URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2018, 12:46

Mang despre cursele Ryanair din această vară: "Nu mai avem nicio garanţie"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenii n-ar trebui să se bazeze în această vară pe cursele externe pe care Ryanair le operează de pe Aeroportul orădean. Este mesajul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, care spune totodată că această companie aeriană are mari probleme cu personalul, care au dus la anularea curselor.

"Este o firmă care are probleme, din păcate. Au avut un management defectuos. (...) Nici într-un caz nu are nicio legătură cu CJ Bihor. Călători au fost. Nu putem reacţiona decât căutând alte curse", a declarat Mang, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul propriului partid.

Potrivit lui Mang, până la finalul acestei luni, CJ Bihor ar urma să anunţe alte curse externe. Întrebat de BIHOREANUL dacă este vorba de alte companii decât Blue Air, Mang a refuzat să spună.

Pe de altă parte, şeful PSD Bihor a spus că el nu ar fi semnat contractul cu Ryanair. "Contractul nu l-am semnat eu şi vă spun sincer nici nu l-aş fi semnat. Prevede că în caz de pierderi, poate fi reziliat unilateral. Ar fi trebuit să scrie în caz că nu sunt pasageri", a declarat Mang. 

Tot în aceeaşi conferinţă de presă, şeful PSD Bihor a spus că liberalul Dacian Foncea, recent câştigător al şefiei Spitalului Municipal din Oradea, va trebui să aleagă dacă îşi păstrează funcţia sau calitatea de consilier judeţean, deoarece acestea sunt incompatibile.

Contrar a ceea ce Foncea a declarat, şi anume că îşi poate autosuspenda contractul de manager al spitalului pentru că are o funcţie de demnitate publică, Mang spune că PNL-istul va trebui să aleagă, deoarece, în opinia sa, calitatea de ales judeţean nu este o demnitate publică. "Ştiind că nu vrea să renunţe la Consiliul Judeţean, eu îl rog pe domnul Foncea să-şi dea demisia din funcţia de director. Spitalul Municipal are nevoie de un manager", a declarat Mang.

Vicepreşedintele CJ Bihor a mai spus că aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să promulge o lege votată de parlamentari din toate partidele, potrivit căreia mandatele consilierilor locali şi judeţeni vor fi validate de judecători, nu în şedinţele acestor foruri. Această lege va pune astfel capăt situaţiei din CJ Bihor, unde PNL boicotează validarea unui nou consilier PSD.

Cât timp rămâne egalitate între putere şi opoziţie în CJ Bihor, rămân incerte salariile angajaţilor CJ Bihor, a atenţionat Mang. Potrivit acestuia, pentru luna martie, toţi angajaţii Consiliului au primit doar 70% din salarii, deoarece bugetul judeţului nu a fost votat, din lipsa consilierilor PNL la şedinţă. Dacă bugetul nu va fi votat nici în această lună, angajaţii CJ nu îşi vor primi defel salariile, a spus Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
tot mang
vorbeste de legislatie? Da cu Costel cum a ramas pana la urma? Ca el a tras ponoasele plagiatului. Oricum nici mang nici pastorul nu au habar de continutul contractului cu RyanAir. Da el vorbeste de management defectuos, oare acu ceva vreme cate luni a intarziat plata salariilor la firma lui? Vorbesc si eu din auzite, de la fosti angajati.
Postat 12 Aprilie 2018, 13:06 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON