URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2019, 15:08

Mang spune că lui Dăncilă, de fapt, îi fuge mintea: „Când vorbeşti liber şi, mai ales, ai o gândire foarte rapidă, se întâmplă să greşeşti”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu patru zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a înşirat joi, într-o conferinţă de presă, zece motive pentru care candidata partidului său, Viorica Dăncilă, merită să ajungă preşedintele României.

Calităţile lui Dăncilă

Printre altele, Mang a spus că Dăncilă este o femeie puternică, luptătoare, loială, a fost un prim-ministru eficient, nu are probleme de corupţie şi este "singurul candidat care garantează bunăstarea pentru fiecare român".

Întrebat de BIHOREANUL dacă el, un intelectual (Mang este profesor universitar), s-ar simţi bine reprezentat de o preşedintă precum Dăncilă, care a dovedit în mai multe rânduri că are grave probleme de cunoaştere a limbii române şi lacune în chestiuni de cultură generală, Mang i-a luat apărarea vehement fostului prim-ministru.

"Ce probleme grave are? Chestia cu capitalele confundate (n.r. aflată într-o vizită în Podgorica, capitala Muntenegrului, Dăncilă a spus că este în Pristina, capitala Kosova) nu i-aş pune-o în cârcă. Nu ştiu câţi români deosebesc Pristina de Podgorica. Eu nici azi nu ştiu care e capitala Kosovo şi care a Muntenegrului. A doua chestiune: probleme de limba română. Nu are deloc. Atunci când vorbeşti liber şi mai ales când ai o gândire foarte rapidă, se întâmplă să greşeşti. De-aia nu e bine să dăm cu pietre, toată lumea face greşeli", a declarat Mang, exemplificând cu gafe făcute de alţi politicieni de la PNL.

Mang, ca Iohannis

În discursul său electoral, Mang a vorbit şi despre defectele preşedintelui în exerciţiu, Klaus Iohannis, despre care a spus, printre altele, că este leneş, pentru că nu a stat în picioare la dezbaterea avută marţi cu jurnaliştii (spre deosebire de Dăncilă, care a rezistat în picioare la o conferinţă de presă maraton ţinută în aceeaşi zi) şi laş, pentru că a cenzurat jurnalişti, permiţând accesul la eveniment doar pentru anumiţi gazetari.

În contextul în care, din ianuarie 2018 încoace, Ioan Mang şi PSD Bihor nu invită jurnaliştii BIHOREANULUI la conferinţele de presă şi nici nu transmit acestei redacţii comunicatele de presă, reporterul i-a spus şefului social-democraţilor bihoreni că, potrivit propriilor sale spuse, el însuşi este un laş, la fel ca Iohannis. "Nu e adevărat. Sunteţi aici, eu nu cenzurez pe nimeni", a spus Mang, ignorând că jurnaliştii BIHOREANULUI merg la conferinţele de la PSD Bihor doar pentru că află de organizarea lor de la colegi de breaslă.

Când şi-a dat seama că eticheta de laş i s-ar putea lipi, Mang a revenit la sentimente mai bune şi a promis că, de acum înainte, va invita jurnaliştii BIHOREANULUI la conferinţele PSD Bihor. Rămâne de văzut dacă nu va fi o nouă vorbă în vânt a şefului PSD Bihor...

Pe de altă parte, întrebat de scorul pe care şi l-a propus pentru duminică, ţinând cont şi că la turul 1 PSD Bihor nu a atins procentul de 24% enunţat de el pentru judeţ, Mang a spus că toate organizaţiile din ţară au ca obiectiv un scor de "50% plus 1", adică iau în calcul doar victoria lui Dăncilă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
mireasa inchipuita
e asa de desteapta blonda cu coc de mireasa incat mangalaul ar lua-o de nevasta daca ar fi cu 30 de ani mai tanara! hai sictir!
Postat 22 Noiembrie 2019, 11:01 de roger
........
...dobitocul judetului si imbecila mapamondului.....
Postat 21 Noiembrie 2019, 23:52 de ironi-k
Rapida?
Rapida"? Da esti prost?
Postat 21 Noiembrie 2019, 16:15 de scortosul
luati un cerc cu suprafata de 20% din voturile de duminica, si pi cu pita
Gura lui Janos adevarul graieste: nici el si nici alegatorii PSD nu sunt capabili sa deosebeasca Pristina de Podgorica, dar asta nu ar fi cel mai rau lucru. Daca un profesor la UO are o asemenea cultura generala, ar trebui sa-i crape obrazul de rusine, dar macar ar trebui sa fie mai modest si sa nu umble ca o capra raioasa cu coada pe sus si el si Veorica si alegatorii lor sparti in dos!
Postat 21 Noiembrie 2019, 15:39 de decalog
nu fiti rai !
De data asta omul chiar are dreptate. Veorica docila chiar este inteligenta si ii fuge mintea, dupa standardele psd. Si de-aia si gresesc ei: pt ca gandesc mai repede decat vorbesc sau fac. Si pt ca oamenii de rand nu-i pot urmari la cat de repede gandesc si de fapt ei nu gresesc, ci noi intelegem gresit. Si de-aia par ei atat de inteligenti cand tac.
Postat 21 Noiembrie 2019, 15:21 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON