URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2011, 12:40

Lucia contra: Deputatul Lucia Varga motivează de ce a votat "împotrivă" la ultimele legi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultima săptămână, deputatul liberal de Bihor Lucia Varga a votat împotriva tuturor iniţiativelor legislative propuse de alianţa PDL-UDMR-UNPR, însă - spune ea - nu pentru că ar face opoziţie de dragul opoziţiei, ci fiindcă acestea au consecinţe cu mare impact negativ atât asupra cetăţenilor, la nivel individual, cât şi împotriva funcţionării legale şi democratice a instituţiilor statului.

Primul act normativ la care Varga s-a opus în această săptămână a fost proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Guvern ce plafonează îndemnizaţiile pentru creşterea copilului la maximum 1.200 lei lunar. "Această sumă, chiar şi presupunând că toţi părinţii ar fi avut înainte de concediul pentru îngrijirea copilului salarii foarte mari, nu ajunge pentru nevoile unei familii. Legea loveşte în copii, părinţi şi familie", a motivat Lucia Varga.

Deputatul PNL a votat împotrivă şi la proiectul de reducere cu 10.500 de posturi a personalului din Ministerul Administraţiei şi Internelor. "Nu pot fi de acord cu asemenea reduceri de vreme ce ar afecta inclusiv jandarmi şi angajaţi ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă. În ultimii ani, şi România a fost lovită de diverse fenomene naturale extreme, ca de pildă inundaţiile, şi am văzut cât de necesari sunt pompierii şi jandarmii în situaţii de urgenţă. Oricum România nu este pregătită pentru asemenea situaţii, care din cauza schimbărilor climatice se vor intensifica, şi este clar că avem nevoie de oameni care să intervină pentru a reduce efectele lor", a argumentat Varga.

Parlamentarul bihorean s-a opus şi modificărilor Legii administraţiei publice locale propuse de reprezentanţii puterii. Conform acestora, pe viitor primarii ar putea - între altele - să conducă şedinţele consiliilor locale, ceea ce ar fi o încălcare a separării puterilor, primarul reprezentând puterea executivă, adică persoana care trebuie să execute ceea ce decid consiliile locale, care au rol legislativ la nivel local. "Ar fi ca şi cum premierul ar conduce Parlamentul, dar nu poţi şi să centrezi, şi să dai cu capul în acelaşi timp", a comentat Lucia Varga.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
liberali, si totusi..
sunt de`acord cu dna Varga in ultima argumentare, privind primarii. dar reforma in institutiile statului trebuie facuta, bugetarii sunt prea multi si plafonarea indemnizatiilor mamelor este un lucru...socialist, dar este bun pe timp de criza. poate plafonul l-as fi pus la 1500-2000 lei, dar nu e loc de exagerari cand e in joc bugetul statului. dc esti la privat, alege-ti ce salariu si asigurare de viata vrei, cand indemnizatia o primesti de la stat, trebuie plafonata.
Postat 27 Mai 2011, 03:06 de unu
asta da :)) de ce a luat asa de mult timp sa previna splarea de tva si sa faci 10 firme pe un om?
In Monitorul Oficial nr. 361 din 24 Mai 2011 s-a publicat OMFP 1984/2011, ce stabileste ca inregistrarea in scopuri de TVA se poate face dupa un control documentar si un control faptic efectuat de Garda Financiara. Procedura se aplica numai societatilor comerciale care: - la infiintare estimeaza si declara ca vor realiza o cifra de afaceri superioara plafonului de scutire de TVA sau opteaza de la inceput pentru inregistrarea in scopuri de TVA; - desfasoara activitate si in anul precedent au realizat o cifra de afaceri inferioara plafonului de scutire, insa se inregistreaza voluntar ca platitori de TVA. Procedura aceasta nu se aplica daca societatea comerciala se inregistreaza in scopuri de TVA, cand cifra de afaceri realizata depaseste plafonul de 35000 Euro/ an si este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA
Postat 26 Mai 2011, 14:51 de asta da solutie
idem FIRMA
vad din situatii ca merg in pierdere dar nu dau oamenii afara inseamna ca fie iau credite fie nu i platesc deci cineva va raspunde penal si atunci vin sindicalisti si mi spun esti as, asa si asa dar ei nu raspunde nimic in fata legii, ce e piata sau guvern? este normal ca eu ca sindicalist sa ma lupt pentru oamenii dar ei muncesc in zadar daca nu sunt banii, cum le va asigura salarul, de unde? practic ii mint continuat ii amegesc ca vor primi banii care nu sunt, naspa sunt ff curios de unde se vor lua banii?
Postat 26 Mai 2011, 13:38 de e naspacu asemenea
ok nu e de acord, e dreptul ei
dar cine le va plati salariile, nu este cerere de munca deci de unde venituri si de unde taxe, aduci tu banii de acasa? sa vedeti ce vor face cu bieti activisti pe piata muncii, jumatate sunt cu dosare penale, iar vor lua de la pensionari, ce sa faci cu asemenea rahitisme politice, ei doar voteaza dar solutii de unde? abracadabra guvernul sa raspunda ca noi facem act de prezenta:)) alta blonda alta bolonda, trebuie sa facem REDUCERI MASIVE altfel intram in COLAPS fiscal, trebuie sa furtificam privatul, satatul nu mai produce nimic, cei cu dosare penale vor muncii afara si taxe in Romania nu vor mai plati asta e sigur, ceilalti trebuie sa muncim pamantul si sa avem productie interna macar pentru hrana noastra, in rest politicieni nu stiu cum vor mai fura si de unde ca sincer camapaniile lor sunt pierdere de TIMP. POLITICA nu ne ajuta ne trage in jos.
Postat 26 Mai 2011, 13:22 de anca
ce sa spun..
Da pe barmanita cine-o intrebat-o ceva...micula cumva... mai bine sa ne spuna ce facea ea cind au pus-o chimicii la mediu cu ce se ocupa... noi mai stim ea cum sta cu memoria...Valea Sighistelului ceva prin amintiri.. cand se ocupa cu contestatiile depuse de jemeni.........sa le rezolve nu sa le execute..Si tu Cris esti in continuare penibil cu un iz de nespalat
Postat 26 Mai 2011, 13:05 de SOSO
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON