URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iulie 2010, 14:58

Neguş acuză Poliţia: "Mascaţii mă provoacă!"

Neguş acuză Poliţia: 'Mascaţii mă provoacă!' Romi Neguş (foto) susţine că, vinerea trecută, n-a avut nimic cu poliţiştii şi că ei au fost cei care s-au legat de el: "M-au făcut de ruşine, fără să fi făcut nimic. Nu mi se pare normal. Dacă pe mine mă bate cineva în oraş şi eu mă duc şi mă plâng la poliţie, mă bate şi poliţia! Îi dau în judecată"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Neguş e supărat foc. Romulus Markovics, pe numele de "scenă" Romi Neguş, zis şi "Prinţul", fratele mai mic al lui Sanyi Neguş, celebrul interlop închis pentru complicitate la crimă, s-a plâns BIHOREANULUI că poliţiştii nici nu îl lasă să respire. El susţine că vineri după amiază, la ştrandul hotelului Internaţional din Băile Felix, mascaţii s-au luat de el fără motiv, numai să-l provoace.

Provocat de mascaţi

"Era cam pe la ora 5. Eu eram în bazin cu nevastă-mea şi cu nişte prieteni şi aşteptam să ne vină mâncarea când unul Răzvan Şvarţ, de la mascaţi, a venit la mine şi m-a chemat afară, că nu mi-e bine parcată maşina", explică Romi Neguş.

Odată ajuns afară din ştrand, nici vorbă de maşină prost parcată. Vreo 10-12 poliţişti de la mascaţi l-au împins într-un colţ mai ferit. "Totul a durat vreo 3 minute. Eu le ziceam: "Vă rog frumos lăsaţi-mă în pace", şi să termine, că oricum nu răspund la provocări. Unul mi-a zis "te omorâm, te împuşcăm", "F..ţi morţii mă-tii", altul m-a călcat pe picior, altul a venit şi m-a lovit foarte încet cu pumnul, să mă provoace. Am vrut să-l muşc de nas. Jur că tot tremuram de nervi, că m-a înjurat de mamă, dar m-am controlat", povesteşte Neguş.

Tânărul de 24 de ani susţine că nu a deranjat pe nimeni şi că, mai mult, nici n-a avut de-a face cu Poliţia. "Mă mai urmăresc ei, îi văd mereu în spatele meu. De trei luni, de când am venit în ţară, nici măcar o amendă n-am primit, n-am niciun proces. Îs curat. Afacerile mele-s afară, îmi merge bine, să mă lase-n pace", clamează el, ca un nevinovat.

Ceva a fost...

Romi Neguş afirmă şi că mascatul care s-a luat de el în ştrand l-ar fi ameninţat ca nu cumva să-l prindă prin centrul oraşului, că va fi vai de el. "Culmea a fost că, după întreaga scenă, mi-au zis: "Vezi, fără aere înăuntru"... M-am enervat, dar le-am zis numa' Doamne-ajută. Nu m-am lăsat provocat. Pe un prieten de-al meu l-au bătut, acum câteva săptămâni, de i-au dat 10 zile de îngrijiri medicale".

Contactată de BIHOREANUL pentru a prezenta punctul de vedere al Poliţiei asupra incidentului, Alina Dinu, inspector principal şi purtător de cuvânt al instituţiei, susţine că spusele lui Neguş sunt doar parţial adevărate.

"Într-adevăr, a existat un schimb de replici între un coleg care era în afara serviciului şi persoana în cauză. Persoana în cauză i-a adresat anumite cuvinte jignitoare şi a avut loc un schimb de replici, bărbatul fiind mai recalcitrant. Pentru că nu voia să degenereze, colegul a sunat la Poliţie şi un echipaj al mascaţilor a descins acolo. Dar totul s-a întâmplat în ştrand, există martori, s-au purtat doar discuţii şi nu s-a folosit forţa fizică", a declarat Alina Dinu.

Neguş o ţine însă pe-a lui şi, revoltat, susţine că săptămâna viitoare le va face plângere penală poliţiştilor. "Îi dau în judecată. Am martori şi o să cer celor de la Internaţional înregistrarea camerelor video", spune băiatul.


CINE, EU?
Prieteni la îngheţată

BIHOREANUL l-a chestionat pe Romi Neguş şi în legătură cu incidentul petrecut acum două săptămâni la cofetăria Danessa, din Rogerius, când un cetăţean albanez, director la o firmă din Oradea profilată pe comerţul internaţional de legume-fructe, a fost atacat în plină zi, de mai mulţi "gealaţi", după ce, potrivit unor surse, patronul turc al firmei la care lucrează albanezul ar fi refuzat să le plătească taxă de protecţie. Atacatorii au descins îmbarcaţi în şase bolizi şi, după un scurt schimb de replici cu albanezul care îi aştepta pe terasă, l-au luat la bătaie, în îmbulzeala creată spărgându-se mai multe pahare şi sticle de pe mesele alăturate.

Scandalul a durat doar câteva minute, după care atât victima cât şi bătăuşii au dispărut, cei din urmă fiind văzuţi ieşind din oraş spre Arad. Unii dintre clienţii localului au apucat să-i recunoască pe câţiva din membrii grupării Neguş, printre care Claudiu Otvos, Mihai Pandel, Adrian Dan zis Turcu şi un bărbat cunoscut sub porecla de Romi Ţiganu. Poliţiştii au început cercetările în acest caz, dar ancheta e îngreunată de faptul că atât clienţii cât şi angajaţii cofetăriei Danessa ezită să depună mărturie despre cele întâmplate.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, pentru că eu n-am fost. Nu există grupare sau clanul Neguş. Eu sunt singur, lupul singuratic. Cu cei de care aţi pomenit sunt prieten. Mai ieşim la un suc, la o îngheţată, ca toată lumea...", susţine Neguş junior.


ALIANŢE
Scandal la Traffic

Negus.jpgRomi Neguş, rămas şef de grup după ce fratele său, Markovics Sandor (foto), zis Sanyi, a fost condamnat în Spania la 18 ani de închisoare pentru omor, şi apropiaţii lui sunt cunoscuţi în oraş pentru răfuielile în care sunt implicaţi.

Anul trecut, în ianuarie, de exemplu, un chef dat de Romi Neguş în Clubul Traffic s-a lăsat cu scandal, după ce un grup de circa 50 de interlopi din mai multe oraşe, apropiaţi ai săi, dar şi angajaţi ai firmei Super Security, patronate de Mihai Gabor, zis Grecu, şi naşul său, Aurel Gavriş, au atacat agenţii de la Liberty, care asigurau protecţia localului respectiv.

Totul a pornit după ce Sorin Rădeanu, un amic de-al lui Grecu, invitat şi el la cheful lui Neguş, l-a luat la pumni pe agentul de pază al Liberty, Andrei Buz, şi s-a oprit abia după ce la faţa locului au ajuns mascaţii şi şeful de atunci al Poliţiei, chestorul Liviu Popa, la vederea cărora "războinicii" au plecat.

"Tatonări" au mai existat, ulterior, iar în urma scandalului, dacă Neguş era aliat cu Grecu, cei de la Liberty au făcut şi ei un pact cu băieţii lui Gabi Dinamită, între timp intrat la închisoare. "Eu nu sunt aliat cu nimeni, nici cu Grecu, cu nimeni. Când îl văd pe stradă, ne salutăm, aşa cum fac şi cu ceilalţi, atâta tot", zice Romi Neguş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON