URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2010, 10:19

Mang, pe aceeaşi voce cu prefectul Ghilea: Bolojan şi Ţîrle au numit nelegal managerii de spitale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a afirmat vineri că primarul şi preşedintele CJ "nu au respectat legea" atunci când au numit managerii interimari ai spitalelor pe care municipalitatea şi judeţul le-au preluat de la Ministerul Sănătăţii. "Atrag atenţia locuitorilor municipiului Oradea şi judeţului Bihor că numirile managerilor, în toate spitalele din Oradea, nu respectă legile în vigoare, întrucât aceştia nu au absolvit cursuri de management sanitar agreate de Ministerul Sănătăţii", a spus Mang, la câteva ore după ce prefectul Gavrilă Ghilea anunţase că, având aceeaşi "suspiciune", le-a cerut lui Ilie Bolojan şi lui Radu Ţîrle dosarele de studii ale celor cinci manageri interimari.

"Cursul de management în mecanică nu poate fi echivalent cu cel de management în sănătate", a mai spus Mang, făcând aluzie directă la inginerul Gavrilă Grebenişan, numit de primarul Oradiei ca manager interimar la Maternitate. "Senzaţia mea este că s-a mers pe ideea că facem ce vrem cu ele (n.r. - cu spitalele)", a mai spus liderul PSD Bihor, referindu-se de data asta la primar şi la şeful CJ, şi adăugându-le, totuşi, o circumstanţă atenuantă: "Sigur, fiind vorba de manageri interimari, există o scuză, dar noi dorim ca aceste interimate să se termine cât mai repede".

Mang a mai afirmat că deţine "informaţii grave" cu privire la "unele nereguli" pe care le-ar fi făcut actualii manageri interimari, însă a refuzat să spună în ce constau aceste nereguli, deoarece nu a verificat încă informaţiile primite.

Liderul social-democraţilor bihoreni a afirmat, de asemenea, că la dezbaterea în Senat a Ordonanţei de Guvern 48, cea prin care s-a decis preluarea spitalelor de către primării şi consiliile judeţene de la Ministerul Sănătăţii, va vota împotriva acesteia. "În Comisia de administraţie publică Ordonanţa a primit aviz negativ, în Comisia de sănătate a fost avizată favorabil. În plen eu voi vota împotrivă", a anunţat Mang.

El şi-a argumentat poziţia arătând că "nu consider că spitalele de interese judeţean sau de interes regional trebuie date în grija primăriilor, care oricum au destule cheltuieli şi cărora Guvernul le ia din bani".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
taicuta ai uitata DEMISIA
BOLOJAN DICTATOR SI TIRAN! eu v am spus o dar nimeni nu ma crede incalca legea cu buna stiinta datorita mizeriei sociale care exista in ORADEA, simte ca legea e in vatajul parazitiilor sociali care nu se mai satura, imi place cand lupii se sfasie stati retrasi si pe urma ucideti.
Postat 23 August 2010, 14:28 de anca
s a trezit taurul BOUUU!!!
Ordinul MS nr. 1113/2010 - stabilirea cursurilor de management sau management sanitar agreate de MS pentru ocuparea functiei de manager persoana fizica al spitalului public sau reprezentant desemnat de managerul persoana juridica Vazand Referatul Directiei generale resurse umane si certificare nr. Cs.A. 8.694 din 12 august 2010, in temeiul art. 178 alin. (2) lit. a) si alin. (21) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 7 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul sanatatii emite urmatorul ordin: Art. 1. — Cursurile de perfectionare in management sau management sanitar agreate de Ministerul Sanatatii canecesare ocuparii functiei de manager in spitalele publice sau pentru a deveni reprezentant desemnat de managerul persoana juridica sunt urmatoarele: a) cursul de perfectionare in „Management spitalicesc”, organizat de Școala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar Bucuresti, in perioada 2006—2009, respectiv de Școala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti, incepand cu anul 2010, pentru care se va prezenta copia certificatului de absolvire; b) cursurile sau programele de perfectionare efectuate pentru obtinerea titlului de medic specialist in specialitatea Sanatate publica si management sanitar sau a atestatului de studii complementare in Managementul serviciilor de sanatate, pentru care se va prezenta copia certificatului de medic specialist, respectiv a atestatului de studii complementare. Art. 2. — Se pot inscrie la concursul pentru ocuparea functiei de manager in spitalele publice si persoanele care au inceput cursul prevazut la art. 1 lit. a), pe baza adeverintei eliberate de Școala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti. Art. 3. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Ministrul sanatatii, Cseke Attila Bucuresti, 12 august 2010. Nr. 1.113.
Postat 23 August 2010, 14:20 de anca
TOȚI, O APĂ ȘI-UN PĂMÂNT
Nenea Mang nu este pt. prima dată când gafează cu susținerile, la presiunile pdl-ului! Păi bine șefule, tu de fapt cu cine te lupți sau vorba lui Nea Iancu „Si dăi si luptă”, da cu cine ??? Acum pt. don prefect: Eu în locul tău nu m-aș arunca așa tare cu managerii în instanță, înainte să mă documentez (doar sunteți jurist de prestigiu !!!), așa că vă dau un pont; ordinul ăla pe care îl invocați, emis de MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, prin care un curs de management sanitar ar fi agreat sau nu, este o MARE TÂMPENIE !!! Un minister nu poate să agreeze sau nu o calificare legală, numai că ministrului ală, care practic habar nu are de sistem, nu înțelege nimic din ce se întâmplă în jurul lui. Drept urmare acel ordin nu a fost emis niciodată !!! În ceea ce privește legalitatea, vreau să îl întreb pe prefect ce însemnează „ consilier cu atrubuții de director executiv”. Adică le întrerupe așa zisul „contract de management” foștilor „directori coordonatori”, o tâmpenie scoasă în afara legii și le dă o altă denumire cretinoidă, tot în afara legii ?! Convins că prefectul nu are ce zice aici, cer LUMII LIBERE SĂ SE EXPRIME !!! Ex. de un oarecare „cu atribuții” - căutați la DSP.
Postat 23 August 2010, 09:43 de HINGHERU
TOȚI, O APĂ ȘI-UN PĂMÂNT
Nenea Mang nu este pt. prima dată când gafează cu susținerile, la presiunile pdl-ului! Păi bine șefule, tu de fapt cu cine te lupți sau vorba lui Nea Iancu „Si dăi si luptă”, da cu cine ??? Acum pt. don prefect: Eu în locul tău nu m-aș arunca așa tare cu managerii în instanță, înainte să mă documentez (doar sunteți jurist de prestigiu !!!), așa că vă dau un pont; ordinul ăla pe care îl invocați, emis de MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, prin care un curs de management sanitar ar fi agreat sau nu, este o MARE TÂMPENIE !!! Un minister nu poate să agreeze sau nu o calificare legală, numai că ministrului ală, care practic habar nu are de sistem, nu înțelege nimic din ce se întâmplă în jurul lui. Drept urmare acel ordin nu a fost emis niciodată !!! În ceea ce privește legalitatea, vreau să îl întreb pe prefect ce însemnează „ consilier cu atrubuții de director executiv”. Adică le întrerupe așa zisul „contract de management” foștilor „directori coordonatori”, o tâmpenie scoasă în afara legii și le dă o altă denumire cretinoidă, tot în afara legii ?! Convins că prefectul nu are ce zice aici, cer LUMII LIBERE SĂ SE EXPRIME !!! Ex. de un oarecare „cu atribuții” - căutați la DSP.
Postat 23 August 2010, 09:42 de HINGHERU
La ce ne mai trebuie legi???
Primarul Bolojan sfideaza legea si pe toti oradenii! Numai la noi se poate intampla asa ceva. Si nu e vorba de o formalitate cu acel curs de management sanitar pe care ar trebui sa-l aiba managerii de spitale, CONFORM LEGII!!! E vorba ca Grebenisan de la Maternitate, neavand cunostinte minimale de management sanitar, habar nu are ce-i aia infectie nosocomiala, protocol medical, circuit de spital sau autorizare de functionare. Va trebui sa asteptam o decizie luata de Grebenisan care sa duca, direct sau indirect, la moartea altor bebelusi ca abia apoi sa-si ceara scuze Bolojan pentru numirea iresponsabila??? Toata maternitatea vuieste ca Grebenisan e misogin si terorizeaza femeile, medici, asistente, administrativ. Daca asa stau lucrurile cu numirile, va rog Domnule Primar sa ma numiti medic la Maternitate sa fac si eu cezariene pt ca ma voi inscrie la facultatea de Medicina in septembrie... Domnule Primar, reparati-va greseala cat mai e timp.
Postat 22 August 2010, 15:25 de Oradean
Asa partid, asa lider
Mang(o) nu va fi niciodata o locomotiva pt psd bihor, nici macar atat cat a fost Bar.Notorietatea lui e ft slaba(cred ca ultimul doctor de la judetean are o notorietate mai buna) carisma ii lipseste,moralitatea lasa de dorit.Desi psd-ul national este pe cai mari, cu asemenea lideri locali psd bihor nu va lua mai mult decat lua pe vremea lui Bar.
Postat 22 August 2010, 11:55 de Misu
Perversul mediocru
Fonfaitul pervers si mincinos catre in campanie impartea cani cu sloganul " Vorba buna ,impreuna", intrat la Senat de pe ultima pozitie, uita cum impreuna cu portocaliii, a fost partas la cocotarea pe functii in instirutiile publice , a unor T A R F E P E N A L E- vezi ITM-, iar acum arata cu degetu catre altii. Grebenisan este mai capabil de mii de ori decat handicapatii pusi in functii de senatorul rusinii! Vezi grasule, ca nu te mai voteaza nimeni la urmatoarele alegeri
Postat 22 August 2010, 10:40 de Viki
roata se invarte
dl. mang nu pot sa l uit niciodata cum se invarte Roata eram la un interviu la firma dl.RTC si l priveam cu ff mult respoect pana am primit o palma fff puternica stiu ca nu mi am revenit din soc 2 sapatamani era nemultumit ca nu am absolvit la facultatatea de stata si am absolvit la o facultate prestigioasa PRIVATA nu stiam ce criterii sunt si ca imi vor afecta locul de munca simtiti cum suntem manevrati cum se fura painea castigata cinstit din cauza unor interese strict personale (era profesor la universitatatea de stat) am aflat ulterior, ma bucur pe acesta cale ca va voi putea da si eu plama bine meritata le doresc copiilor DVS sa primesca ce am primit eu de la DVS. sa fie umiliti pentru ca au ales studiile gresite sa nu credeti ca strainatatea ofera pace aveti dusmanii si acolo, cum se invarte roata, intodeauna copii platesc pacatele pariintilor nu stiam de ce acum inteleg ca sa ranesti un om ii lovesti copii , punctul cel mai vulnerabil in viata.
Postat 22 August 2010, 09:01 de superrr
parere
Din pacate Mang se compromite pe zi ce trece, vorba aia, daca taceai filozof ramaneai! Parea un tip destept dar e doar un politruc cretin care a ajuns sa se prostitueze, politic, of course. O fi sau nu o fi Mang un bun profesor, dar ca politician se califica prin omul pe care-l sustine la conducerea Spitalului Judetean, brancardierul Bodog!
Postat 21 August 2010, 23:11 de oradean IT
bolojan coada de ciocan
nu ai la ce sa te astepti de bolojan. incompetenta cat casa(spitalul) !
Postat 21 August 2010, 16:37 de grevenisan
oare?
citez: întrucât aceştia nu au absolvit cursuri de management sanitar agreate de Ministerul Sănătăţii" dar are "SANATATEA" managerii in sistemul sanitar daca e COLAPS ? dle. Mang aveti datorii la FINANTE neplatite atat ca persoana fizica cat si ca asociat/actionar la persoane juridice? nimeni nu intrazneste sa va intrebe dar dl.GHILEA? e binevenita observatia la adresa primarului TOTI trebuie sa reactionam la cel mai mic detaliu...TOTI.
Postat 21 August 2010, 12:41 de cetateanul roman
mang....
Slaba argumenrare, tov. Mang!
Postat 21 August 2010, 10:33 de stud
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON