URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2010, 13:38

Mădălina Manole s-a iubit cu Adrian Tărău (VIDEO)

Imediat după moartea Mădălinei Manole, Corina Chiriac a dezvăluit că artista ar fi avut o relaţie cu un afacerist român din Statele Unite, care chiar ar fi cerut-o în căsătorie. Ulterior s-a aflat despre cine era vorba: afaceristul orădean Adrian Tărău.

S-au văzut, s-au plăcut

Adriana Bahmuţeanu, soţia omului de afaceri Silviu Prigoană, a făcut o serie de declaraţii legate de povestea de dragoste a Mădălinei cu orădeanul din State. "Totul s-a petrecut în America, când Madalina a venit să cânte pentru comunitatea românilor stabiliţi acolo. El este prieten cu noi, s-au întâlnit acolo şi s-au plăcut. Atunci era necăsătorit, avea o situaţie materială extraordinară, era mult mai frumos decât Şerban şi Mircea. E un tip de gaşcă, râzi mereu cu el", a spus Bahmuţeanu, marţi seara, în emisiunea lui Cristi Brancu, de pe Antena 2.

Bahmuţeanca a mai menţionat că "bărbatul era milionar în dolari, acum este însurat, are o familie frumoasă. Dacă s-ar fi căsătorit cu el, omul ar fi lăsat-o să cânte, pentru că e de viaţă".

Întrebată dacă numele milionarului despre care vorbeşte este Adrian Tărău, Adriana Bahmuţeanu a spus doar "nu comentez", lăsând, totuşi, să se înţeleagă că moderatorul avea dreptate.

A cerut-o de nevastă

petru mircea_1.jpgÎn urma acestei emisiuni, Cristi Brancu a scris pe blogul său mai multe informaţii despre povestea de iubire dintre Mădălina Manole şi Adrian Tărău. "Miliardarul Adrian Tărău a iubit-o pe Mădălina Manole încă din adolescenţă şi a fost atât de fascinat de faptul că a cunoscut-o acum cinci ani, în America, încât s-a îndrăgostit teribil de ea. Mădălina a abandonat călătoria în scop artistic în Lumea Noua şi, cucerită fiind de Adrian, a rămas pentru ceva vreme cu el", scrie Brancu.

Prezentatorul emisiunii Agentul VIP susţine că Adrian Tărău i-a pus artistei "totul la picioare", din punct de vedere financiar şi îşi dorea să întemeieze o familie cu aceasta în America. Mădălina Manole ar fi vrut, însă, să îşi continue cariera în România, aşadar relaţia celor doi s-a încheiat.

Şi textiera Mădălinei Manole, Roxana Popescu a făcut referire la relaţia dintre Mădălina Manole şi Adrian Tărău, spunând că s-a convins că artista îl iubea pe Şerban Georgescu, fostul ei soţ, după ce a văzut o fotografie cu iubitul Mădălinei din America. "Domnule, ştiţi cu ce m-a convins? Mi-a arătat o poză cu iubitul său din America. Acesta semăna leit cu Şerban Georgescu. Şi Puiu (Petru Mircea - foto) seamănă cu Şerban Georgescu", a afirmat textiera.

 Scandal cu final românesc

Adrian Tărău a devenit un personaj celebru prin ambiţiile sale politice legate de PSD, curmate brusc prin arestarea sa neaşteptată, pe vremea când tatăl său era prefect. Tărău a fost arestat pe 20 aprilie 2001, de Alexandru Lele, sub acuzaţia de complicitate la contrabandă. Fiul lui Aurel Tărău era acuzat că a mijlocit prin intermediul firmei Lucmir, aparţinând unui apropiat, Mircea Pocşe, un import de 1.495 de tone de benzină, trecută în acte ca fiind kerosen, pentru a se sustrage de la plata accizelor şi a taxei de drum.

Alexandru Lele 4_2.jpgCazul Tărău a provocat, începând cu 2001, o adevărată furtună, tatăl omului de afaceri fiind membru marcant al PSD Bihor. Adrian Năstase, premierul de atunci, a declarat public faptul că "nu crede în arestările de vineri seara", iar după 48 de ore Adrian Tărău, care se internase în spital, a şi fost pus în libertate, revocarea măsurii fiind dispusă de acelaşi procuror Lele.

Vreme de câţiva ani, omul de afaceri s-a refugiat în Statele Unite, pentru a nu risca o nouă arestare. Parchetul Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie a redeschis în mai multe rânduri dosarul de contrabandă, însă, tot de atâtea ori, cazul a fost clasat, iar Tărău a fost exonerat de răspunderea penală. Mircea Pocşe a fost achitat pentru contrabandă şi condamnat doar la o pedeapsă cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Pornind de la dosarul Tărău, procurorul Alexandru Lele (foto) a fost la rândul său pus sub anchetă administrativă, iar apoi urmărit penal şi suspendat din magistratură, suspectat fiind de multe fapte de corupţie. După ce a fost trimis în judecată, instanţele au retrimis la DNA dosarul lui Lele, pentru refacerea cercetărilor, iar la sfârşitul lui 2007 acesta a fost scos de sub urmărire penală şi repus în funcţia de procuror.

În final, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a acordat omului de afaceri orădean Adrian Tărău, despăgubiri de 20.000 de lei pentru pentru repararea prejudiciilor provocate de arestarea sa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@ tonomatu'
nu e bine sa fi perfect...apreciez si citesc oamenii dupa exigente...daca te ai prins , ca samanatana numai buna de mancat...in cazul tau de prins...lovit.....oamenii care corecteaza si tind spre perfectiune nu sunt felxibili ii lovesti usor si fara sa i ATINGI......mi a facut placere!
Postat 23 Iulie 2010, 20:11 de anca
@anca
Imi face o deosebita placere sa vad cum te chinui sa pocesti limba romana in asa fel incat sa pari ca esti o analfabeta cu 10 clase. Adevarul e ca nu prea iti iese. poate daca nu ai folosi cuvinte complicate ca \" amnezie, ironie si iluzii aberante\" ai fi mai credibila... Esti tare simpatica.... P.S. Nu am putut sa ma abtin... :))
Postat 22 Iulie 2010, 21:58 de tonomatu'
da naspa poveste de dragoste inchisa in casa in colivie
cantaretele care se considera mari artiste tin sa le amintesc ca au in comun si chiar sunt egale cu striptuezele...dar uita un amanunt esential...nu pot fi si comerciale...asa ca isi mentin un corp exagerat de copiat....... noi Romania nu avem artisti, nu avem vedete decat CORCITURI...de ce? simplu se dedica muncii unei danasatoare la bara si se mira ca sunt tratate ca niste prostituate....am copiat america...dar nici in halul asta suntem Romance sau corcituri ?
Postat 21 Iulie 2010, 22:22 de amalia
mama ce stire...cati au mai gaurit o? la inima binenteles
ce pereche ideala de aceea au ramas impreuna...ziar de doi bauti sunteti ca si PUNGUTA cu doi banii...... mai mult nu meritati deca 2 lei bucata......
Postat 21 Iulie 2010, 22:10 de ha, ha, ha
oare se va sinucide si el...boala sufl;etului
te iubesc te voi iubi mereu iti daruiesc intreg sufletul meu te iubesc te voi iubi mereu iti daruiesc intreg sufletul meu te visez nopti la rand te visez nopti la rand si adorm cu tine in gand nopti si zile la tine ma gandesc caci te iubesc te visez nopti la rand te visez nopti la rand si adorm cu tine in gand nopti si zile la tine ma gandesc caci te iubesc vor trece ani si vom imbatrani dar ca si acum si si atunci ne vom iubi vor trece ani si vom imbatrani dar ca si acum si atunci ne vom iubi te visez nopti la rand te visez nopti la rand si adorm cu tine in gand nopti si zile la tine ma gandesc caci te iubesc
Postat 21 Iulie 2010, 22:08 de ha, ha, ha
oribil barbat
adrian tarau un barbat frumos....voi aveti amnezie...asta e maimuta nu barbat...pacat ca ROMMMI au ceva special ...untrup de invidiat ...de ce toti miliardari sunt ca niste gorile pline de grasime....poti face ICTER la propriu...daca era asa cum scrieti Madalina forma cuplul stan si bran...si ironie de ce a fugit nu a scapat...... la luat pe BRAN de sot...fetelor nu va incaltati cu vise si iluzi aberante decat sa accepti o maimuta in pat mai bine fara....daca intelegeti cuvantul...PAT.....ORIBIL barbat!
Postat 21 Iulie 2010, 18:07 de anca
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON