URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2019, 09:36

Noi promisiuni ale CNAIR pentru DN 76: Finalizarea lucrărilor pe tronsonul Ștei - Beiuș va avea loc luna viitoare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-un comunicat de presă difuzat miercuri seară ca reacţie la protestul de marţi al localnicilor din zona Beiuş - Ştei, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că şi în acest an continuă lucrările de reabilitare pe DN 76 Oradea – Deva.

Potriviti comunicatului, "lucrările la tronsonul 5 (Ştei – Beiuş), în lungime de 31 kilometri, urmează să reînceapă săptămâna aceasta, pe data de 15 martie, odată cu începerea sezonului de construcţii", şi "se estimează că recepţia la finalizarea lucrărilor pe acest sector de drum va avea loc în luna aprilie a acestui an".

Pe aceeaşi dată, susţine CNAIR, urmează să înceapă şi lucrările pe tronsonul 3 (Ioneşti – Vârfurile), cu o lungime de aproximativ 14 km, după ce în luna noiembrie a anului trecut a fost semnat contractul de execuţie cu asocierea de firme SC SYLC CON TRANS S.R.L. - HYDROSTROY AD, termenul de finalizare fiind de 12 luni, adică 15 martie 2020.

Pentru sectorul Criştioru de Jos - Vârfuri, afectat de o alunecare de teren, CNAIR informează că a fost semnat lunea aceasta, pe 13 martie, un contract cu asocierea de firme DACIA FABER SRL şi TOTAL CONSTRUCT SRL, care va începe lucrări de consolidare de lunea viitoare, pe 18 martie, executanţii având la dispoziţie patru luni pentru "punerea în siguranţă a drumului, astfel încât să fie evitată blocarea circulaţiei, şi consolidarea  terenului cu coloane forate în adâncime".

CNAIR promite că tot anul acesta vor fi finalizate lucrările pe lotul 3 al unui sector de 15 km din tronsonul 6 ( Beiuş-Oradea), în baza unui contract semnat în luna august 2018 cu asocierea SC DRUM ASFALT SRL - SC TRAMECO SA - SC DRUMURI BIHOR SA, care a început lucrările în luna octombrie a anului trecut. Tot pentru acest tronson, CNAIR intenţionează să semneze anul acesta contractele pentru reabilitarea altor două loturi, în lungime totală de peste 32 km, ofertele fiind în evaluare în această perioadă.

În ceea ce priveşte reabilitarea tronsonului 4 (Vârfurile – Ştei), cu o lungime de peste 33 de kilometri, CNAIR spune că anul acesta va fi lansată o nouă licitaţie, după ce fostul antreprenor (SC CONSTRUCT MOD SRL ORADEA) a abandonat lucrarile.

"Demersurile întreprinse permanent pentru reabilitarea DN76 demonstrează fără echivoc preocuparea constantă a CNAIR în legătură cu acest important drum naţional", susţine Compania despre lucrările începute în urmă cu 13 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON