URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2010, 17:05

Lucrările Primăriei nu mai pot fi "scumpite" după licitaţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viceprimarul Gheorghe Carp a anunţat marţi în conferinţă de presă că Primăria nu va mai accepta majorarea consistentă a costurilor lucrărilor adjudecate prin licitaţie după semnarea contractului cu prestatorul. "Domnul primar Ilie Bolojan a dat o dispoziţie prin care stabileşte valoarea cumulată a actelor adiţionale încheiată pentru lucrări sau servicii suplimentare la maximum 15% din valoarea contractului iniţial", a declarat viceprimarul.

Gheorghe Carp a mai spus că măsura a fost luată pentru a limita majorările de preţuri cerute de mai mulţi constructori care au încheiate contracte cu municipalitatea în baza reactualizării proiectelor tehnice pentru lucrările adjudecate prin licitaţie.

Un exemplu ar fi lucrările desfăşurate de firma Selina la tronsonul intravilan al Drumurilor Judeţene 76 şi 79 de la ieşirea din Oradea spre Deva şi Arad unde costurile lucrărilor au crescut cu circa 45% în urma reactualizării proiectelor tehnice. Inspecţia în Construcţii Bihor a impus refacerea proiectelor, pe considerentul că acestea au fost executate în anul 2006 şi nu mai corespund realităţii datorită înrăutăţirii situaţiei celor două drumuri.

Dispoziţia dată de primarul Ilie Bolojan este mai restrictivă decât prevederile Ordonanţei de Urgenţă 34 din 2006 care limitează valoarea cumulată a actelor adiţionale la 50% din valoarea contractului iniţial. Măsuri similare au fost luate pe fondul crizei economice şi miniştrii Vasile Blaga, de la Interne, Sebastian Vlădescu, de la Finanţe, şi Elena Udrea, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care au coborât pragul la doar 10%, cu menţionea că în "cazuri excepţionale" acesta poate urca la 50%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
ff primitiv....primarul nostru
"lucrările desfăşurate de firma Selina la tronsonul intravilan al Drumurilor Judeţene 76 şi 79 de la ieşirea din Oradea spre Deva şi Arad unde costurile lucrărilor au crescut cu circa 45% în urma reactualizării proiectelor tehnice. Inspecţia în Construcţii Bihor a impus refacerea proiectelor, pe considerentul că acestea au fost executate în anul 2006 şi nu mai corespund realităţii datorită înrăutăţirii situaţiei celor două drumuri." abuz idem ca si firmele de asigurari sunt detalii care nu se cunosc si te trezesti ca lucrezi in pierdere in primul rand intervine calamitatiile, ontervine birocratia controlata de sistemul bugetar..........eu intentionez pe viitor sa schimbam pozitiv raspunderea penala a organelor abilitate sa controleze si sa fie pedepsit sabotajul.........este inadmisisbil ce se intampla si pe banii nostri publici.
Postat 09 Iunie 2010, 20:51 de oaccccc
ff primitiv....primarul nostru
avarismul ne spune de ce pierdem banii cand faci o prajitura un singur ingredient sa nu fie corespunzator si satisfactia nu mai e de calitate......nu fi ti avar, fi ti intelept sunt situtatii unde poti reduce pana la 15 % dar situatii unde ajungi si peste 50%......asa trebuie sa gandeasca un primar, dar sa fi categoric este sacrificiu....martir.... soferii nostri vor deveni martiri....si cine e inginer in constructi? PRIMARUL! a m inteles depindem de blaga si UDREA sa fim seriosi daca noi Bihorul nu ne facem SOSELE inseamna ca suntem ratati vedeti ARADUL cat de dezvoltati sunt in pui mei luati l de nas Pe BASESCU ca sa avem decenta si echilibru social si economic ca Blaga nimic nici la nunta nu si a facut prezenta si noi il consideram mare PAVAZA a bihorului........TREZITI va!
Postat 09 Iunie 2010, 20:42 de oaccccc
atencion doctore
se vede ca vicele e doctor...astia isi iau banii lor inainte(nefiscalizati, vorba lui isarescu) si apoi isi iau salariile. dom' doctor, constructiile sunt tot la fel peste tot in lume...mai uitate si matale pe discovery si national geographic sa vezi bugete depasite si termene amanate. cred ca am mai spus-o odata: problema controlului investitiilor din bani publici este in curtea dvs. Proiectele trebuiesc verificate la sange, dar cu cine?ca nu ati adus un om in primarie care sa stie sa citeasca macar cartusul unei planse dintr-un proiect, d'apoi restu'. Cand ve-ti avea proiecte bine facute, atunci sa dati vina pe constructori pentru suplimentari de cost si de termene care se reflecta direct in valoarea finala.....sau inca nu ati realizat ca orice zi in plus fata de termenul contractat inseamna pt constructor cheltuieli suplimentare intr-un anumit procent?
Postat 09 Iunie 2010, 00:48 de broscoi
carp
Inca ceva daca mai faci ce ai facut inainte adica mai trimiti pe acei functionari la mine acasa si mai pracedezi asa cum ai procedat si ma mai strsezi si amenintati sa sti ca am inregistrari cu BOLOJAN,JARCA SI ALTE PERSOANE atentie
Postat 08 Iunie 2010, 18:27 de carp
CARP
Atentie CARP sa nu spui ca nu ai stiut daca nu ma lasi in pace cu exproprierea iar organele abilitate nu se sesizeaza din oficiu ai sa vezi ce se va intimpla ca va veni toate televiziunile din bucuresti atit procuratura cit si politia va veni la ancheta .degeaba aveti influenta aici pe oradea. Mai bine le spui cum vrei sa expropriezi un teren pt a face loc de parcare la un politist de frontiera care are frate la DNA iar fica lui este secretara TA iar intimplotor trebuia sa-ti fie nora.Asta cei abilitati vad ca nu se autosesizeaza.Cred ca ai vazut si ai auzit in primarie ca nu ma las iti propun sa le dai de la mata si de la tatal tau teren ATENTIE.....Spunele oamenilor cum vrei sa platesti acest teren din banii lor. Acest politist a vrut sa cumpere acest teren al meu cit si al vecinului vazind ca nu e de vinzare a ales calea cea mai simpla PRIMARIA CA ACOLO SE POATE..
Postat 08 Iunie 2010, 18:02 de CARP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON