URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2020, 16:50

Noutăţi pentru orădeni: Urgenţele pediatrice, la Spitalul Judeţean, cele stomatologice la clinica FMF Oradea

Noutăţi pentru orădeni: Urgenţele pediatrice, la Spitalul Judeţean, cele stomatologice la clinica FMF Oradea Urgenţele stomatologice vor fi tratate la clinica FMF Oradea începând de marţi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Spitalul Municipal a fost pregătit pentru gestionarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, Spitalul Clinic Judeţean din Oradea îi anunţă pe orădeni cum și unde se pot adresa, dacă au urgenţe medicale care erau tratate exclusiv aici.

Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean (strada Gheorghe Doja nr. 65) va gestiona consultaţiile pediatrice de urgenţă, în timp ce serviciile stomatologice de urgenţă vor fi asigurate la clinica de la parterul Facultăţii de Medicină (Piaţa 1 Decembrie nr. 10).

Clinica dentară de la FMF va fi deschisă începând de marţi, ora 15, a mai precizat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

În linia întâi

Aşa cum BIHOREANUL a scris, spitalele din Oradea s-au reorganizat, în lupta cu îmbolnăvirile cu noul coronavirus. Bolnavii de la Spitalul Municipal au fost relocaţi în alte spitale din judeţ, iar aici au fost mutaţi pacienţii de la Boli Infecţioase, din staţionarul vechi (vizavi de Crişul).

„Spitalul Municipal va avea toate specialităţile unui spital judeţean, în aşa fel încât cei care vor suferi de infectări cu coronavirus şi vor avea patologie asociată de natură medicală sau chirurgicală să poată să fie trataţi în condiţii optime”, a explicat dr. Gheorghe Carp, duminică, într-o intervenţie făcută în direct alături de primarul Ilie Bolojan, pe Facebook. Din ordin al prefectului Dumitru Ţiplea, Carp este coordonatorul tuturor spitalelor din Bihor.

Fiţi responsabili!

Cu acelaşi prilej, doctorul a făcut un apel şi pentru bihoreni, cerându-le să meargă la Unitatea de Urgenţe a Spitalului Judeţean cu responsabilitate şi sinceritate. Altfel spus, să ceară ajutorul medicilor doar dacă au o urgenţă reală şi să fie sinceri în chestionarele pe care trebuie să le completeze, privind vizitele în străinătate sau contactul cu persoane auto-izolate. 

De asemenea, bihorenii care au fost în străinătate şi au simptome specifice COVID-19 - tuse, febră, dureri musculare sau dureri de cap - nu trebuie să meargă la Urgenţe, în centrele de permanenţă sau în alte cabinete medicale, ci să îşi contacteze telefonic medicul de familie.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Cei din linia întâi: Spitalele din Oradea, reorganizate şi echipate pentru îmbolnăvirile cu coronavirus prognozate de săptămâna aceasta

Cum se pregătesc spitalele din Oradea în lupta anti-coronavirus: 75 de paturi de ATI, alte 10 pe drum, termo-scanner la Judeţean, pentru a depista orice posibil bolnav

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON