' fraţilor la mine pe G. Galilei 10 că tă'-tă'-tăt vă ţuc [eu şi încă vreo 30 de muşterii!]; o să recunoaşteţi uşor amplasamentu' că aduce a "teatru de război" cu tynă cât China şi cromatica gunoaielor multicolore "semănate" de ţiganii din specia "scormonitorus" şi împrăştiate de vânt alela! Nu mai inţeleg nimic... Se miră cineva? VAI Ş-AMAR!!!
Postat 10 Aprilie 2010, 20:49 de magnovaradinum
...
amenajarea spatiilor dintre blocuri, ok! dar cum? astfel incat oamenii aia sa se sufoce cu gaze de esapament cand deschid geamul? nu le-a trecut prin cap arogantilor de la primarica sa amenajeze spatii verzi pentru copiii de acolo si pentru restul rezidentilor in schimb baga betoane ... nu sunteti satui de peisajul dezolant din rogerius, unde copiii bat mingea prin parcari, ferind sau nu masinile ca n-au un petic de iarba... rusine sa va fie... traiti inca la inceputul secolului, in plin miraj al betonelor... DESTEPATREA, bai astia din primarie...mai puneti mana pe o carte, ceva... si nu numai sa impachetati mezelul cu ea...
Postat 10 Aprilie 2010, 19:15 de ina
ASA DA !!!
ASA DA !!! AMENAJAREA SPATIILOR DINTRE BLOCURI ULTIMA SOLUTIE ELEGANTA SI PERTINENTA DUPA CE FILIP CU GASCA LUI A VANDUT TOATE SPATIILE LIBERE DINTRE BLOCURI LA PRIETENI SI SPAGARII !!! TREBUIE AMENAJATE LOCURI DE PARCARE CIVILIZATE SI INTRETINUTE DE CEI CARE LE FOLOSESC !!!! PUNCTUAL IN SPATELE BLOCURILOR DE PE DECEBAL ( LA TOATE SI PE O PARTE SI PE ALTA PE TOTATA LUNGIMEA BULEVARDULUI ) ESTE O MIZERIE DE NEDESCRIS !!! CARE SPATII VERZI EXISTENTE !?!? NOROI SI BOLOVANI , MOLOZ SI MIZERIE , MASINI PARCATE AIUREA PESTE CEEA CE A FOST ACUM 50 DE ANI SPATIU VERDE , GARAJE MAI MULT SAU MAI PUTIN IMPROVIZATE ,PACRA AI FI IN FILME DE RAZBOI .....!!! BRAVO CARP , BRAVO BOLJAN !!!!
Postat 10 Aprilie 2010, 12:19 de SCORTOSUL
Bravo Bolo
Bravo BOLOJAN ! Astia ti-s protejatii .
Postat 09 Aprilie 2010, 17:56 de Vladimir
verde
Mai desteptule, verifica la fata locului!
Postat 09 Aprilie 2010, 15:48 de RAUL
Sa faca altu'!
Alea de acolo nu se pot numi spatii verzi. Daca tot fac galagie ca nu vor parcari, macar sa aiba grija de locul ala. Eu in poze vad doar pamant gol si ici colo, niste iarba. Se vede ca nu are nimeni grija, toti asteapta de la Primarie sau se gandesc ca va face vreun vecin, ca ei sunt in varsta... Mai bine stau la geam si barfesc, decat sa ingrijeasca spatiul din jurul blocului.
Postat 09 Aprilie 2010, 15:33 de Predator3269
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON