URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2011, 12:46

Mang cere demisia ministrului Apărării, "în numele demnităţii şi onoarei militare"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Pe data de 8 octombrie 2010, la o emisiune a postului de televiziune B 1, ministrul Apărării a declarat că pensiile militarilor în cuantum mai mic de 3.000 de lei nu vor fi diminuate prin recalculare. «Dacă scad, îmi dau demisia. Să fie clar!», spunea Gabriel Oprea. De la 1 ianuarie, ca urmare a recalculării, aceste pensii au scăzut cu 40-70%, chiar dacă militarii în rezervă şi în retragere aveau stagii complete de muncă", a declarat senatorul Ioan Mang, joi, pentru BIHOREANUL.

"Având în vedere că domnul Oprea nu şi-a onorat cuvântul dat, în numele demnităţii militare şi umane, cer public demisia domniei sale din funcţia de ministru al Apărării Naţionale", a spus preşedintele PSD Bihor.

"Un ministru care a minţit şi indus în eroare în mod deliberat nu mai poate ocupa această demnitate publică în mod onorabil", a mai adăugat senatorul Ioan Mang.

Preşedintele PSD Bihor a mai precizat că şi restul Guvernului Boc este în culpă faţă de pensionarii militari, deoarece refuză să ţină cont de hotărârea definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 7 ianuarie, care a suspendat aplicarea HG 735 din 2010, privind recalcularea pensiilor militare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Smart Dol
Scuze oradeanule! Recunosc , ai dreptate sa fii revoltat.Nu imi sta in fire sa sa fiu grobian(a) si in nici un caz nu doresc sa supar persoane de buna credinta! Sper ca-mi accepti scuzele, cu rugamintea sa crezi ca acest individ a facut mult, mult rau........si ca un om total lipsit de demnitate si onoare, nu este indreptatit sa vorbeasca in numele "demnitatii si onoarei" Daca ar fi sa primeasca ce merita pentru raul facut, ar trebui sa dispara... Cele bune pt.tine
Postat 17 Ianuarie 2011, 17:39 de LOW
Daca ai avea scoala...
Eu nu sunt in PSD si nu am ocupat vreo functie publica vreodata. Asa ca prostiile cu pupicuristi si asa mai departe ...sunt inventiile celor care au scoala cam cat Basescu...ca doar prostia este la moda in Romania...se vede cu ochiul liber. Unii stiu sa jignesca fara sa fie informati si sa improaste cu noroi...fara sa fie informati ...lipsa de educatie
Postat 15 Ianuarie 2011, 17:05 de oradean
pupila di pi pu(la)
Ai mare dreptate, Romane S. dar trebuie sa-l ierti pe Mangalita! Iti dai tu seama ca pasarica cea de 45 de anisori a Siminicai, cu mare experienta castigata sub fiecare sef pe care l-a avut si prin partidele de la putere si opo, l-a pus jos pe bietul "profesor" clisos, desi madama lui cea oficiala arata ceva mai bine ca Sugarita Absorbitoare de la ITM..... Cat priveste lingaii Oradean si Stefan, acestia sunt de serviciu la SC Pupa-n kur, Pana la urma morala ar fi ca o mare Kurva rste liantul intre Opo si Put, Astfel in ea se intalnesc si se amesteca samanta lui Jidvey cu a lui Mangut si cu a lui Luput si mai apoi cu a lui Poput Se pare ca NU si cu a lui Hodut! Din fericire pentru ITM! Totusi l-as intreba pe Mangulea daca o mai sustine( nu pi-pu-la) sa ocupe vreo institutie noua unde sa-i invete pe toti ce stie ea mai bine!!!!!
Postat 15 Ianuarie 2011, 16:43 de MAREAN
Da...
Nu cred ca institutiile de presa au creat aceasta degringolada sau degringolada din societatea noastra. Aceasta idee este indusa de catre cei care sunt la putere. Daca legile ar fi normale, daca guvernatntii ar face ceea ce trebuie sa faca...ar merge bine si mass-media si pensiile s-ar plati si toate ar fi ok. Dar cei de la putere incearca sa-si ascunda incompetenta si coruptia in spatele presei.
Postat 15 Ianuarie 2011, 14:16 de oradean
Cumpatare si transparenta.
Degrigolada creata de mass-media in jurul pensiilor cadrelor militare trebuie analizata si solutionata cu cumpatare si transparenta, iar parlamentarii opozitiei au obligatia sa impuna acest lucru. O simpla cere de demisie a unui ministru reprezinta un semn de intrare in normalitate,dar nu suficient.
Postat 15 Ianuarie 2011, 12:26 de safe
raspuns :)
Sunt convins ca trebuie sa se rezolve multe probleme si in PSD...dar cred ca prioritatea ZERO a tuturor romanilor care gandesc normal este sa inlature dictatura care s-a instaurat in Romania. Daca cei din PSD si/sau PNL se bat intre ei...dictatorul o sa profite din plin, sigur impreuna cu gasca lui de hoti. Nu vad in PDL nici macar un om care sa isi merite functia...este foarte trist...
Postat 15 Ianuarie 2011, 11:04 de oradean
repl;ica ;la comentatori pupincuristi lui Mang @Oradean si @Stefan
@Oradean sa zicem ca ai dreptate si adevar in afirmatii,dar sa ti le comentez..Senatorul PSD Ioan Mang vorbeste in lipsa de alte subiecte ,exista militanti membri social democrati simpli nemultumiti in PSD Bihor si inlaturati de la accederea in partid pentru ca senatorul si-a ajutat licheleletraseiste venite de la celelate partide,de ex, pasarica Simona Iancu,Durgheu sculptoru,Pantea betivanul PRM,PeNaLul trezorier de Chivari :))Talibaniirebeli fanatici din PSD Bihor colegiul 6 Salonta lupta pt DREPTATE si ADEVAR.,EGALITATE,ECHITATE,ECHILIBRU,DREPTATE SOCIALA.@Stefane lingusitorul lui Mang tu nu ai somn de atitea intrebari din tatarcutza ta?:)). I.intreaba pe Ioan Bogdan secretaru PSD Bihor :))=)) .1@Romanul Simplu a votat PSD in toti acesti ani de opozitie .2.Cunoastem istoria Prostanacului si cum a facut de rusine PSD.3Dupa Congresul PSDcu alegerea lui Ponta a demisionat Diaconescu fortzat de Prost tanacul .@Stefane du-te in aia a matii -citat Elena Ceausescu :))=))Stefane sa fi tu destept popincurist lingusitorul de kakath a fundului senatorului Mang ,lasa sa fiu eu @Romanul Simplu ,,cel mai tantalau ``comentator``al lui eBihoreanul.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 15 Ianuarie 2011, 07:30 de Romanul Simplu
Are dreptate dl. senator!
I. Câți dintre pensionarii, cadre militare MapN îl contrazic, inclusiv cele pensionate anticipat? II. Pentru ”anumiţi” tov. (zoo)"comentatori": 1. De ce, cel puţin 2/3 din populația cu drept de vot, regretă faptul că dl. Geaonă nu este astăzi Președintele Românie? 2. Un articol util: Scurta istorie intelectuală şi politică a "prostănacului" - de Adrian Cioflanca (23 februarie 2007 Revista ”22”); 3. Cine era Preşedinte PSD, când dl Diaconescu şi-a dat demisia? 4. Nişte citate din Elena Ceauşescu, nu vă mai aduceţi aminte? III. Pentru Bihorel: Pe când nişte Premii şi pentru cel mai ”comentat”: a) parlamentar bihorean; b) ”numit” politic; c) ales local, dar şi pentru: Cel mai tăntălău ”comentator”?
Postat 15 Ianuarie 2011, 02:39 de stefan
Mang are dreptate...
Domnul Mang pune cat se poate de corect problema. Sigur ca exista frustrati si nulitati si prin PSD care au asteptat sa prinda un os...si acum isi dau cu parerea. Nu trebuie insa sa uitam ca tara se duce incet, incet naibii cu aceasta conducere si ca din aceasta tara fac parte si frustratii si nulitatile. Cred ca la selectia membrilor de partid ar trebui sa se tina cont si de inteligenta individului si mai ales de cultura individului si astfel nu am mai vedea rebuturi prin diverse functii sau nulitati aspirand la functii. Cu siguranta domnul Mang are aprecierea si respectul celor cu educatie.
Postat 14 Ianuarie 2011, 23:32 de oradean
BORATUL
Klisele de pork care-i atarna pe la grumaz arata cat de uns este! Jos cu el! GROHAILAAAAAAAAAAA DU-TEEEEEEEEEEEEEEE
Postat 14 Ianuarie 2011, 18:23 de any
replica la articol
Domnule senator PSD Ioan Mang ar fi de discutat cuvintele ,,demnitatea militara si umana`` dar si cuvintul ,,demisie`` pentru ca din cauza orgoliilor ,dusmaniilor din interiorul partidului PSD ,a maretiei mindriei proaste a prietenului dumneavoastra cel mai bun Mircea Geoana Prostanacul au demisionat din PSD si Cristian Diaconescu care a fost santajat si fortzat sa demisioneze ,pentru caa ramina prostanacul singur fara concurentza:))=)).Senatorule PSD Ioan Mang nu uitam ca 2 ani de zile ai fost presedinte interimar al PSD Bihor ocrotit de catre Mircea Geoana ,vorba adevarata lui Mihai Bar,,statutul PSD hirtie igienica de sters la fund`` nu exista in statut cuvintul ,,interimar`` :))=)).Mircea Geoana la adunarea electorala din 2 mai 2009 v-a inlesnit conducerea filialei PSD Bihor inca 1 an nelegitim pina la alegere asa zisa ,,democrata si legitima`` din 2010.Senatorule PSD Ioan Mang este de bine ca filiala PSD Bihor traiestie este vie ,dar este de rau ca traieste si este impotriva dumnevoastra,:))=)) Puterea partidului reprezinta increderea care o are si ultimul si cel mai sarac membru si simpatizant in acel partid`` citat Ion Iliescu.Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 14 Ianuarie 2011, 10:54 de Romanul Simplu
Omagiu TARATURII PORCINE
Mai COCHON, tu esti ultimul care ar trebui sa-ti deschizi ratul grohaind acuze la adresa altora! Ai uitat cat de miseleste ai impartit functii in deconcentrate cand erai frate cu PDL si alde Oprea? Zici ca asta a mintit? Aminteste-ti ratanul cum ai mintit si ai indus in eroare , tu insuti! Mai bine ai vedea barna din ochii tai! Va veni vremea cand ti-o vom scoate noi! Senator de 0 parale!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 14 Ianuarie 2011, 09:55 de PSD
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON