URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2018, 20:59

Mang îi ia apărarea condamnatului Dragnea: Presiunea străzii a avut un "efect important"

Mang îi ia apărarea condamnatului Dragnea: Presiunea străzii a avut un 'efect important' foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, îi ia apărarea şefului său de partid Liviu Dragnea, care joi a încasat în primă instanţă 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copiilor Teleorman, susţinând că decizia vine şi ca efect al protestelor din ultima perioadă.

Într-o declaraţie făcută pentru Agerpres, liderul PSD Bihor a declarat că această condamnare a lui Liviu Dragnea arată că "avem în continuare judecători care nu respectă deciziile Curţii Constituţionale". 

"Să vedem la recurs. Sperăm ca în completul de cinci să fie judecători care ţin cont de toate prevederile Curţii", a afirmat Ioan Mang. Liderul PSD a adăugat că şi "presiunea străzii" a avut un "efect important" în luarea respectivei decizii.

Mang se alătură astfel mai multor voci din partid care au simţit nevoia să îi apărarea lui Dragnea prin diverse mesaje publice de solidarizare.

PSD a convocat pentru vineri, la ora 16.00, o ședință a Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta situația după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Între timp taberele din partid se organizează. Contestatarii lui Dragnea s-au întâlnit joi seară pentru a face planul de acțiune.

De cealaltă parte, apropiații liderului PSD promovează, la fel ca Mang, punctajul de la partid. Liviu Dragnea este arătat ca o victimă politică, iar cei care îi cer demisia încalcă grav Constituția.

Presa centrală scrie că decizia judecătorilor a venit ca un şoc în partid. "Practic, nu am niciun comentariu. Nu aveam un răspuns pregătit o astfel de decizie, aveam un răspuns pentru achitare şi mi s-ar fi părut un lucru normal. În condiţiile de faţă, nu pot să spun decât că nu mi-am revenit din şocul ştirii în sine, deciziei în sine şi nu pot să spun decât că este absolut îngrozitoare această sentinţă, urmează să vorbim şi noi cu colegii şi să avem un răspuns mai ferm în ceea ce priveşte situaţia de acum", a declarat, pentru Agerpres, Codrin Ştefănescu.

Abia la câteva ore de la aflarea sentinţei, a reacţionat, printr-un mesaj, şi premierul Viorica Dăncilă, care a spus că "modul în care în România se aplică legea este încă sub influenţa arbitrariului". "Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituţiei. Cred cu tărie în nevinovăţia  preşedintelui PSD şi îl asigur de toată susţinerea mea", a transmis Dăncilă, prin biroul de presă al PSD, în calitate de preşedinte executiv al formaţiunii.

Cu toate că decizia de joi a instanţei nu este definitivă, sunt voci care cer ca Dragnea să demisioneze de la conducerea Camerei Deputaţilor. "Domnul Dragnea trebuie să părăsească viaţa publică. Un politician cu două condamnări în Justiţie nu poate să mai stea în fruntea României şi să dicteze politica penală a statului. Pentru binele acestei ţări, pentru a rămâne într-o ordine legală şi morală, şeful Camerei Deputaţilor trebuie să renunţe la orice pârghie de putere", a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@crisdumi
iar aberezi amice. desi nu pari prost o dovedesti din ce in ce mai tare. in procesul cu imobilul respectiv e un proces civil care nu are nici o treaba cu penalul. iar cu traficul de copii daca ai dovezi te rog sa ne luminezi o mare privitor de latrina 3!!!!! apropos: mai uita-te pe geam dupa postas. nu de alta dar sa nu ratezi pensia.
Postat 22 Iunie 2018, 13:10 de User anonimizat
Dacă e așa, atunci ar trebui cât mai mulț prezenți în stradă.
Cum ar fi săptămânal, în toate marile orașe, pentru ca Johannis să fie suspendat și demis, cu țoapa lui cu tot, ca fost traficant de copii și actual escroc imobiliar dovedit.
Postat 22 Iunie 2018, 12:47 de CrisDumi
Hihihi
PAŞOL NA TURBINCA, VIDMA !
Postat 22 Iunie 2018, 11:48 de detectiv
Alexcuce
Pt unii mizeria e mândrie, trăim de 30 de ani în mizerie + încă 30 înainte. Mulțumim partidelor și fanilor pt cei 550 km de autostrăzi făcuți in 30 de ani. Noi avem unul care a arătat că se poate. Cum ar fi ca România să fie campioană la atras fonduri europene? Cu fondurile pe care le avem la dispoziție se pot face 3000 km de autostrăzi.
Postat 22 Iunie 2018, 09:47 de Sandu1201
Rusinea orasului
Orasul are cateva rusini: Mang, Universitatea si ferma de porci. Asta e psd....toti sar ca arsi public sa-l apere, dar in culise deja de ascut cutitele.
Postat 22 Iunie 2018, 08:49 de alexcuce
speram la 7 ani
speram la curte sa primeasca cei 7 ani de acasa comunitsi imputiti
Postat 22 Iunie 2018, 08:27 de sarbi
o fi mancat
si fasole inafara de * si de aici presiunea la evacuare.
Postat 22 Iunie 2018, 00:18 de User anonimizat
.
urmeaza mang la bulau. Mizerie de "profesor" corupt si infect
Postat 21 Iunie 2018, 23:58 de David
Nealiniat
Cămășilor de forță
Postat 21 Iunie 2018, 22:57 de Sandu1201
Copy-paste
Copy-paste apara hotia!!!! La ce te poti astepta de la copy-paste? Atata poate. Toti hotii apara bulibasa!
Postat 21 Iunie 2018, 22:08 de scortosul
Te referi
la ,,presiunea''camasilor albe ?
Postat 21 Iunie 2018, 21:51 de nealiniat
Da
2.1 BARI presiunea ideală
Postat 21 Iunie 2018, 21:10 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON