URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2010, 16:24

Lucia Varga: Guvernul Boc subminează familia!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Firmele portocalii prosperă în criză

Deputatul PNL Lucia Varga a criticat, vineri, faptul că Guvernul Boc se supune şantajului UDMR cu Legea Educaţiei şi că, în dorinţa de a promova această lege numai pentru a rămâne la putere, "nu-i pasă nici măcar de viitorul copiilor".

Varga a afirmat, de asemenea, că Guvernul Boc este "controlat de grupuri de interese", deoarece în spatele politicienilor de la putere stau grupări interlope care astfel "organizează afaceri cu statul", o dovadă fiind şi recentele întâmplări din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Tot în ce priveşte grupurile de interese din PDL, Lucia Varga a amintit că deşi Guvernul Boc s-a împrumutat cu sume uriaşe de la FMI, Banca Mondială, Uniunea Europeană şi băncile comerciale, rezultatele nu se văd în economie. "Ce-a făcut Guvernul cu banii? Sunt câteva firme conectate la conducta cu bani publici, firme de culoare portocalie, singurele care prosperă în aceste vremuri de criză, şi aş da aici exemplul firmei domnului prefect, care se ocupă de săli de sport şi alte lucrări, în timp ce firmele care au executat lucrări la şcoli, de exemplu, dar nu au culoare politică sau nu sunt portocalii nu îşi primesc plata pentru lucrările efectuate", a spus Lucia Varga.

"Guvernul Boc a împărţit România în două: România portocalie şi România celorlalţi. Dacă eşti portocaliu nu ai probleme nici cu locul de muncă dacă eşti bugetar, nici cu firma dacă eşti om de afaceri, nici cu finanţarea proiectelor dacă eşti în administraţia locală", a încheiat parlamentarul liberal.

Nu vrea maşină nouă

În ce priveşte poziţia sa şi a partidului pe care îl reprezintă faţă de intenţia Guvernului de a reduce perioada concediului pentru creşterea copilului de la 2 la 1 an, Lucia Varga a afirmat că PNL se opune acestei idei, deoarece aplicarea ei va avea doar consecinţe negative.

"Când Guvernul liberal a mărit la 2 ani concediul pentru îngrijirea copilului am avut în vedere atât faptul că la creşă copiii nu sunt primiţi decât după împlinirea vârstei de 2 ani, cât şi imposibilitatea familiilor din România de a angaja persoane care să le îngrijească copiii", a spus Lucia Varga, concluzionând că "Guvernul Boc, prin schimbarea pe care vrea s-o facă, subminează familia".

În fine, deputatul PNL a anunţat că se va opune, atât ea cât şi ceilalţi colegi liberali, creşterii bugetului Camerei Deputaţilor cu 20%, aşa cum doreşte preşedinta Roberta Anastase, deoarece consideră că nu este cazul şi momentul ca din plusul de bani să se cumpere maşini pentru parlamentari. "Eu am un Logan care funcţionează foarte bine, nu am nevoie de altă maşină", a spus Lucia Varga, concluzionând că "primii care ar trebui să strângă cureaua sunt parlamentarii şi miniştri".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
statutul functionarului publicccc
Secţiunea a 4-a Incompatibilităţi Art. 56. - (1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică, cu excepţia calităţii de cadru didactic. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine funcţii în regiile autonome, societăţile comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ. Art. 57. - Funcţionarii publici nu pot exercita la societăţi comerciale cu capital privat activităţi cu scop lucrativ care au legătură cu atribuţiile ce le revin din funcţiile publice pe care le deţin şi nu pot fi mandatari ai unor persoane în ceea ce priveşte efectuarea unor acte în legătură cu funcţia pe care o îndeplinesc. Art. 58. - (1) Funcţionarii publici, cu excepţia funcţionarilor publici civili din ministerele privind apărarea naţională, ordinea publică şi siguranţa naţională, pot fi aleşi sau numiţi pentru exercitarea unei funcţii de demnitate publică. Pe durata exercitării funcţiei de demnitate publică ei sunt suspendaţi din funcţia publică pe care o deţin şi îşi păstrează gradul, clasa şi treapta avute. (2) După expirarea mandatului pentru care au fost aleşi sau numiţi, autorităţile sau instituţiile publice în cadrul cărora au funcţionat sunt obligate să asigure funcţionarilor publici funcţia publică avută sau una echivalentă. Perioada de exercitare a mandatului se consideră vechime în funcţia publică. LG.188/1999
Postat 27 Noiembrie 2010, 19:18 de da........
statutul functionarului publicccc
Sectiunea 2 - Indatoririle functionarilor publici Art. 43. - (1) Functionarii publici au obligatia sa isi indeplineasca cu profesionalism, impartialitate si in conformitate cu legea indatoririle de serviciu si sa se abtina de la orice fapta care ar putea aduce prejudicii persoanelor fizice sau juridice ori prestigiului corpului functionarilor publici. (2) Functionarii publici de conducere sunt obligati sa sprijine propunerile si initiativele motivate ale personalului din subordine, in vederea imbunatatirii activitatii autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea, precum si a calitatii serviciilor publice oferite cetatenilor. (3) Functionarii publici au indatorirea de a respecta normele de conduita profesionala si civica prevazute de lege. Art. 44. - (1) Functionarilor publici le este interzis sa ocupe functii de conducere in structurile sau organele de conducere, alese sau numite, ale partidelor politice, definite conform statutului acestora, ale organizatiilor carora le este aplicabil acelasi regim juridic ca si partidelor politice sau ale fundatiilor ori asociatiilor care functioneaza pe langa partidele politice. (2) Inaltilor functionari publici le este interzis sa faca parte din partide politice, organizatii carora le este aplicabil acelasi regim juridic ca si partidelor politice sau din fundatiile ori asociatiile care functioneaza pe langa partidele politice. (3) Functionarii publici au obligatia ca, in exercitarea atributiilor ce le revin, sa se abtina de la exprimarea sau manifestarea publica a convingerilor si preferintelor lor politice, sa nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizatie careia ii este aplicabil acelasi regim juridic ca si partidelor politice.
Postat 27 Noiembrie 2010, 19:15 de da........
clar categpriile care nu au ramas sa cresca
femeile care NU ai ramas sa cresca copilul acasa de ce au fost DISCRIMINATE si ele au cotizat 12 luni dar nevoia de banii le au determinat sa munceasca , asta cum comentati LUCIA VARGA? este perfect legal ce a facut TARICEANU, ar trebui dat in judecata pentru abuzurile comise de discriminare, auzi supliment de 100 lei?
Postat 27 Noiembrie 2010, 16:37 de !cetateanul roman!
JOS JAVRELE ORDINARE din POLITICA!
ar trebui sa militam pe aceasta tema: JOS JAVRE ORDINARE! nu va ajunge ce ati sustinut: demagogia, MITA si CORUPTIA
Postat 27 Noiembrie 2010, 13:47 de anca
pt @anca
Se pare ca limbajul pe care il folosesti nu este al unei doamne. Cred ca esti doar un postac portocaliu care urla in disperare sa-si justifice postul la un deconcentrat. Asa cum a spus Antonescu, dupa un an jumate majoritatea PDL - eilor trebuie sa dea cu subsemnatul la DNA sau procuratura.
Postat 27 Noiembrie 2010, 12:52 de Emil
cum puteti sa sustineti oameni ca LUCIA
o prefacuta si falsa manipuleaza mamele emotional, nu tie rusine JOSSS JAVRA! cum sa incurajez un sistem BOLNAV? plin de lenesii care vor poamana, trantorilor dar macar fi ti pe banii vostri, RUSIN, JOS JAVRA ORDINARA nu te uiti in oglinda in ultimul timp?
Postat 27 Noiembrie 2010, 12:22 de anca
te contrazici singura
imi pare rau ca mamele sunt DESCURAJATE de o lasitate iesita din comun COPILUL soate din noi tot ce nu suntem in stare sa facem decat doar pentru el deci mamici daca va faceti copil il faceti ca sa suprvietuiti mai departe ca in rest priviti o pe LUCIA cat de grasa este alerga de inebuneste, fiti seriosi sta pe scaun salarul vine si concomitent voturile cat de sanatoasa este femeia asta numai ea stie, MUNCA ESTE IZVORUL SANATATII, alaptati va copi si munciti luptati sa va mentineti sanatosi nu BOLNAVI.....ANCA, imi pare rau IOANA ca gandesti asa parinti tai cum te au crescut acasa sai si la munca si acasa ?
Postat 27 Noiembrie 2010, 12:18 de Qioana
Amnezie sau fudulie?
Ce-ai fost si ce-ai ajuns, Lucia draga!
Postat 27 Noiembrie 2010, 11:35 de SAFE
@"@lucia"
1. Ce venituri nete ai, respectiv intreaga ta familie? 2. Câte servicii/firme ai? 3. Ţi-ai dat copilul la creşă? Dacă ai fugit aşa de repede la serviciu, cine îţi creşte copilul? Crezi că toată lumea are condiţiile tale? 4. De ce nu laşi pe cine doreşte să se ”sinucidă profesional”, să o facă? 5. ”Cu perioada de 2 ani a fost incurajata doar o anumita patura sociala sa aiba copii.” - Care? 6. In loc de concluzii: De ce nu propui celor de la guvernare, să umble mai vârtos şi pe la ”ecomonia subterană”? Deşi nu sunt fan Lucia Varga: Are dreptate dna deputat!
Postat 26 Noiembrie 2010, 20:40 de stefan
socialism sau liberalism
Eu nu-nteleg PNL este partid liberal sau socialist. Concediu de 2 ani nu e fezabil in nici o economie si nu se da nicaieri in lume. Cea mai lunga perioada max 6 luni exceptie cazul in care se fac asigurari sociale speciale pentru asa ceva. Si eu am copil si nu am stat acasa 2 ani, exista crese, si sa fim seriosi in 2 ani e o perioada lunga si pentru majoritatea meseriilor este ”sinucidere profesionala” sa stai atat acasa. Cu perioada de 2 ani a fost incurajata doar o anumita patura sociala sa aiba copii.
Postat 26 Noiembrie 2010, 20:04 de @lucia
@anca
@anca Se vede domnisoara ca inca nu ai copii. Daca ai avea cu salariu normal (care nu iti da voie sa platesti o bona), fara parinti sau rude care sa te ajute cum ai putea creste un copil si sa muncesti in acelasi timp. Asta ar fi foarte greu si cred ca putine femei s-ar incumeta la asa ceva. Asa ca incerca sa vobesti cu alte mame si dupa asta da-ti cu parerea.
Postat 26 Noiembrie 2010, 17:45 de Ioana
da e trist
vedeti de ce nu particip sa sustin o DOCTRINA proasta si ipocrita, guvernul Tariceanu a facut multe care noi acum le suportam, eu nu vad nimic rau in faptul ca iti continui munca decat sa stai sa cresti copilul, daca stai acasa nu mai muncesti, nu inteleg cum pot fi asa de ipocrite si numai banii ii vad in fata, banii iau mintiile oameniilor, nu mai gandesc, pacat! INDEMNIZATA se acorda pentru crestere nu este alocatie de copil, suplimentul de 100 lei era bataie de joc asta a facut TARICEANU si a batut joc de oamneii puneti la munca sa vedeti mai stiu ce e MUNCA?
Postat 26 Noiembrie 2010, 17:10 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON