URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Mai 2011, 14:22

Mang se vrea şef de judeţ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Vreau să vă împărtăşesc câteva frământări pe care le am de ceva vreme. Eu am fost şi sunt mândru că sunt locuitor al judeţului Bihor, dar ultimele date arată că Bihorul este cotat cu cele mai mici salarii, care va ieşi ultimul din recesiune, care are cele mai proaste drumuri". Aşa şi-a început liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, conferinţa de presă în care, vineri, avea să recunoască dorinţa sa de a deveni, de anul viitor, preşedintele Consiliului Judeţean.

Printr-un atac prin învăluire la adresa liberalilor, în legătură cu care a avut grijă să precizeze că "nici colegii liberali nu sunt mulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în Bihor în ultimii ani", Mang a abordat tema "subdezvoltării" judeţului şi a anunţat că doreşte să creeze un cadru prin care să identifice propuneri de remediere a acestei situaţii. "Aş face un apel ca la începutul lunii iunie, deci cu un an înaintea următoarelor alegeri locale, să organizăm o masă rotundă pe tema "Bihorul între dezvoltarea durabilă şi noua organizare administrativ-teritorială", la care să participe parlamentari, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, oameni de afaceri, politicieni, directori de instituţii deconcentrate", a spus Mang.

Liderul PSD a mai afirmat că "este momentul să discutăm cu responsabilitate, să ne aplecăm asupra a ceea ce este planul de dezvoltare a judeţului Bihor, care într-o oarecare măsură există, dar de care se pare că unii au uitat", făcând astfel aluzie la actuala conducere a CJ, în care preşedinte este liberalul Radu Ţîrle, iar vicepreşedinte un alt liberal, Dumitru Voloşeniuc.

Întrebat de jurnalişti cine nu a tratat "cu responsabilitate" problema dezvoltării judeţului, Mang a ţintit direct: "conducerea Consiliului Judeţean". Apoi, la întrebarea dacă îşi doreşte ca prin organizarea simpozionului pe această temă urmăreşte, de fapt, să candideze la şefia CJ, Mang a recunoscut din nou fără ocolişuri, pentru prima dată în public: "Acest lucru face parte din preocupările mele de astăzi. Da, e adevărat!".

De altfel, liderul PSD îi atacase pe liberalii din fruntea judeţului şi înaintea începerii conferinţei de presă, spunând că mulţumeşte jurnaliştilor care au dat curs invitaţiei sale cu toate că pentru aceeaşi oră anunţase o conferinţă de presă şi vicepreşedintele CJ Dumitru Voloşeniuc, pe tema şoselei de centură, spunând că "noi (n.r. - adică PSD-iştii) nu facem centura".

Atacul discret al lui Mang la adresa partenerilor liberali din USL Bihor confirmă speculaţiile privind existenţa unor tensiuni între PSD şi PNL generate de stabilirea candidaţilor la Primăria Oradea şi la preşedinţia CJ Bihor. În condiţiile în care pentru Primărie liberalul Ilie Bolojan nu are niciun contracandidat, iar pentru şefia CJ se pare că vrea să intre în cursă şi liderul PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, Mang nu are nicio certitudine că îşi va adjudeca ipostaza de candidat al USL Bihor pentru aceeaşi funcţie de demnitate publică.

Conform protocolului USL, stabilirea candidaţilor la alegerile locale se face printr-un sondaj la care participă câte un reprezentant al PNL şi al PSD, sondajul urmărind să desemneze cine este mai bine plasat în opţiunile alegătorilor. Totuşi, pe lângă sondaj, un rol important îl vor avea şi negocierile dintre liderii centrali ai celor două formaţiuni, care trebuie să arbitreze situaţiile litigioase care se vor ivi pe plan local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
replica la articolul cu USL si la senatorul PSD Ioan Mang
Domnule senator PSD Ioan Mang v-am mai reprosat aceste lucruri pentru ca candidatura dumneavoastra la presedentia CJ Bihor ingradeste accesul la functii publice ale unor membri de partid PSD ex directori de deconcentrate care au fost demisi de catre cei din PDL mai merituosi decit dumneavoastra si care au facut mai mult pentru partidul PSD.Senatorule PSD Ioan Mang sa-ti fie rusine tu ai manca 2 piini ,iar ceilalti mai merituosi nici una ,unde este democratia social democrata de partid?NICAIERI!Dictatura dumneavoastra personala ,sete de putere politica,,CJPSD Bihor m-a ales pe mine ``va-ti impus dictatorialin PSDBihor,eu unul @Romanul Simplu nu v-am ales ca si candidatul partidului la CJBihor,nu am fost intrebat in sondaj ,pentru ca nu afost facut ,pentru ca va este frica de sondaj in partid ca o sa vedeti ca sunteti in cadere libera,nu aveti popularitate intre bihoreni dar mite intre membri de partid PSD.Mie lui@Romanul Simplunu-mi este frica sa va spun ADEVARUL si DREPTATEA faptelor in fataca nu am ce pierde inafara de simpla functie de partid de membru simplu,si membru simplu pot ca sa fiu si in PDL si cu mai mult respect fata de om.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu......
Postat 12 Mai 2011, 06:14 de Romanul Simplu
PROFESORUL P.U. LANCELOT DE BREBENEL
DA DE AMANTELE LUI MANG NU ZICETI NIMIK? S-A COMBI SI CU ITM-ISTA, SI I-A LUAT SI BANII, DECI NU-I PROST BOSO-HODOROGU ASTA! CATEVA MII DE EUROY, NU-S DE ICI DE COLO! CAM SCABROS, INDIVIDU" YAK
Postat 10 Mai 2011, 12:41 de NEFASTA
replica laRoman Normal alias PEPEa Homosexualul aliasPavel Emilianconsilier PSD homalau
Romanul Normal alias PEPEa Homosexualul alias Pavel Emilian homalaulconsilie judetean PZD i-a mai du-te tu in piuuzda la mata aia crestina baptista care te-o facut asa ****,****,pederast,famen:))=))BAH homalaule du-te si respectati cuvintul dat in conferinta de presa a PSD Bihor dinaintea zilei de 1 Mai si ecologizeaza in Oradea zona Dosu din Iosia asa cum ai afirmat in conferinta de presa dinaintea zilei munci de 1 Mai. Pavel Emilian homalaul consilier judetean PSD,cenzurate-ar mata cu piuzda,parazitate-ar tactu betivan cu poula,gazdute-ar mata in piuzda sa te gazduiasca.La @Romanul Simplu nu scrie sfaturi veziti de homosexualitatea ta cu fotograful Sebi Tont casatoriti-va iarasi sub pasajul Vulturul Negru si rusinati PSD Bihor.Roman normal **** libertatea opiniilor este inscrisa in Constitutia Romaniei pot sa afirm ca tu ,,faci incest cu mata,``ramine doar sa aduc dovezi pro afirmatie ,si tu sa ma contrazici ca am mintit .:))=))BAH prostovane i-a mai du-te tu si fooute pe mata aia crestina care te-o facut mai departe pina mai traieste si este calda,ca sa nu mai afirm ca esti homosexual bah ,vezi de treaba ta homalaule .:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 08 Mai 2011, 16:31 de Romanul Simplu
Nebunul analfabet
Nu stiu de ce nu cenzurati opiniile acestui nebun analfabet care paraziteaza toate forumurile sub titlul ROMANUL SIMPLU.Lasati-l sa-si termine tratamentul si sa-si absolve cele 4 clase minime, si daca acest tratament si proces instructiv-educativ vor fi eficiente, abia atunci gazduiti-l pe forumuri.
Postat 08 Mai 2011, 13:43 de Roman normal
replica la @Stefan
Stefane poupincuristul senatorului PSD Ioan Mang acum am sa-ti raspund decent la acuzatii.,,Preocupari de comentator Romanul Simplu:ciolan pentru fostii?Stefane dar despre ce ai vrea sa-ti comentez ?Sa-ti comentez despre courve ,tradatori si criminalii doctori din PSD Bihor promovati la inaintare de catre senatorul PSD Ioan Mang?Asa spun cei din PNL Bihor parteneri de alianta P USL A,cu asta va caracterizeaza :))=)).@Stefane drept si adevarat scrii,,referendum intern PSD Bihor``drept,adevarat, corect ,secret dar pe baza de carnet de partid PSD Bihor,ca poate aduce senatorul PSD Ioan Mang niste nebuni si nebune de la Dragoteni si fraudeaza drecu votul si se duce dreacului pe apa Crisului Repede tot PSD Bihor cu el la conducere .Doamne satura-l de puterea politica ,ca nu se mai poate satura :))Stefane mai cauta intre fosti ex directori tineri de deconcentrate din PSD ca sunt oameni saraci si cinstiti si ar manca si ei o piine nu numai senatorul PSD Ioan Mang,pasarica ITM,Daescu batrinu de la Mediu,Etno botanistul Secosan,trezorierul tradator penal Chivari, si alte pile de-ale senatorului .Stefane mai nou poupi aliantza PUSLA ?:))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Mai 2011, 15:00 de Romanul Simplu
Despre ”Ciolaniade” şi pupincurism. Adevăruri care deranjează.
I. A se revedea articolul: ”Noi vrem ciolan!” de Sorin Cristescu (”Informaţia de Vest” - febr. 2009); II. Adevăratele preocupări de comentator ”...simplu”: Ciolan pentru unii foşti(?) şefi! 1. Despre adevăraţii membri simpli de partid, rămaşi fără (singurul) serviciu şi cu venituri nete de sub 1,000 lei/lună, sau deloc şi datorită prea deselor ”Ciolaniade”, nu prea aveţi timp să vă ocupaţi? 2. Cine din PSD Bihor (şi nu numai) ar fi mai cel mai indicat să devină Preşedinte CJ, în afară de dlui Mang? Turnătorul, veşnic ciolanagiu, care se autointitula: ”Cel mai iubit dintre bihoreni”? Sau ”manechinele” (politice, sau şi `telectuale) ale vreunui ”Unchi”, sau magnaţi? De ce nu îl propuneţi şi pe tov. Seremi&gaşca? De ce nu îl propuneţi şi pe Kiss ur? 3. Probabil că un referendum intern, pentru toţi membri, sau şi simpatizanţii (reali) USL, corect organizat şi cu vot secret, ar fi util. Evident cu o corectă informare prealabilă a acestora. Şi aşa se procedează în partidele cu adevărat democrate! III. Cine se bazează doar pe votul negativ al unei populaţiei sărăcite de actuala guvernare, pe ”plicul gros”, pe pupatul de mâini şi picioare la cine trebuie ş.a., nu mai are ce căuta pe nici o poziţie eligibilă! IV. În loc de unele concluzii: Şi bihorenii au nevoie de un USL puternic (deci unit) şi de aleşi care nu uită de ei, imediat după ce au fost aleși.
Postat 07 Mai 2011, 11:35 de stefan
UNA-I VORBA , ALTA-I FAPTA
CAPUL PSD BIHOR SA RASPUNDA LA TREI INTREBARI 1.CAND STATEA CONFORTABIL LA MASA GUVERNARII, CE-A FACUT-CONCRET- PENTRU DEZVOLTAREA JUDETULUI? 2. LA MASA RORUNDA UNDE DORESTE SA INVITE SEFII DE LA DECONCENTRATE ARE LOCURI REZERVATE CU CEI PE CARE I-A PLASAT IN NUMELE P.S.D. PE FFOTOLII DE SEFI( LA ITM,PROTECTIA CONSUMATORILORE....... IANCU SI SECOSAN ETC)? NU DE ALTA DAR ACEST FEL DE PERSONAJE SUNT COMPATIBILE CU DOMNUL PROFESOL CARE LE-A DAT GIRUL PENTRU CE AU FACUT IN FUNCTIILE PUBLICE! 3.E BINE CA RECUNOASTE FAPTUL CA IL PREOCUPA CIOLANUL, DE FAPT ASTA L-A PREOCUPAT MEREU, BINELE LUI NU AL ALEGATORILOR SAU AL COLEGILOR DIN PARTID.tOTUSI CHIAR CREDETI domnule senator de Bihor , CA VETI PRIMI VOTURILE NECESARE? ATI UITAT CA ERATI CODAS LA VOTURI? VA DORESC SA PRIMITI EXACT CEEA CE MERITATI, NICI MAI MULT NICI MAI PUTIN!
Postat 07 Mai 2011, 11:01 de Rac-Z
replica la articol si la senatorul PSD Ioan Mang
Domnule senator PSD Ioan Mang presedinte de filiala PS Bihor ,am mai scris aceste lucruri pe acest forum al saptamanalui Bihoreanul si am sa le repet iarasi ca sa le intelegeti.Domnule senator PSD Ioan Mang lasa-ti ca sa candideze la functiile din consiliul judetean ex directori de la deconcentrate ,NU dumneavoastra care cu nerusinare si tupeu deja va si autopropuneti deja cu 1 an inainte de alegerile locale ca si candidat la CJ.le ratati sansa unor oameni dinPSD Bihor fosti directori la deconcentrate ca sa acceada la o functie publica pentru orgoiliul prostesc al dumneavoastra de a conduce .Senatorule PSD Ioan Mang tu fara rusine ai manca 2 piini,iar altii mai in masura sa conduca si mai competenti decit tine nu ar manca nici una ,RUSINEsa-ti fie!Candidatii de pe listele electorale se aleg intre membri partiduluiPSD Bihor si n u sunt pusi de catre dumneavoastrasenatorule PSd Ioan Mang in functie de cit cotizeaza la dumneavoastra.Eu u nul @Romanul Simplu un roman simplusimplu membru de partid nu imi este frica sa va spun ADEVARUL si DREPTATEA in fata domnule senator,ca nu am ce pierde poate doar functia de simplu membru de partid PSD:)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Mai 2011, 05:45 de Romanul Simplu
replica la @Daisycutter
Domnule senator PSD Ioan Mang presedinte de filiala PS Bihor ,am mai scris aceste lucruri pe acest forum al saptamanalui Bihoreanul si am sa le repet iarasi ca sa le intelegeti.Domnule senator PSD Ioan Mang lasa-ti ca sa candideze la functiile din consiliul judetean ex directori de la deconcentrate ,NU dumneavopastra care cu nerusinare si tupeudeja va si autopropuneti deja cu 1 an inainte de alegerile locale ca si candidat la CJ.le ratati sansa unouroameni din Bihorfosti directori la deconcentrate ca sa acceada la o functie publica pentru orgoiliul prostesc al dumneavoastra de aconduce .Senatorul PSD Ioan Mangfara rusine tu ai manca 2 piini iar altii mai in masura sa conduca si mai competenti nu ar manca nici una ,,RUSINE`.Candidatii de pe listele electorale se aleg intre membri partiduluiPSD Bihor si n u sunt pusi de catre dumneavoastrasenatorule PSd Ioan Mang in functie de cit cotizeazala dumneavoastra.Eu u nul @Romanul Simplu un roman simplusimplu membru de partid nu imi este frica sa va spun ADEVARUL si DREPTATEA in fata domnule senator,ca nu am ce pierdepoate doar functia de simplu membru de partid PSD.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Mai 2011, 05:39 de Romanul Simplu
replica la @Daisycutter
BAH @Daisycoutter i-a maio du-te tu in piuzdaaiaamatii in origini iar mai apoi fa un incest cu mataafouteeo ,si nici nu ma pomeni,vezi-ti dreacului de treaba ta de postac portocaliu kakath .:))=))Problemele pe care le am de rezolvat in cadrul partidului PSD Bihor le rezolv cu conducerea PSD Bihor si cu presedintele PSD Bihor,,legal si legitim ales `` senatorul PSD Ioan Mang si nu cu tine bah@Daisyscutter postacul portocaliilor kakatzi:))=))@Daisyscutter ai dreptate si adevar in afirmatiile despre senatorul PSD Ioan Mang ,dar macar scrie corect ,,subtire `` nu ,,suptire ``intelectualul lui peshte prajit:))=)) BAH@Daisyscutter i-a apa in goura ca faci praf :))=)) . Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Mai 2011, 05:17 de Romanul Simplu
hmmmmm!
Am auzit ca firma lui Mang se pravaleste. O firma are si el si nici aia nu-i in stare sa o conduca.
Postat 06 Mai 2011, 20:16 de Janeta
specialisti?
"oameni de afaceri, politicieni, directori de instituţii deconcentrate".....:)) Politicienii au demonstrat destule in 20 de ani, cel mai bine e cand nu se baga! Derectorrii de institutii deconcentrate?????? Adica bietele dobitoace din lesa partidului? Tovarasu Mang....suntei suptire la consistenta :)))) Va las in grija romanului simplu, care tre sa apar imediat.
Postat 06 Mai 2011, 17:18 de daisycutter
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON