URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Martie 2019, 18:56

Ministrul Justiţiei susţine propunerea primarului Bolojan de strămutare a Penitenciarului la Sânmartin (VIDEO)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă organizată la Focşani, că va susţine ideea primarului Ilie Bolojan de strămutare a Penitenciarului Oradea la Sânmartin, pentru a amenaja în imobilul din centrul oraşului un hotel.

La propunerea primarului...

"Primarul de Oradea mi-a propus - interesant, penitenciarul din Oradea este gard în gard, perete în perete cu Primăria (n.r. de fapt e lipit de clădirea Prefecturii) - prin directorul de la Oradea să construim un alt penitenciar undeva pe lângă Băile Felix, unde ANP-ul are 25 de hectare de teren", a declarat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a afirmat că primarul Ilie Bolojan i-a transmis că îşi doreşte un hotel în locul închisorii. "Zice: «Dumneavoastră aveţi terenul, eu - Primăria contribui cu o parte semnificativă de bani la construcţie, mai ales că este un penitenciar mic, sub 400 de locuri, dumneavoastă vă rezolvaţi problema cu accesul într-un penitenciar modern, scoatem penitenciarul din centrul oraşului şi eu organizez în penitenciarul ăla un hotel, un hotel pe care să-l modernizeze, să-l facă de 5-7 stele, şi cine va dori să viziteze, să vină, să îi oferim condiţii de cazare în fostul penitenciar, cu dotările necesare actualizate»", a povestit ministrul Justiţiei, spre deliciul jurnaliştilor.

"Nu-mi displace ideea"

Tudorel Toader a spus că va susţine proiectul municipalităţii. "Mie personal nu-mi displace ideea, ba chiar am zis că mă duc şi vorbesc cu domnul primar, pe care îl ştiu de pe vremea când eram judecător la Curtea Constituţională iar dânsul era secretar al Guvernului. Voi prelua propunerea dânsului un pic îmbunătăţită: adică ANP-ul are terenul, Ministerul Justiţiei vine cu proiectul şi dânşii cu banii, ca să fim în echitate", a spus Toader.

După cum se ştie, Consiliul Local Oradea a hotărât la sfârşitul anului 2017 să susţină programul naţional de investiţii care vizează eliminarea penitenciarelor din centrul oraşelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
O idee buna...
...eligibila la categoria "votul exclusiv al reprezentanţilor PNL". Singura mare problema e ca sinmartinul nu are gara.Asa ca prospat eliberati,fostii detinuti nu vor rezista tentatiei de a da o razie prin statiuni,la o baie ,la un vestiar,la o pensiune,la o seductie.Practic ei vor imbunatati statisticile turismului balnear. Apoi dau o tura cu otl-ul pina la gara centrala,probabil fara bilet. Ar mai fi o optiune pentru penitenciar, oraselul Alesd,bine pozitionat pe magistrala cfr.
Postat 20 Martie 2019, 22:49 de excalibur
E OK
Puscariile sunt in afara localitatilor si in occident. Asta inseamna si o masura de siguranta in plus.
Postat 20 Martie 2019, 15:29 de Alcor
super
Foarte tare propunerea ! Bolojan implementeaza principiul "fara penali" in Oradea si in domeniul asta :) In plus poate tudorel ii face un loc de cazare decent lui draqnea, aproape de Felix, daca tot are probleme cu coloana :)
Postat 20 Martie 2019, 10:48 de oradea_mea_si_a_ta
.
un lucru bun care s ar face si in sanmartin, poate asa s - ar baga gazul si in satul sanmartin singurul din imprejurimea oradiei care nu are printre multe altele nici gaz. Plus ar stimula turismul in zona, vizitatorii ar imbina utilul cu placutul
Postat 20 Martie 2019, 10:42 de User anonimizat
sorin
deci ievaluatorul Romaniei e deacord atunci e oki.!!!!
Postat 20 Martie 2019, 10:05 de oradea
Asta arată nivelul de determinare a lui Bolojan ...
... care a reușit să-l facă până și pe Toader să bată câmpii !?! Sânmartin ar trebui să aibă o administrație publică de toată jena ca să accepte așa o propunere tembelă !?! Dacă ANP are 25 ha în buza Felixului ... atunci acolo e numai bun locul de un hotel, dacă va avea cine să-l facă !?! Iar dacă primarul nu e mulțumit de existența pușcăriei, n-are decât să o mute singur, într-un parc industrial unde să facă și o școală profesională pentru "clienții" lui Toader !?! Iar la final, dacă chiar s-ar elibera actuala pușcărie ... cum crede acest primar conjunctural și de rău augur pentru confortul orădenilor, că va vedea acolo un hotel în timpul vieții lui ?!? Poate pentru turiștii excentrici care ar vrea să se cazeze în celule de 3 stele, că tot se poartă acum conceptul și e în trend în unele țări europene nordice !?! Sau, după câte dosare are deja edilul ... ar vrea să-și rezerve un apartament cu două camere măcar, încă de pe acum.
Postat 20 Martie 2019, 09:57 de CrisDumi
In slujba tovarasului...
Ia te uita! Trolii "maretului lider" lucreaza pana tarziu in noapte! Cu asa baieti alaturi, drumul spre varful ierarhiei politice romanesti ii este deschis lui Kim Jong Un. Sa nu mai facem greseala de a spune ceva de rau, ca azi maine politrucii astia ne arunca in noua gherla pe care o vor construi. Inca o dovada ca toate partidele din Ronmania sufera de aceeasi filiatie comunist-marxist-leninista, indiferent de numele pe care il poarta.
Postat 20 Martie 2019, 08:36 de rowald
?!
De ce sa platim noi, oradenii, constructia penitenciarului?! Ca la cum merg lucrurile si la ce idi*tenii are bubosul in cap, precis vrea pt. hoti ceva de 4 stele, sa crape de ciuda Podila si restul hotelierilor! Poate putini stiu, dar ministerul justitiei sta pe un purcoi de bani. Un exemplu: fiecare leu pe care il platim la registrul comertului, cu rost sau fara, e venit la ministerul justitiei. A, daca ministerul cedeaza cladirea actualului penitenciar Oradiei si nu are nicio pretentie sa intre in tot felul de combinatii/actionariate, ar mai fi de discutat! Dar discutii purtate de specialisti si din aceasta categorie nu fac parte nici birtinezul si nici bubosul. Sunt curios ce vor spune cei din Sanmartin. Vor accepta si vor pune noul penitenciar pe lista obiectivelor turistice?! Sau ii vor trimite undeva si pe bubos si pe birtinez, sa-si faca acolo puscarie?! Ma intreb de ce n-au cumparat de la gemenii chimisti hotelurile de pe Litoral? Mai bagau cateva miliarde (ce vreti, fratilor, nu esti nici ministru si nici primar pe viata si mai ai si copiii de ,,alipuit"!) si ieseau niste puscarii, o mandrete, numai bune de trecut in ghidul Michelin
Postat 20 Martie 2019, 05:58 de pinonel
rowald
esti paranoic
Postat 20 Martie 2019, 02:40 de tepes
rowald
" programul naţional de investiţii care vizează eliminarea penitenciarelor din centrul oraşelor " se specifica clar.
Postat 19 Martie 2019, 23:45 de Sandu1206
Razbunare si prostie
Bolojan vrea sa se razbune pentru esecul referendumului de unire cu Sanmartinul si sa tranteasca o parnaie langa Baile Felix. Tipic pentru Bolojan. Singura lui calitate este memoria, dar o foloseste in mod diabolic, pentru a face rau. Despre Tudorel, ce ar mai fi de zis...?! Cred ca sintagma "idiotul util" acopera subiectul...
Postat 19 Martie 2019, 22:14 de rowald
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON