URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2011, 12:10

Liderii USL Bihor: Uniunea noastră va dăinui cât timp nu ne ia Dumnezeu minţile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor, omologul său liberal, Cornel Popa, şi cel de la PC, Traian Bodea, au susţinut, joi, în prima lor conferinţă de presă comună, că USL este viabilă, chiar dacă până acum au eşuat toate parteneriatele politice încheiate în România, fie de stânga, fie de dreapta.

"USL este cel mai serios proiect politic din România după 1990", a spus conservatorul Traian Bodea, afirmând că "PDL-ului i-ar plăcea să fim o uniune pur formală", dar "se înşeală". "Pentru PDL, cea mai mare spaimă este USL, faptul că trei partide se vor coagula, şi sper că atunci când vom veni la guvernare să putem propune oameni competenţi", a spus Bodea.

Întrebat de jurnalişti ce ar trebui să nu se întâmple pentru ca USL să "nu se spargă", aşa cum s-a întâmplat cu Convenţia Democratică, cu Alianţa Dreptate şi Adevăr ori cu cea dintre PDL şi PSD, Bodea a răspuns că cea mai bună garanţie este că preşedintele Traian Băsescu nu este parte a proiectului USL: "Este suficient ca Traian Băsescu să nu fie parte în această uniune pentru ca ea să nu se destrame. Toate parteneriatele în care el a fost implicat s-au distrus din cauza lui".

Aceeaşi poziţie a repetat-o şi liderul PNL Bihor. "Băsescu se alimentează şi primeşte energie din conflictele pe care le creează în jurul său, dar nu există asemenea demon în USL şi sper să nici nu apară", a spus Cornel Popa.

În fine, ceva mai lapidar a fost preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, care crede că "USL va dăinui atâta timp cât Dumnezeu nu ne va lua minţile".

Cei trei politicieni au mai vorbit, la modul general, despre efectele negative pe care le generează în plan economic şi social "Guvernul Băsescu-Boc" şi, prin vocea lui Ioan Mang, şi-au exprimat convingerea că profesorii îşi vor primi o parte din drepturile salariale la care au dreptul ca urmare a majorării lefurilor începând doar din 2012 pentru că acest an va fi unul electoral.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
E plina lumea de nebuni.
E plina lumea de nebuni care se cred oameni providentiali. Trista realitate! Intr-o lume in care prostia si mediocritatea au fost ridicate la rang de virtuti, nimic nu mai surprinde. Dumnezeu este cel care mai poate aseza lucrurile pe fagasul normalitatii. Scapa, Doamne, lumea de prostie!
Postat 08 Aprilie 2011, 20:54 de Bara Gheorghe
replica la comentatorul simplu
BAH asta @Simplu cu nick name -ul schimbati nick name-ulpentru ca acesta @Romanul Simplu este consacrat si are 6 ani este un brand intre comentatorii pe forumurile cotidienelor locale si pe televiziunile localedin Bihor .@Simplu acuzi o persoana care este nevinovata,si sa nu te de-a in judecata pentru afirmatii mincinoase :))=)).@Simplu comenteaza si tu pe articolul postat nu-mi da mie@RS replici.Eu @Romanul Simplu mi-am mai scris numele adevarat aici pe forum care este Gheorghe si nu ,,Gelu``si organizatia PSD din care fac parte este vecina cu comuna Cefa,asa ca te inseli @Simplu , si ce daca o sa-l excludeti din PSD Bihor pe @Romanul Simplu ?ce o sa fie ?convocati o sedinta PSD a organizatie locale si excudeti pe Romanul Simplu,nu-mi este frica ,am mai scris primul pe lista sa fiu dar nu inainte de un scandal media mare local despre PSD Bihor,si o sa va vad atunci cum va descurcati cu electoratul PSD Bihor si ce minciuni (mintile)o sa afirmati.,, cit timp ne ne iaDumnezeu mintile``(minciunile)dixit senatorul PSD Ioan Mang fara frica.Da Dumnezeu nu i-a mintile (minciunile) pacatosilor,dar ii indreapta spre pocaintza si credinta :))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 08 Aprilie 2011, 15:42 de Romanul Simplu
* the title!
Sooooo boring! Astia n-ar speria nici o matza in calduri.
Postat 08 Aprilie 2011, 00:23 de seba
BLESTEMATUL-Bata-l D-zeu
PSD-isti pupinkurristi care sunteti! Cu un lider lipsit de valoare nu aveti nici o sansa! Amintiti-va ce oameni a pus liderul MANG la deconcentrate! Amintiti-va cum a dat la o parte multi oameni de valoare din organizatie. Ati ajuns la mana unui neica-nimeni care a crescut la sanul lui Maghiar si a supt si a ciupit din tot ce a apucat.... Numai asta stie sa fak-a! In partid se sprijina NUMAI pe nulitati expirate din catunele judetului, care raspund la telekomanda lui! N-a mai ramas nimik din voi! Un Mangulea si un Claudiu, plus kurlingaii adusi pe usa din spate in PSD, fak legea acolo la voi...... Mang este o prezenta dezagreabila, daca ma uit bine seamana leit cu unul din adjunctii lui HITLER...... Ce-i drept, a cam gazat PSD-ul! De unde vine oare numele asta de MANG? E scarbos rau !!!!!!!!!!!! Piei, om mic si fara valoare!
Postat 07 Aprilie 2011, 23:36 de @ oradean
gelu tarian
aveam emotii ca gelu din tarian alias romanul simplu nu mai comenteaza.Organizatia PSD Giris ,ce mai asteptati si nu-l excludeti din partid
Postat 07 Aprilie 2011, 22:44 de simplu
replica la Bara Constantin
Bara Constantin comenteaza pe subiectul articolului postat nu-mi da mie @Romanul Simplu replica contra scrisa la indemnul celor din conducerea PSD Bihor si a presedintelui PSD Bihor senatorul Mang Ioan .@Bara Constantin acuma ai curaj si te semnezi cu numele adevarat numai esti cel cu nick name-ul @Oradean lashul mitocan poupincuristul senatorului PSD Ioan Mang:))=)).Bara Constantin ce-ti scriu acum si aici sunt laudele senatorului PSD Ioan Mang ,,Suntem 10 000 de membrii in PSD Bihor`` Suntem !(ase vine vorba daca nu este minciuna lui),dar suntem multi romani simpli dar prostii,asa ca fii atent ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca ,si atunci o sa-l mai voteze pe senatorul PSD Ioan Mang la vara lui shohan cei de la celelalte partide ,la Pashtele cailor la Ispas bah! adica NEVER EVER!NICIODATA bah!:))=)).,,Tot ce-i romanesc simplu nu piere si nici nu va pieri,,Din pacate nu piere ce-i rau `` Bara Constantin hai sa traiesti sa nu pieri sa-ti bem palinca la priveghi si imormantare :))=)) Bara Constantin cind mai comentezi pe aici comenteaza pe articolul postat nu-mi da mie lui @Romanul Simplu replici un sfat prietenesc:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Aprilie 2011, 19:30 de Romanul Simplu
DA AVETI ?
SA VA IA CE ? MINTILE ? DA AVETI ASA CEVA ? O GASCA DE PAPUSOI AU PUS DE-O BERE SI SE DAU VESELI !!!! VAI DE VOI !! VAI DE NOI CU ASEMENEA LIDERI !!! POPA-PROSU + IOAN CEL GREU DE LIMBA + BODEA -GROSUL SI UMFLATUL = 3 CARAGHIOSI !
Postat 07 Aprilie 2011, 18:27 de SCORTOSUL
Da, Doamne!
Daca ar avea prostii prioritate in cazul obstescului sfarsit, Romanul Simplu ar fi de mult istorie. Din pacate, nu piere ce-i rau!
Postat 07 Aprilie 2011, 16:29 de Bara Constantin
replica la articol
Declaratii ale senatorului PSD Ioan Mang citez,,Ioan Mang care crede ca P USL A va dainui atita timp cit Dumnezeu nu ne va lua mintile ``Doamne,Doamne o vorba mare cine-i prost de ce NU moare ?sa lase pe alti sa traiasca !:))=)) Foamea pentru puterea politica si pentru resursele tari ROMANIA este asa de mare ca uneste pe totii ciinii vagabonzi din partidele din opozitie impotriva lupului de mare Basescu si a PiDiLiilor :))=))Bodea viseaza iluzii,senatorul PNL Popa Cornel viseaza la palinca de la frati Chimicali,iar senatorul PSD Ioan Mang inca un mandat ...viseaza, viseaza doar !:))=)) .Aliantza P USL A in afara de Jos Basescu si Jos PDL nu mai stiu nimic ,nu vin cu un program economic si social viabil ,uite asa vom face,uite asa vom drege.se repeta pina la isterie totala Jos Basescu ,jos PDL isterici astia din alianta P USL A:))=))O sa vina timpul in campania electorala din 2012 cind datorita folosiri excesiv a mesajelor contra guvernului ,contra presedintelui ,contra PDL opinia publica ,electoratul din ROMANIA,vor vota contra aliantei pentru ca s-a ajuns la supra saturatie cu mesaje negative din partea aliantei P USL A:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Aprilie 2011, 14:55 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON