URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2011, 14:22

Lucia Varga: Petru Filip sau Ştefan Seremi sunt bine-veniţi în PNL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă ce a avut loc vineri, deputatul PNL de Bihor Lucia Varga a vorbit şi despre revenirea fostului pedelist Octavian Bot în rândurile liberalilor. "Domnul deputat a venit în PNL pentru că nu a considerat că PD este un partid de dreapta. Îi puteţi reproşa orice domnului Bot, dar că nu a mers numai în partide de dreapta nu", a declarat Varga.

Deputatul a spus că nu poate să-i ureze lui Bot decât "bun venit" şi să aibă o atitudine constructivă. "Cred că din omul politic incisiv s-a transformat într-un om de construcţie", a spus Varga.

Întrebată dacă la fel de deschis i-ar primi în partid şi pe Petru Filip sau pe Ştefan Seremi, Varga a răspuns afirmativ. "Da, dacă ar considera că PD nu e un partid de dreapta", a precizat deputatul. Despre cât de uşor este pentru liberali să şteargă cu buretele toate vorbele urâte zise de Bot în campania electorală, când era membru PDL, despre PNL, Varga a zis că mai importantă este înlăturarea puterii care pune în pericol democraţia din România.

Tot vineri, Lucia Varga a enumerat motivele pentru care e convinsă că PDL va pierde următoarele alegeri parlamentare din 2012. "Pentru că e un partid populist şi impostor, pentru că Guvernul Boc a fost distructiv, pentru că nu e nici de stânga, nu e nici de dreapta, iar minciuna şi furtul din bani publici sunt singura ideologie a partidului", a spus Varga.

Mai multe femei în politică

Totodată, deputatul a încurajat implicarea femeilor în politica din România, arătând şi nişte date statistice. În Camera Deputaţilor, femeile, 38 la număr, reprezintă 11,38%, în timp ce media statelor europene este de 24%, iar cea a Parlamentului European de 31%. "Bihorul e mai aproape de media Parlamentului European, cu un procent de 30%, deoarece sunt trei femei deputat", a precizat Varga. În Senat, doar 8 din cei 137 de senatori sunt femei.

România are un singur preşedinte de Consiliu Judeţean femeie din cei 42, în Mureş, iar din cei 1835 de consilieri judeţeni români, 213 sunt femei. În Bihor, din cei 41 de consilieri judeţeni, doar 2 sunt femei.

La nivelul primăriilor, România are 114 femei primari, din care patru sunt în Bihor. Din cei 40.083 de consilieri locali, 11,5% sunt femei. Bihorul are 114 consilieri locali femei, din totalul de 1267.

"Constat această deficienţă de reprezentare a femeilor. E momentul în care femeile trebuie să se implice mai mult în politică, pentru că cele care au făcut-o, au dat dovadă că se pricep", a spus Varga.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
Beatificarea lui don Flipe, se sanata Ramona
Dane, las-o in pace ca-i proasta rau cata asta.Ramona are ea o treaba cu toaletarea, de-aia se tot repeta, cred ca i se trage de la meserie, o fi vreo buda pd-l-ista, care foloseste la usurarea membrului membrilor....Iar cu pupatul in bot cred ca ai gresit putin, la pd-l se poarta pupatul in boc Iar tu @ walk, umblatorule prin *, poate ca mama ta a fost un fel de anexa pe care o comanda capul familiei, de-aia ai iesit tu asa de mare filoscrof. Au cam trecut vremurile cocosilor de pe garduri, revino-ti! Si mai usor cu muscatul de kur!
Postat 16 Mai 2011, 09:33 de Dana Oradeana
na nana poate il iei si pe Blaga:))
ei Lucica ca nu esti proasta acum daca tot ai facut o lata ia l si pe Blaga rogu te frumos sa cresca PNL cu toate rebuturile de pe piata:)) ai tu multa prostie dar uite ac si ea e buna cateodata, dratizeaza partidele:)) de obositi ...
Postat 15 Mai 2011, 09:43 de lucica
eu pup poala popii
@bravooo: nu inteleg unde e "limbajul de mahala"? pupatul in bot este ceva chiar frumos, mai ales ca in PD-L sunt cateva bot-uri generoase! sau nu am observat eu corect? desi as zice ca da din moment ce acelasi lucru l-au vazut si "carcotasii", si "mondenii", si bendeac, s.a.m.d. si fii sigur("ai griji" sau "ai grija"?!), alt atac financiar nu va mai veni. acum sunt prudent pentru ca stiu care sunt pericolele!
Postat 14 Mai 2011, 14:45 de dan oradeanul
@dan oradeanul
da rade ciob de oala sparta!halal limbaj de mahala ai:)) bietul om furat de lacrimi:) plangi batrane, plangi si ai giji urmeaza alt atac financiar:)) de ce tie frica nu scapi, asa ca mai incet cu slabiciuniile.
Postat 14 Mai 2011, 14:35 de bravooo
rau de tot
@ramona: dar stai mai rau cu limba romana decat mi-am imaginat! In plus nu pricep un lucru, "fata draga", de ce iti pierzi timpul pe net? Tu acuma ar trebui sa stai in fata televizorului si sa urmaresti lucrarile Conventiei Nationale "portocalii"! Deci de ce nu pupi ecranul si astfel sa-i pupi in bot pe base, boc, filip, eba, roberta, toderas, vasile(ham-ham),, nutzi, ancutza, etc. imi pare rau, moni lipseste!
Postat 14 Mai 2011, 14:13 de dan oradeanul
traiasca PETRU FILIP!
o sa avem succes ca primeaza ONOARE nu snobismul celor care ne au condus, isi pun costume si gata incalca legea secunda cu secunda, sa sti ca mai este si OTEL intre noi nu doar diamant sau fier:)) omul se caleste evitand tenatiile si iubind legea prin faptele care il caracaterizeaza, nu dati banii la negru si veti vedea cat de simplu va castigati DREPTUL de ceatatean, restul e lacomie si vicii continuate, munciti legal pentru abnii si puteti sa vedeti ce se intampla in jurul dvs. nu acceptati lucruriile ff uasoare sunt o capcana pe termen scurt, pacat de copii nu au ce sa invete decat snobism continuat, nu sti gramatica gata la gunoi cu tine:)asta esti u DAN ORADEANUL atata poti in viata.
Postat 14 Mai 2011, 14:00 de ramona
traiasca PETRU FILIP!
mai rau daca stau de vb cu tine, pariu ca valorezi cat valoreaza un evazionist, un talhar, un patron la negru fara acte deci ciocu mic ca totii vrem sa fim puri in acest sitem dar asta inseama sa nu accepti coruptia, mita sa traiesti liber si sa raspunzi de faptele tale, vb zilnic cu oamenii acre muncesc dar omit esentialul si un HOT munceste si din greu, asa ca mai atent la FIER, deschideti va ochii priviti liber si exprimati va liber nu sunteti in locul lor simpli evazionisti, simpli talhari la drumul mare.ATENTIE!
Postat 14 Mai 2011, 13:41 de ramona
nu port GUCCI
@ramona: nu port GUCCI, printre altele si pentru ca PETRU FILIP m-a ras de niste sume importante de bani! da, sa nu crezi ca si-a bagat mana in buzunarul meu la propriu, o, NU, ci indirect, cu ajutorul POP(O)II de BOLOS! In ceea ce priveste gramatica, acuma eu stiu ca pedeleii nu pun pret pe ea! ASA CA VA DORESC TUTUROR SUCCESURI MULTE INTR-O ALTA LUME(daca intelegi ce vreau sa spun)
Postat 14 Mai 2011, 13:40 de dan oradeanul
traiasca PETRU FILIP!
dan oradeanul este fier e clar, deci nu te mira ca nu te UNGE nimeni:)) lasa gramatica ca nu e necesara decat pentru sonobi care se cred superiori altora, competiatia inseamna natura pura nu toaletizata in branduri, nu ai valoare pentru ca sti gramatiac, nu ai valoare ca porti Gucii:)) de ce acceptam statuturi toaletizate si false? PETRU FILIP ESTE O VALOARE nationala, o bijuterie, tu dan Oradeanul cine esti? elagulu cu BOLOJAN, ff bine acolo tie locul, pacat ca un om fara gramatica are fler si viziune, pacat gramatica te a stricat rau de tot:)) bate oooo sau te bate ea pe tine, ha, ha, ha ucis de propria slabiciune:))
Postat 14 Mai 2011, 13:34 de ramona
JOS FILIP!
Huo FILIP!!!!! Pleaca din Bihor, JAVRA ORDINARA!
Postat 14 Mai 2011, 13:15 de dan oradeanul
si alte greseli...
@ramona: vezi ca ai mai facut si (multe)alte greseli gramaticale! te las sa le descoperi singura!
Postat 14 Mai 2011, 13:14 de dan oradeanul
D sau T?
@ramona: pari cam blondutza, ramono! chiar daca ai fi vrut sa spui "diamant" in engleza trebuia sa scrii "diamond"! asa ca "diamand"-ul FILIP(cea mai mare J......die" din cate au trait pe plaiurile bihorene)n-are decat sa straluceasca pentru tine!
Postat 14 Mai 2011, 13:12 de dan oradeanul
traiasca PETRU FILIP!
un Diamand care nu va fi inlocuit decat in uramatorii 100 de ani, incomparabil ca bogatie naturala, pacat ca l au umilit pentru ca orinde apare STRALUCESTE,incalzeste inima oameniilor, intodeauna politica ii va murdari pe totii tocmapentru a estompa valoarea sociala, astept ca Bolojan sa fie anchetat de DNA sa simtiti roul de denigrare a lui Filip petru, adevarul intodeauna iese la lumina, nu poate fi ingroopat:)) un DIAMANT rar. Bolojan nici macar brut nu e, asa ca ungeti fierul sa nu se vada rugina :))
Postat 14 Mai 2011, 13:07 de ramona
never ever
daca intr-o ipoteza absurda(mult peste ceea ce a scris Eugene Ionesco)Seremi sau (mai ales)Filip ar ajunge in PNL, NEVER EVER NU MAI VOTEZ PNL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! In ceea ce il priveste pe FILIP e mai mult decat URA pe care o simt fata de PDL! Din cauza lui am patimit DIRECT! JOS FILIP! JOS FILIP! JOS FILIP!
Postat 14 Mai 2011, 12:50 de dan oradeanul
rolul femeii in politica este de a indruma si a fi alaturi
nu de a lua decizi fara acordul celor din partid, eu nu as accepta ca un barbat sa primesca ordine de la o femeie ar insemna negarea roului de conducator al barbatului in societatea, dar caprele au inteles ca ele trebuie sa calaresca tapul, eronat, timpul o va dovedi.
Postat 14 Mai 2011, 12:41 de @walk
bravoo PDL scapati ne de sacali
PNL e pe DUCA asta inseamna ca si PSD, ciudat dar PDL e tot mai puternic si sanatos chiar daca cetatenii ii uresc nu vor voturi fara MUNCA cinstita, jos evaziunea, jos munca la negru, jos pensii nesimtite!
Postat 14 Mai 2011, 12:17 de radu
na la asa afirmatie nu ma asteptam.
Cum poate sa faca o asa afirmatie? dupa ce Bolojan ia inprastiat cu mizerie de corupti, acum sa devina colegi de partid?? nu pe spatele ingroparii mediatice a lui Filip a ajuns Bolojan primar? ori dupa patru ani de conducere Pnl sa inteleg ca si au facut plinul si cei din urma veniti?? Bravooooo MULTUMIM MULT PNL. lucia nu meriti sa iti scriu numele cu litere mari fiind ca faci parte dintrun partid mic.
Postat 14 Mai 2011, 12:15 de dezamagit
deprimat rau PNL
daca au nevoie de SEREMI si FILIP inseamna ca sunt pe duca:)) FILIP strauceste, SEREMI da clasa oricarei caprite:)) probabil ca in PNL nu sunt barbati cu asemenea atu uri!
Postat 14 Mai 2011, 09:52 de taranul
OPINIE
Riscante afirmatii pentru PNL Bihor.... Eu cred ca d-na a spus-o in gluma! Poate si pentru ca nu e genul de persoana care sa jigneasca pe cineva. Cat despre comparatia cu catele din politica, nu se potriveste deloc. Com,entariile sunt mult prea rautacioase di departe de realitate! Totusi , cred ca primirea in partid al lui filip ar alunga multi membri si ar imputina votantii
Postat 13 Mai 2011, 21:27 de Maria
Trezirea la realitate!
Lucia, draga! Ai ajuns mare belea pe capul liberalior, iar acum dai sfaturi politice unor smecheri imbogatiti din politica. Nu uita, te vei intoarce de unde ai plecat, deoarece pozitia in care faci tu politica presupune un grad ridicat de uzura. Chiar merita?
Postat 13 Mai 2011, 21:10 de safe
Profil de politruc
Mare politician...profil de "tarancuta" care amesteca cam tot ce se poate. Intrebarea cea mai importanta este: Care este diferenta intre acesti oameni/asa-denumitii politiruci? Sa inteleg ca, criticile virulente de pana acum la adresa PDL nu erau decat de fatada, praf in ochii presei? Si cand te gandesti cati oameni sunt promovati in acest fel de marea parte a partidelor?.... TRIST
Postat 13 Mai 2011, 18:41 de L
pretul?
daca-i scapati de DNA eu va promit ca trec la voi
Postat 13 Mai 2011, 18:22 de misu
VAI DE CAPUL LOR DACA II IAU PE AIA!!!
Doamna asta lucreaza impotriva partidului ei, e o cartita a PDL ceva de genul, pt. ca altfel nu se explica cum poate face asemenea afirmatii de te dau pe spate. Eu cred ca asi exclude-o din partid daca asi fi superiorul dansei. AUZITI DOAMNA, DVS. IN CE ORAS ATI TRAIT IN ULTIMII 10 ANI??????????????????????? pt. ca in Oradea sigur nu.
Postat 13 Mai 2011, 17:56 de cetatean
vai de ea caprita ranjeste dar nu stie ce o asteapta caderea:)) sau e nemuritoare!
o biata capra care a urcat pe intelectul altora dar cate nu sunt ca ea: ELENA UDREA, PAULA VASS, ADELINE COSTE , ETC mai enumerati le si voi nu au nimic cu politica executa si tac, au fler de slugi, dar e bine altfel ne am duce naibi cu toate femeile din romania, avem nevoie de capre la inaintare, nu dispareti odata la BUCURESTI! sa va balasteme oamnenii ca le mancati banii:)) cine e prost sa ajunga in vant nu are bunul simt spiritual.
Postat 13 Mai 2011, 17:27 de dana
Rominca si politica
Acesta este nivelul de pregatire politica a femeilor din RO. Senine ca si Lucica lui Varga.
Postat 13 Mai 2011, 16:06 de Walk
Betia politica a luat-o pe dna ...
Adica, Filip si Seremi sunt oameni-politicieni de dreapta si ei nu au aflat inca. Acesta este nivelul politic al Luciei Varga. Bravo PNL, ai mai dat o palma la *.
Postat 13 Mai 2011, 16:03 de Hope
ebrietate
Sper sincer ca doamna Varga era sub influenta bauturilor alcoolicer cind a spus ceea ce a spus. Daca PNL ii mai primeste si pe Sermei si Filip, dupa ce l-a primit pe Octavian Bot, ar fi mai bine sa se desfiinteze. Doamna Varga, treziti-va!!!!
Postat 13 Mai 2011, 15:19 de mircea matei
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON