URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2014, 17:36

Mai puţin nu se poate! Fraţii Micula au fost amendaţi cu 1.000 lei pentru lucrările neautorizate de la restaurantul Transilvania

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Firma Transilvania a scăpat ieftin. Poliţia Locală a aplicat vineri o amendă de 1.000 lei, minimul permis de lege, firmei magnaţilor de la Rieni, pentru lucrările neautorizate efectuate la clădirea monument din strada Teatrului 2.

"În urma verificărilor făcute în teren, amenda aplicată a fost de 1.000 lei. S-a constatat că lucrările efectuate aici, precum dezafectarea lambriurilor şi refacerea unor tencuieli, nu au afectat structura de rezistenţă a imobilului", a declarat pentru BIHOREANUL comisarul şef, Alexandru Laza, comandantul Poliţiei Locale.

Spre comparaţie, o firmă de publicitate orădeană a fost amendată, recent, de aceeaşi instituţie, cu 5.000 lei numai pentru faptul că nu ar fi afişat mesaje publicitare pe întreaga suprafaţă a panoului, după opinia - oricum, eronată - a poliţiştilor locali.

În paralel cu sancţiunea aplicată, reprezentanţii municipalităţii au dispus sistarea lucrărilor până la intrarea în legalitate. "În cursul zilei de vineri reprezentanţii firmei au depus Certificatul de Urbanism pentru intrarea în legalitate, dar lucrările vor putea fi reluate abia după obţinerea avizelor de la Ministerul Culturii. Proprietarii au spus că vor să aducă pictura de pe tavanul restaurantului la starea iniţială şi să aleagă cea mai bună soluţie pentru înlocuirea pardoselii, care a fost înlocuită pe vremea comunismului", a precizat Adriana Lipoveanu, şeful Direcţiei de Urbanism.

Potrivit directoarei, proprietarii clădirii vor să înlăture amenajările parazitare făcute de-a lungul timpului. "Am înţeles că intenţionează demolarea lifului, care a fost adăugat ulterior şi nu este cu grilaj metalic, aşa cum vedem la palatul Moskovits sau Apollo, să restructureze spaţiul auxiliar, să modernizeze bucătăria şi să reabiliteze reţeaua de apă şi canal", a spus Adriana Lipoveanu.

Intervenţiile, care urmăresc dublarea capacităţii sălii la 400 de persoane, vor putea fi făcute doar în baza unei expertize tehnice efectuate de un expert agreat de Ministerul Culturii.

Reprezentanţii municipalităţii au început să verifice legalitatea lucrărilor de la Restaurantul Transilvania abia în cursul săptămânii trecute, după sesizări făcute de BIHOREANUL, dar nu au reuşit să intre în clădirea proprietate privată, decât în cursul zilei de joi. Săptămâna trecută angajaţii firmei au refuzat până şi să înregistreze o adresă prin care Primăria anunţa un control la faţa locului, fapt pentru care municipalitatea a trebuit să trimită adresa prin Poştă.

Echipa de control condusă de primarul Ilie Bolojan a fost întâmpinată joi şi condusă prin clădire de însuşi preşedintele grupului de firme "Transilvania", Ioan Micula, despre care se spune că şi-ar dori urgentarea lucrărilor astfel încât restaurantul să fie reamenajat înainte de luna iulie pentru a putea găzdui nunta fiicei sale mai mari.

Citiţi pe această temă şi articolele:

Transilvania sub asediu! Ioan Micula amenajează în secret şi fără autorizaţie un monument istoric pentru nunta fiicei sale (FOTO)

"Dojeniţi" de Bolojan. Fraţii Micula vor fi amendaţi pentru intervenţiile neautorizate de la restaurantul Transilvania

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
ioi da ioi
ioi anunt important pentru tara.cine poate sa contribuie la plata amenzii sa se anunte pe e-mail ioi de finom punct ro e o situatie grea pentru aceasta firma rau lovita de nedreptati.o asemena amenda ii va falimenta..ioi railor
Postat 12 Aprilie 2014, 10:24 de milostivul
Dezinformare...
Amenda de 1000 lei (suma impresionanta pentru o firma ca Transilvania) a fost data pentru ca nu au permis primelor organe de control, formate din doi politisti analfabeti sa inspecteze lucrarile de contructii. Ulterior expertul sef al orasului: Bolojan insotit de arhitectul sef au constatat ca nu este nimic de constatat. Oare cum ar fi aratat centrul orasului daca aceasta cladire si cea a restaurantului Astoria ar fi in starea in care se afla fosta policlinica? In Oradea sunt amendati cei care fac ceva pentru oras nu cei care distrug. Boul de Bolojan devine periculos pentru Oradea, din fericire consiliul local i-a retezat in ultima vreme toate aberatiile.
Postat 12 Aprilie 2014, 08:11 de emil
Primaria stie!
Si-a dat cu parerea " arhitecta sefa"? Wow! Dar(iar ma repet)ce a facut Teszari cand va vedea? Capitel portocaliu la Vulturul Negru? PS Nimeni nu poate spune ca nu a stiut pentru ca am informat Institutia Arhitectul;ui sef inca din toamna 2013! Dar atunci toata Primaria era preocupata de TRANZACTIA de mare...IMPACT! Habar n-am pentru cine!(de fapt stiu prea bine, doar ca lucrurile astea sunt greu de probat!)
Postat 12 Aprilie 2014, 00:34 de TDS
@ionel
Mai Ionele Calin nu cred ca a vazut nimic. DE vazut cred ca a vazut vre un vecin , om de bine ! Acolo cred ca trebuie sa te uiti ! In vecini, la vecini ! Vecinii sunt cei mai de nedejde reclamagii , sub ochiul lor vigilent se afla totul. Ca ca rromannul nu-i nici unul de vigilent cu vecinii !
Postat 11 Aprilie 2014, 23:21 de ORBservatorAntena3ia
SPAGAR
SI TOVARASUL VA FI INVITATUL DE ONOARE LA NUNTA
Postat 11 Aprilie 2014, 20:32 de TREE
@@@@
Eu nu inteleg un lucru! Cum poate fi vandut un monument istoric? De cand o cladire dintr-un centru istoric poate fi vandut oricarui parvenit?
Postat 11 Aprilie 2014, 19:35 de ****
O mie primesti daca iti salta masina
O sluga de-a bolovanului de la politia locala, brad calin, m-a amendat cu 10.000 (zece mii !!!) de lei pt. ca I S-A PARUT (el a privit doar din strada, nu mi-a sunat niciodata la usa !) ca podul casei nu e pod, E MANSARDA (am montat niste luminatoare). M-am judecat trei ani cu primaria, timp, nervi, bani...
Postat 11 Aprilie 2014, 19:28 de ionel
Nunta asta a inceput cu stangul!
.
Postat 11 Aprilie 2014, 19:23 de Mind
Slugile lui Micula fac legea în Primărie !?!
Mare ruşine Bolojan Ilie Gavril !?! Eşti de râsul curcilor, precum toţi pupincuriştii neamului de ciocoi de la Căcăceni !?! În privinţa amendei, fac pariu că suma de 1.000 lei va fi contestată, iar primarul lor, ajuns de fapt şi al tuturor orădenilor, va semna fără să crâcnească anularea în fapt a procesului verbal !?! DNA, dacă n-ai fi şi tu din Ţara Beiuşului, i-ai lua cu fulgi cu tot pe toţi cei implicaţi !?! Dar aşa, trebuie să aşteptăm 2016 ca să schimbăm un bou cu cine ştie ce vacă !?!
Postat 11 Aprilie 2014, 19:19 de Carp III
Derptate pentru DULAI si nu pentru CATEI !!!!
Diferenta la plic in buzunaul .......... Daca era vorba despre mine minim era 3000 lei dar asa poentru dulai se trece cu vederea !!!!! Cateii platesc DULAII se ajuta !!!!!
Postat 11 Aprilie 2014, 18:19 de ORBservatorAntena3ia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON