URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Decembrie 2012, 18:07

Mang şi Popa explică de ce cooptarea UDMR la guvernare ar fi bună

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, care este şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, apreciază că o eventuală cooptare a UDMR în viitorul guvern ar putea convinge Partidul Popularilor Europeni asupra legitimităţii USL, dar mai ales ar micşora spaţiul de manevră al preşedintelui Traian Băsescu în încercarea de a nu-l nominaliza premier pe Victor Ponta, aşa cum a decis USL la congresul comun desfăşurat în această toamnă.

"Aici nu este vorba despre a salva sau a nu salva UDMR-ul, ci de două aspecte care contează foarte mult. În primul rând, celui care tot face joc de glezne între a-l nominaliza sau a nu-l nominaliza pe Victor Ponta premier (n.r. - Băsescu) trebuie să i se arate că mai este încă o forţă care susţine propunerea USL. Pe de altă parte, pentru că UDMR face parte din familia popularilor europeni, PPE ar putea vedea că USL nu este un bau-bau", a declarat Popa pentru BIHOREANUL.

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a afirmat şi el că varianta realizării unei majorităţi guvernamentale a USL cu ajutorul UDMR este "o propunere bine gândită". "Eu cred că a fost o propunere bine gândită, care ar demonstra că nu avem nimic împotriva Partidului Popularilor Europeni, iar pe de altă parte am avea o majoritate suficient de mare pentru modificarea Constituţiei", a spus Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
info
plagiatorul si cartoforul= zero barat,bai popa ce oameni de * ai promovat,bodea senator ,asta nu a reusit sa-si termine nici scoala ,a repetat trei ani la rand ,o alta zdreanta care o tragi dupa tine este ordinarul de peti ,un excrement politic ,un gunoi fara caracter ,tepar de meserie ,plin de datorii ,un traficant de alcool e.t .c. alt exemplu negativ este daniel coras inspector- sef I.T.R.S.V.,cercetat penal pentru furt de lemne ,cu dosare penale pe rol ,oare nu a-ti gasit in tot judetul bihor un inginer silvic cu un pic de experienta si cu *coloana vertebrala*,fara dosare penale in spate.M-am convins toti sunteti la fel nici o diferenta intre u.sl.-isti si p.d.l.-isti
Postat 11 Decembrie 2012, 22:49 de binsan
Dai într-unul şi sar doi ... piţigoi
Justificaţi pentru că, peste vreo doi ani, o să vă trebuiască antrenamentul şi formarea de vă disculpa.
Postat 11 Decembrie 2012, 15:49 de Carp III
lasati URA si faceti copii, va distrugeti FICATUL :))))
nu vor fi COPTATI in GUVERN in PARLAMENT da , VOTUL lor nu ne influenteaza programele USL, hai ROMANIA capul sus si terminati cu URA, ganditi va la copii nu la PROSTIE MULTA inchipuita, SUCCES la familii cat mai multe, amin !
Postat 11 Decembrie 2012, 09:35 de griji la ficat !
PNl
Nu pot sa cred , ce vreti sa mai dati ungurilor ca sa va sustina. Nu le-ati dat destul . Suntem vanduti aproape in intregime , am votat USL-ul ca sa scapam odata de unguri. Se pare ca am gresit din nou, sper ca pentru ultima oara. De acum incolo am sa votez doar PRM-ul.
Postat 11 Decembrie 2012, 09:29 de PSD
Mang si Popa
Astia doi s-au timpit ? Poate n-au priceput: vot - parlament - curte constitutionala - punct (a se citi: restul e 'Can Can'). Ce le-a fost frica ca-l pune Basescu pe Marko sa faca guvern'u ? Daca vor sa ne faca pe plac, sa faca un drum, nu analiza politica din tufis.
Postat 11 Decembrie 2012, 08:36 de vlad
Mang si PDL
Mang a negociat dur si colegiile din Bihor. Nu a obtinut nici un colegiu de senator iar din patru de deputati a reusit dupa discutii interminabile sa mai piarda unul. Acest colegiu a fost targuit cu PNL Bihor pentru un colegiu din Vrancea. PSD Bihor renunta in favoarea PNL la un colegiu castigator in Bihor pentru ca bunul prieten PDL Petru Filip sa poata candida in Vrancea. Asta in timp ce PSD-istii vechi ce au sustinut cauza ani de zile, au fost ignorati. Deci Mang, mi se pare, este presedintele PSD Bihor????
Postat 11 Decembrie 2012, 08:31 de doru
RUSINE !
Rusine Popa! Rusine Mang!
Postat 11 Decembrie 2012, 08:14 de dural100
mang prietenul ungurilor
Mang are o predispozitie spre poporul mongol. Inca de la alegerile locale a preferat sa dezavantajeze PSD in favoarea UDMR pentru prietenul KISS. Kiss, a tradat apoi la referendumul pentru demiterea lui Basescu cand nu a raspuns solicitarii lui Mang de a scoate ungurii la vot. Acum sare din nou in apararea prietenilor unguri dar nu face acelasi lucru pentru propriul partid PSD, care are o foarte proasta pozitie in judet fiind dominat de PNL peste tot si exclus de la toate impartelile. Mang negociaza si cere posturi pentru unguri dar nu si pentru psdisti. Culmea.
Postat 11 Decembrie 2012, 08:02 de doru
UDMR
Pai daca Dumnezeu va Ingaduit sa castigati la asa o diferenta,de ce trebuie sa va vindeti?.Iar o sa dati Cultura? Am spus eu ca totul nu e decat O AMAGIRE. Haide-ti lupilor la prada ...haide SISTEM.... au plecat AI NOSTRIi.. ..AU VENIT AI NOSTRII............Traiasca si infloreasca.,
Postat 11 Decembrie 2012, 00:57 de bombonel
si acum punct si de la capat
Si de acum incolo, PUNCT SI DE LA CAPAT.; dar aveti grije - nu ca cei dinainte, fara coruptie, fara trafic de influenta, fara deturnare de fonduri, fara minciuni, fara limba de lemn......fara SISTEM ( ispitele nu vor intarzia sa se arate - procurori, magistrati,avocati,afaceristi,securisti,politisti.....care va vor coplesi cu interesele lor meschine,si asta in detrimentrul NOSTRU , al celor care v-am ales.Vor fi benevoitori care vor vrea sa va indrume ,sa va invete din experienta lor - vezi Blaga,Filip,- nu va lasati manipulati.Si apoi ,mai chemati-ne si pe noi la cate o intrunire, asta ca sa nu uitati cine tine cu voi de adevaratelea. CURAJ ,legea bunului simt si cu Dumnezeu inainte.
Postat 11 Decembrie 2012, 00:29 de bombonel
ASA
Si iute asa incet incet promisiunile electorale se transforma in MINCIUNI !! Dar la ce te poti astepta de la copysti, betivi, plagiatori,......DESTEAPTATE FRAIERE RROMANE !!
Postat 10 Decembrie 2012, 22:33 de S
copy mang paste
ciordelu vrea sa ne convinga ca nu e un alcoolist notoriu iar manglitoru copy paste ca nu a plagiat nimic in viata lui, cu alte cuvinte astia doi pacalici vor sa ne abureasca ... nu am votat usl ca sa vina udmr la guvernare NESIMTITILOR....
Postat 10 Decembrie 2012, 22:15 de ciordel popa
consecinţe
Aşa se întâmplă cînd te bazezi pe astfel de arătări ca şi Cartoforu-beţâvan şi Copiatoru-unguresc. Ce credeaţi că vor face, o să vă dea vouă salarii ??? Nu domle ei încă mai de luat meditaţii la delapidare de la marele mongol, era să zic alb da el e cam tuciuriu.... Sper că indignaţii care i-au votat în masă ca scrumbiile, să se gândească la consecinţele votului lor, atunci când vor constata falimentele în masă care vor veni. Sper să fiu eu cel care mă înşel, dar cu aşa o adunătură penală, rezultatul e previzibil......
Postat 10 Decembrie 2012, 21:21 de pistike
soc.....
nu pot sa cred ca am votat USL ca sa vina la guvernare si UDMR.....sper sa nu se intample asta ....ar fi strigator la cer ca cei care au indemnat populatia sa nu mearga la referendum acum sa vina la guvernare....in situatia asta d .diaaconescu are dreptate ....mincinosii ne au dat teapa ....nu se va mai intimpla asta ......
Postat 10 Decembrie 2012, 19:51 de irina
Tradarea
Doi tradatori oportunisti care, ambii, nu au ce cauta in funcțiile pe care le ocupa. Cartoforul Popa si plagiatorul Mang, mi-ați anulat practic votul, îl vreau înapoi!
Postat 10 Decembrie 2012, 18:54 de Votul nul
Tradare
Bai cartofor jegos, încearcă sa fii demn, ca o se scuipe romanii pe strada exact in gura care pupa ungurii in cur! Popa asta cu Mang se pisa pe votul nostru! Jos cu ei!!!
Postat 10 Decembrie 2012, 18:50 de Votant
TRADARE
Tradatorilor de neam, puneti pe prim plan parerea PP European si va ascundeti inca o data dupa dosul presedintelui pentru a va motiva interesele meschine si minciunile spuse inainte de alegeri referitoare la guvernarea alaturi de UDMR. Sunteti niste tradatori si mincinosi. Am gresit cand v-am votat. RUSINE.
Postat 10 Decembrie 2012, 18:31 de Fost alegator
FARA UDMR!
Nu am votat USL-ul ca sa faceti coalitie cu UDMR!
Postat 10 Decembrie 2012, 18:28 de Roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON