URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2013, 11:38

Magistraţii din Oradea şi Marghita au respins propunerea de revocare a judecătorului Cristi Danileţ din CSM

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Oradea, Cristi Danileţ, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, a primit vot de încredere din partea colegilor din Judecătoriile Oradea, Marghita, judeţul Bihor, respectiv Carei, din judeţul Satu Mare.

Judecătoarea Claudia Rus, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Oradea, circumscripţia în cadrul căreia funcţionează instanţele din Bihor şi Satu Mare, a declarat vineri pentru BIHOREANUL că Adunările Generale ale judecătorilor din instanţele respective au respins propunerea de revocare formulată împotriva lui Cristi Danileţ. "La Judecătoriile Oradea, Marghita şi Carei şedinţele au avut loc şi s-a respins propunerea de revocare. În schimb, la Judecătoria Negreşti-Oaş, adunarea generală a votat pentru revocare", a declarat judecătoarea.

Potrivit acesteia, la Judecătoria Aleşd adunarea generală are loc în cursul zilei de vineri, 11 ianuarie, iar la Judecătoria Satu Mare a fost programată pentru data de 14 ianuarie. "La Judecătoriile Salonta şi Beiuş, nu au fost convocate deocamdată adunările generale", a mai spus Rus.

Toate judecătoriile din ţară se întrunesc în aceste zile, în adunări generale, după ce magistraţii din Judecătoria Râmnicu Vâlcea au declanşat, luni, procedura de revocare a judecătorului Cristi Danileţ din Consiliul Superior al Magistraturii.

Adunarea Generală a Judecătorilor din Râmnicu Vâlcea a considerat că Danileţ şi-a exercitat necorespunzător atribuţiile de membru al CSM, prin faptul că a participat activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului, iar prin declaraţiile publice a lăsat impresia că urmăreşte să-şi promoveze propria imagine, nu interesele judecătorilor. Până acum, judecătoriile din Galaţi, Braşov, Cluj, Buzău, Huşi şi Pătârlagele au aprobat revocarea din CSM a lui Danileţ.

Citiţi mai mult despre acest subiect, în articolul: "Mai multe judecătorii din ţară cer revocarea lui Cristi Danileţ din CSM"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
PT
CITIZEN, VEZI CA NU STII CAT E ORA? TI-A STAT MINTEA IN LOC, AI MUSCAT, PILOT DE BOMBA CE ESTI !
Postat 13 Ianuarie 2013, 22:47 de ADINA
@ ADINA DUPA CHEF
Bah, adinuca! mai bine ai fi ramas la chef...si poate ai fi borit, sa te trezesti! parasuta legitimata la Clubul Sportiv Satesc! Du-te si tine-l de clantza pa limbricu' narcisist! poa' asa nu o zboare din csm!
Postat 13 Ianuarie 2013, 21:46 de citizen
INTREBARE
CSM asta e Club Sportiv Municipal !!!!!!!!! sa-l excluda, ca are centura NEAGRA !!! îi bate pe toţi
Postat 13 Ianuarie 2013, 13:13 de ADINA DUPA CHEF
@luky
Nu sunt PSD-ist,nici PNL-ist ,fac parte din partidul Omului de BUN SIMT.; nici nu judec,decat constat,iar dupa \"revolutie\",consider ca ne-am castigat macar acest drept de a ne putea manifesta,reactiona,de a lua o atitudine fata de unele derapaje ale Puterii,ale Alesilor nostrii.Eu,consider ca am folosit un cuvant bland,si anume RUSINE !.Ori, sa vii sa afirmii ca \"sa dat desteptarea la cei cu dosare\"denota ca aveti o frustrare ,o parere de rau ca a fostilor activisti PCR,a securistilor sau a procurorilor care vor sa aiba inca un control absolut asupra societatii noastre,Prin pozitia pe car o luati de fiecare data,demonstrati ca apartineti sistemului. Traiasca si infloreasca !
Postat 12 Ianuarie 2013, 18:36 de bombonel
???
Sa dat desteptarea la cei cu dosare,ca multi mai sinteti si-n oradea,sau postati ca Nastase de la "facultate"
Postat 11 Ianuarie 2013, 18:24 de luky
corb la corb....
da nici cu astia ce fura alesi, nu facem mare branza . Cat de tare era in clontz victoras pana mai deunazi , ca el face ca drege ca-i da pe mana justitiei si ca toti vor raspundeeee(!!!) pt faptele lor.Dar ce sa vezi ... toate s-au uitat f. f. repede ( ca doar suntem baieti ''salon''. Nu?) ; vorba aia corb la corb nu-si scoate ochi.
Postat 11 Ianuarie 2013, 18:23 de ipsze
nu este interes
Nu s-a fixat un termen de convocare a acestor adunari ? Se poate , ca fiecare sa faca ce vrea in parohia sa ?! La astfel de evenimente se vede interesul fiecaruia :// Pica ceva, este primul la ciolan, nu iese nimic, ramane in coada, mai vede el cum va fi , din care parte bate vantul ! Orasul meu nu se dezminte.
Postat 11 Ianuarie 2013, 15:37 de SANDU
mafia de bh !
Pai da..!! mafia nu se lasa,...e clar ca va fi tare greu cu astia; fiindca cine se aseamana se aduna... colcaie, numai, si numai linghaii basisti ; d-le astia se dau cu curu\' de pamant, dar nu vor nici in ruptul capului sa plece, oriunde ... (ex. pe pustie) !!! rusine sa va fie la fatza obrazului ; mai au si tupeu sa iasa pe strada, intre oameni ???
Postat 11 Ianuarie 2013, 13:20 de ipsze
retarzii intre ei
atata a putut sa dea si judecatoria din oradea: un cretinoid patentat, lingau si pedist imputit. Sa si-l tina!
Postat 11 Ianuarie 2013, 12:49 de mihai
vasilica, zis glumetul!
@luky: să mori tu? dar până acum câteva luni cum dr..cu' era? şi cine să-l revoce pe vasilică? C.M.? I.D.T.? cu specimene ca madam hajnal sau ghica, cu morar şi kovesi normal ca se dau condamnări pe sistemul "nu prea există probe dar chiar să nu fi ştiut nimic"?
Postat 11 Ianuarie 2013, 12:30 de TDS
@bombonel
tov. rusinica,de ce nu-l puneti ministru justitiei pe Felix si scapati toti penalii de bulau,desfiintati DNA,ANI,CSM si ICCJ, sa puteti fura linistiti,CA MAI NOU E CA PE VREMEA LU' CEASCA, toate functiile pt membrii de partid
Postat 11 Ianuarie 2013, 12:26 de luky
RUSINE !!!!!!!!!!!
Rusine ,mafia PDL-ista musteste in Bihor
Postat 11 Ianuarie 2013, 12:11 de bombonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON