URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2013, 16:49

Nici Bolojan nu vrea voluntarii la adăpostul "Grivei": "Domnul Andrica face bine ce face!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan nu dă înapoi în problema câinilor comunitari. Edilul s-a declarat miercuri de accord cu politica Administraţiei Domeniului Public, care gestionează adăpostul de câini comunitari Grivei, de a interzice accesul voluntarilor în adăpost în afara zilei de vizită. "Domnul Andrica face bine ce face la adăpostul Grivei!", a spus Bolojan.

Întrebat de jurnalişti de ce nu vrea ca voluntarii să activeze oricând în adăpost, edilul a răspuns că a spus că ADP se descurcă şi fără ajutor din afară. "Nu e nevoie de implicarea voluntarilor. Este suficientă capacitatea ADP", a spus Bolojan.

Primarul a declarat, ironic, că dacă ţin neapărat să presteze munici fără a cere plată voluntarii se pot adresa municipalităţii. "Dacă vor să presteze munci nerenumerate, le putem recomanda alte domenii", a zis edilul.

Ilie Bolojan a afirmat că de la preluarea adăpostului de către APD, condiţiile de aici s-au îmbunătăţit considerabil. "Din partea aceloraşi iubitori de animale n-am văzut nicio sesizare pe vremea SOS Dogs, când condiţiile au fost catastrofale. Or, acum, când condiţiile sunt incomparabil mai bune, apar tot felul de scandaluri", a spus primarul.

Edilul a ţinut să îi asigure pe orădeni că, în ciuda foclorului urban, Primăria nu urmăreşte exterminarea câinilor. "Nu există nicio politică de a omorî sau chinui câinii", a zis edilul.

Primarul a precizat că din punctul său de vedere un oraş civilizat este un oraş fără câini maidanezi şi a afirmat că în următorii doi ani măsura sterilizării câinilor va reduce considerabil numărul maidanezilor aflaţi în libertate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
@ zorro
Mai baiatule care stai ascuns cand te caută lumea, de rad sefii de tine, tu nu trebuia sa prestezi o activitate miercuri de la ora 11.30 cand ai postat comentariile? De aia te platim, sa pui mesaje pe internet, incompetentule?!
Postat 17 Februarie 2013, 13:36 de Masca lui Zorro
campanie udmr-ista
asta e o campanie , a celor din udmr, ca numa de-alea vezi p-aici, au pierdut alegerile, si hop, au samanta de scandal, ba l-am vazut si pe Pasztor Soani, pe acolo, pai ce , a ajuns iubitor de caini si el , dintr-o data , dupa pierderea alegerilor , la locale? hm... si mai spune ca e om cu scaun la cap....iar fufele, ce sa zic , n-au ce face acasa, si cum n-au de lucru, hop-top, la miting, pai ala e miting , cu motiv serios?mergeti de va luati jigodiile de pe strada si stati cu ele in casa, ce tot agitati autoritatile?daca era Ungaria , ati fi platit amenzi pentru miting cu iz de jigodii....in Germania dupa 14 zile se eutanasiaza jigodiile fara stapan, iar Italia la 7 zile ii eutanasiaza, si nimeni nu bauna....asta trebuie si in Romania
Postat 13 Februarie 2013, 11:30 de zorro
ba...ala cu vaccinu...
tarane.... ai grija cu vaccinu...ca poate ti-l injectezi din greseala... sau si tu esti iubaret de jigodiii....ia intra pe ,,google: iubaretii de jigodii ,, sa te vezi, poate te recunosti printre aia...(pamflet UDMR-ist...)
Postat 13 Februarie 2013, 11:18 de lorand pal
Gresit!
Domnul Bolojan greseste. Sigur ca aproba actiunile domnului Andrica, pentru ca domnul Andrica nu le face de capul lui, ci executa intocmai niste ordine ale sefului. Dar domnul primar greseste cand afirma ca este suficienta capacitatea ADP. Domnul Bolojan este foarte optimist si foarte naiv daca crede ca toti angajatii ADP sunt niste oameni cinstiti, harnici si responsabili cum e dansul. Daca era asa, atunci anul trecut nu murea o fetita in strandul Iosia pentru ca UN ANGAJAT ADP a gresit. Chiar daca ii executa orbeste ordinele in privinta cainilor, oamenii de la ADP pot gresi si nu poti da cu piciorul la un ajutor oferit pe gratis de niste oameni care au avut grija de caini multi ani inainte ca angajatii ADP sa viseze ca vor lucra cu aceste patrupede. DECAT DACA E CEVA DE ASCUNS LA ADAPOSTUL GRIVEI.
Postat 08 Februarie 2013, 22:32 de Observator
bolovaneeeeeeeeeeee....
astia te termina politic ! astia nu se lasa pana nu te scot pe linie moarta !
Postat 08 Februarie 2013, 17:19 de sft
Bolojan o da cu bata-n balta!
Domnul primar cu acest comportament si comentariile lui specifice o da rau in bara; cred ca numarul celor care l-au votat si acum regreta, cei pentru care zice el acum ca actioneaza, este tot mai mare si va creste daca el asa va continua. Din momentul in care te hotarasti sa fii voluntar cred ca nu iti poate impune nimeni sa cureti gunoaie dupa tigani in loc sa mergi sa vezi cainii nimanui din adapost. Si, pe deasupra, asa cum s-a dovedit de la inceputul mandatului, Bolojan ne indobitoceste tot mai mult, ne trage inapoi in loc sa ne ajute sa devenim un oras cu vederi deschise, in loc sa incurajeze volntaraitul (de orice fel!). Prin toate acestea dovedeste un singur lucru: are ceva de ascuns! Oare ce? Nu va puneti intrebarea, voi toti cei care va bateti joc de bietele animale? Nu realizati ca indiferent daca lasa sa intre voluntari in adapost sau nu, banii aceia, suma aceea imensa, tot o iau? Si da, o iau din buzunarele voastre si ale mele, ale tuturor fraierilor din Oradea. Cat priveste prezenta in masura mai mare sau mai mica a celor de natinalitate maghiara (indiferent ca sunt sau nu udemeristi) la miting, asta e deja praf in ochi. Nu mai stiti de ce sa va legati, in loc sa inva
Postat 08 Februarie 2013, 10:55 de Astrid
.
Toate problemele acestui oraş ţin, în fond, de bun simţ, o calitate care le lipseşte politicienilor, după cum se vede şi din declaraţiile domnului primar, dar şi din comentariile unor lingăi politici. Dar voi, oamenii de rând, "cetăţenii", ce scuză aveţi? Vă e frică pentru vieţile voastre? Vă temeţi că veţi fi muşcaţi de un câine? Soluţia este educaţia şi rezolvarea acestei probleme cu bun simţ. Nu prin chinuirea animalelor, nu dorindu-le moartea, nu trimiţând voluntarii să "presteze" gratis altundeva. Este dreptul oricărui cetăţean să aibă acces într-o instituţie publică, într-un stabiliment finanţat pe bani publici. Şi Primăria e închisă cetăţenilor de rând, aceeaşi mentalitate se aplică tuturor activităţilor derulate "sub Bolojan". Vă reamintesc că bătrânii, copiii, gravidele şi toate celelalte categorii de persoane cărora le plângeţi de milă beneficiază de ajutor din partea societăţii sau familiei. Animalele sunt neajutorate şi depind de om. De aceea, orice om - dacă are bun simţ şi este educat, evident - va accepta că şi ele trebuie ajutate. Iar cei care le abandonează sau le maltratează trebuie pedepsite. Avem şi legi pentru aşa ceva. Ah că nu le aplică nimeni, asta e altă po
Postat 08 Februarie 2013, 09:34 de bihoreanulbolojeanul
Doamna Trifa
Doamna Trifa, cu tot respectul pentru varsta dumneavoastra. Faptul ca sunteti membra PNL, pe listele de candidati la consiliul local, va obliga sa comentati pe forumuri? Va da ceva de la partid? Cand ati fost de multe ori in vizita la adapost, sambata? O sa verific registrul. Sau nu e chiar asa cum ziceti? Poate va dau in judecata cei de la SOS Dogs pentru ce ati scris despre eliberarea de caini fix in centrul Oradiei...
Postat 08 Februarie 2013, 08:47 de Bihorel
caini comunitari
Problema este politica, a UDMR ului, am vazut ca la manifestatie erau numai unguri,si cel mai inversunat era unul Pasztor cu o angajata a DIGI 24 patronata tot de ungur.Eu zic ca toti sintem iubitori de animale, si Andrica si dl Bolojan dar iubim mai mult oamenii,batrini, copii care pot sa fie muscati de aceste animale daca nu le tinem sub control.Angajatii de la adapost isi fac treaba, am fost de multe ori si am vazut.Dar am mai vazut masina SOS in parcare la Victor pe str T Vladimirescu din care coborau caini intr-o seara tirziu.Toata treaba cu adapostul este de prost gust/
Postat 08 Februarie 2013, 08:19 de trifa
eu ghilea
Fara caini zice ghilea . sunt de acord cu ce zice si ghilea: fara caini pe strazi . Cine adopta caini si apoi lasa cainii liberi pe strazi va avea de-a face cu procuroarea de serviciu , pe probleme de caini comunitari . Ea va investiga cine a lasat cainii liberi . Iar apoi cu judecatorul cel bun se vor ocupa de abandonaci . Da ma Ghilea , fara caini pe strazi , asa cum scrii prin jurnale de bord. Cu bine corpas uriember
Postat 07 Februarie 2013, 22:48 de ghilea
dezvaluie
Fara mincinosi in acest oras . Sa se duca la bolsevici mincinosii ., Insotiti de ultimii mari dezinformatori care au facut reclama negativa orasului , vis a vis de caini (kutya) . Bistos volt edy gozember ki . In acest oras nu se maltrateaza cainii , in schimb sunt caini pe strazi si se cheltuie sume uriase cu cainii . Voluntarii sa duca cainii la ei acasa , nu sa fim obligati toti cetatenii sa finantam gradina zoologica cu caini
Postat 07 Februarie 2013, 22:42 de lavinia
cica iubitori de caini
Fata de cei de la bihon care patineaza sau sunt ,,prieteni " cu asa zisii iubitori de caini , aici parca ai de-a face cu oameni normali . Cand invitati si un etolog sa prezinte comportamentul canin care sa ne invete ca uneori cainii se bat serios intre ei ? , fara sa se omoare decat extrem de rar , cand exemplare uriase sunt amestecate cu exemplare mici , si cand exista trisori care prezinta lucrurile trunchiat prin mass media .
Postat 07 Februarie 2013, 22:37 de bravo dane
cica iubitori de caini
Sa nu ne lasam dezinformati , de politicieni , de iubitori de caini , de steaguri diverse arborate pe aiurea , de stiristii cu vremea , de cei pro rosia montana si de alte idiotenii.
Postat 07 Februarie 2013, 22:31 de lehneris
iluzie de iubitori de caini
Va fi o emisiune televizata despre lupta pentru suprematie a cainilor , care va fi prezentata de un etolog din franta , cu imagini , care sa clarifice dezinformarea pusa la cale de asa zisii iubitori , cu protest intr-un loc sacru pentru romani . Cainii lupta pentru suprematie , nu ca sa se manance intre ei . Visz lat
Postat 07 Februarie 2013, 22:27 de dario es partim
a ha ha ha
Bolojan nu iubeste animalele , el e un bun constructor si atat ,in rest are mintea prea incuiata si de aceea presimt ca urmatoru mandat nu il mai prinde.Face puta mare in tot felu de domenii ciudate si baga chestii la fel de aiurea (gen taxa pentru sterilizare la caini sau cum masa ii zice,legea aceea ca primesti amenda daca nu ai la tine carnetu de sanatate al animalului cand il scoti afara, pana mea ca exista multi caini mai curati decat o gramada de oameni din orasu asta)
Postat 07 Februarie 2013, 19:11 de Emilut din Germania
Vaccin pentru lorand pal
Inca din 1885 am descoperit si pentru dumneata vaccinul impotriva turbarii.Omenirea mi-i recunoscatoare pentru asta...M-a preocupat si fermentatia care,dupa cum citesc,te cam deranjeaza.(aceasta postare e pamflet)
Postat 07 Februarie 2013, 17:35 de Pasteur
gaozari maidanezi
Bai, iubitori de jigodii, daca v-ar fii muscat pe voi ceva maidanezi? cum era?mergeti la ADP, luati-i dracului de acolo si traiti voi cu ei (maidanezii), de ce sa trebuiasca noi sa platim taxe mai mari pentru caini, la stat?mancav-ar in dos ca pe jigodii....luati-i la voi acasa... ce vreti? Primaru sa pupe-n frunte ca voi aveti tendinte deviate?nu-s jigodiile voastre....daca sunt , luti-i de acolo si tratati-i pe cheltuiala voastra , nu a primariei, ce , sunteti tampiti?....in loc sa va bucurati ca se curata orasul , v-apuca baunatul? pe ce lume traiti? sau e mai important un caine decat un om?cine va va platii pensiile bosoroage senile(iubarete de jigodii),copii nostrii sau jigodiile? Nu va lasa-ti domnu Primar, bravo domnu Andrica, in sfarsit se face ceva si cu javrele astea, mancale-ar coada , iubaretii de jigodii..Sa dea Dumnezeu sa fie muscati de maidanezi lunar sa vada ce bine e...atunci sa vad daca mai are chef de baunat careva , oameni cu probleme la mansarda...
Postat 07 Februarie 2013, 17:06 de lorand pal
@ cartita
Te referi la instigare si complicitate la infractiuni?
Postat 07 Februarie 2013, 08:53 de NPL
Bolojan si maidanezii
Exact ca ,,dl" Andrica care face bine ce face si Bolojan face la fel de ,,bine " ce face pentru Oradea. Fac o prinsoare ca asa cum i s-o tras lu Capone de la un * de impozit, asa i s-o ,,trage" lui Bolojan de la un * de caine ....
Postat 07 Februarie 2013, 08:43 de cartita
Imi vine sa vomez!
Imi vine sa vomez de atata democratie!
Postat 06 Februarie 2013, 20:44 de Scarbit
ha
B..o..U PARCA ASA ERAI ALINTAT ..BOLOVANE
Postat 06 Februarie 2013, 18:31 de soso
eutanasiere pt bolojan!
Vai si amar pentru cei care urasc animalele , ar trebui voi sa fiti exterminati nu cainii . POTAIE bolojan si andrica ! Sunteti mai rai ca dracu deci voi ar trebui sa fiti exterminati , necivilizati si prost crescuti consumati oxigenul degeaba , va doresc toata ura asta pentru animale sa vi se intoarca impotriva voastra Va meritati soarta !"
Postat 06 Februarie 2013, 17:37 de m.k.
Suficienta contraproductiva
Expertiza lui Ilie Bolojan in acest caz nu valoreaza nici cat o ceapa degerata.Iar tonul persiflator de atoatestiutor nu-i sta deloc bine. Daca pe vremea SOS Dogs n-a vazut nicio sesizare ,inseamna ca a fost la pescuit vreme indelungata,a avut cataracta sau probleme de perceptie.(Nu-i bine sa presupunem ca i s-au ascuns informatii!). "Folclorul urban",neplacut urechilor primarului,fredoneaza-din pacate- adevaruri.Unele cu probe,altele cu probe lesne recoltabile. Ironia nu e prevedere expresa in fisa postului de primar,dar obligativitatea de a oferi raspunsuri petitiilor-este.Stim pe unul poreclit Bombonel ,mistocar-sef care tocmai se repauzeaza.Caterinca-i obositoare cateodata. Din CV-ul domnului Ilie Bolojan reiese ca-i bun la matematica...O fi cel mai bun? Intreb pentru ca si cainii se pot numara,nu doar ouale.
Postat 06 Februarie 2013, 17:30 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON