URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2017, 13:08

Lidia Popa a fost aleasă în fruntea femeilor liberale din Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au fost alegeri în această săptămână la Organizaţia Femeilor Liberale Bihor. Lidia Popa, consilier judeţean din partea PNL, a fost votată pentru cel de-al doilea mandat în fruntea organizaţiei. În aceeaşi şedinţă, cele 182 de delegate au desemnat şi noul Birou Permanent Judeţean al OFL, pe următorii 4 ani.

Alegerile s-au desfăşurat miercuri seară, în Sala Mare a Primăriei. Potrivit unui comunicat, cele trei prim vicepreşedinte au fost desemnate Carmen Pantiş, Olimpia Urdea şi Florica Chintovan.

De asemenea, au fost alese 10 vicepreşedinte: Achim Daniela (Sîntandrei), Baciu Borz Florentina (Popeşti), Bucevschi Dorina (Oradea), Cocerjuc Dorina (Sâmbăta), Monenciu Rodica (Beiuş), Oală Ligia (Oradea), Opre Claudia (Marghita), Popa Dorina (Beiuş), Sala Rodica (Salonta) şi Serte Georgia (Oradea).

Totodată, BPJ OFL Bihor are trei vicepreşedinţi de drept: Florica Cherecheş, Sabina Fărcuţa şi Ancuţa Schiop. 

Membrele BPJ OFL Bihor alese sunt: Bar Floare (Răbăgani), Buz Ramona (Salonta), Chiş Diana (Oradea), Cotrău Ligia (Tulca), Hegedus Veronica (Oradea), Jurca Crina (Şuncuius), Lup Alina (Sîntandrei), Mihalca Georgeta (Sîntandrei), Neaga Florica (Salonta), Oros Ramona (Marghita), Paniti Edit (Popeşti), Paskalo Violeta (Sîntandrei), Ruge Sorina (Aştileu), Sălăjan Floarea (Oradea), Tipi Simona (Oradea), Trifa Valeria (Oradea) şi Vancu Voichiţa (Oradea). Trezorier a fost desemnată Blaga Rebeca Valicec, iar preşedinte CJA – Candea Butaş Melinda.

"OFL Bihor susţine proiectele de dezvoltare iniţiate de administraţia liberală în Oradea şi în comunele din judeţul Bihor. Ne propunem în noul mandat o serie de activităţi. Unele vor fi o continuare a celor pe care le derulăm de ani de zile - amintim aici cele legate de sănătatea femeii şi a familiei - dar vom avea şi multe altele noi, pe care le vom organiza în toate organizaţiile femeilor liberale de pe raza judeţului Bihor", a spus Lidia Popa.

Din OFL Bihor fac parte 51  de organizaţii locale în judeţ. La alegeri au fost invitaţi şi mai mulţi lideri ai partidului, în frunte cu preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
DEDICATIE MATINALA!
Dedicatie matinala...!ALO.ALO..N -ATI VAZUT UN CAL MAROOON?AM VAZUT O IAPA ALBASTRA..PENELISTA CHIAR S-IN GLASTRA...SCUZE MADAM DAR TELEFONIA STRICA OMENIA...!aDICA CE INSEAMNA SA FII LOIALA PENELEULUI CONDUS CU TRIUMF DE ROMANUL DE BU kur ESTI oRBANUR!iARTA-I DOAMNE!Lidia stieeeeeeeeeee!
Postat 30 Octombrie 2017, 06:49 de grigore
MAREA DOAMNĂ LIBERALĂ FOSTĂ PEDELISTA
Pe bune....știe cineva mai multe despre LP? Am aflat că a fost pe la cel mai ticălos partid , că e șefa pe la o firma de telefonie...dar e nevasta cuiva? E rudă cu Cornel Popa? E ce?
Postat 29 Octombrie 2017, 09:31 de TDS
SRI si liberalismul bihorean ...
Ca sefa pe judet la actualul Tekekom (fosta Romtelecom) e bine infipta in ce era candva ascultarea telefoanelor celorlalti. Asa ca PNL Bihor are om de baza de acum inainte, cu viitorul asigurat.
Postat 28 Octombrie 2017, 23:12 de CrisDumi
PREA CINSTITELE LIBERALE!
Cât a plătit CHIRIE PNL pentru Sala mare? Și de ce astfel de ședințe se țin intr-o instituție publică? Oricum luni mă adresez și PMO si in funcție de răspuns pac la Camera de conturi Bihor!
Postat 28 Octombrie 2017, 21:45 de TDS
HAI LIBERALE
Știe cineva detalii despre distinsa domnișoară / doamna? Pe FB nu vad decât nesfârșite osanale ridicate iubitului Bolojan! În rest văd ca apare CÂMPIA BIHORULUI, transplantiata care nu poate fără funcții, celebra Sabina de Dragesti ( a se vedea pădurile din zonă) si bineinteles coana Floarea de Nutri pork!
Postat 28 Octombrie 2017, 14:35 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON