URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2019, 16:25

Liderii Asociaţiei Oradea Civică au ajuns la Poliţie, reclamaţi de fostul eurodeputat PSD Emilian Pavel pentru... violare de domiciliu (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O acţiune a Asociaţiei Oradea Civică, desfăşurată pentru a-i determina pe exponenţii locali ai partidelor parlamentare să voteze revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, aşa încât edilii să aibă reprezentantivitate sporită, s-a încheiat joi după-amiază la Poliţia Municipiului Oradea, unde preşedintele ONG-ului, Sebastian Duma, şi vicepreşedintele Cosmin Bursaşiu au ajuns în urma unui apel făcut la 112 de fostul eurodeputat PSD Emilian Pavel, care i-a acuzat de violare de domiciliu. Aceştia vor să-l reclame, la rându-le, pentru lipsire de libertate şi sechestrare de persoane.

La PSD, închis

La fel ca în mai multe oraşe din ţară, în cursul zilei de joi şi reprezentanţii Oradea Civică au programat deplasări la sediile partidelor parlamentare din municipiu, unde voiau să depună câte o urnă din carton cu două compartimente, inscripţionată cu mesajul "Alegeri locale Turul 1" şi "Alegeri locale Turul 2", având dedesubt explicaţia că "140.000 de români cer două tururi de scrutin", referire la faptul că anul acesta atâţia cetăţeni au semnat o petiţie în acest scop.

În prima parte a zilei, preşedintele ONG-ului, Sebastian Duma, şi vicepreşedintele Cosmin Bursaşiu, cunoscuţi pentru implicarea lor în protestele de după faimoasa OUG 113/2017, au ajuns la sediul PSD Bihor din strada Independenţei, unde, potrivit spuselor lor, au găsit uşa închisă, iar apoi la sediul UDMR din Pasajul Vulturul Negru, unde au lăsat o urnă destinată acestui partid, cu mesajul că invită parlamentarii UDMR-işti să voteze pentru revenirea la alegeri locale în două tururi de scrutin.

De acolo, cei doi au mers la sediul ALDE din strada General Traian Moşoiu, unde nu au găsit pe nimeni. Acolo a izbucnit, însă, un mic scandal cu fostul eurodeputat PSD Emilian Pavel, care locuieşte în aceeaşi clădire.

Telefon la 112

Potrivit celor doi reprezentanţi ai Asociaţiei Oradea Civică, în timp ce filmau din stradă "sediul somptuos" al ALDE, prin faţa lor a trecut Emilian Pavel, fost europarlamentar PSD, pe care l-au recunoscut şi cu care au vrut să intre în vorbă.

"Acesta a înaintat prin gang spre curte şi am mers după el ca să stăm de vorbă, dar a refuzat şi ne-a spus că e proprietate privată. În timp ce vorbea, a închis poarta dintre curte şi stradă cu o telecomandă, şi-a scos telefonul, a sunat la 112 şi a cerut intervenţia Poliţiei", a relatat BIHOREANULUI Sebastian Duma, precizând că a continuat să filmeze inclusiv schimbul de replici cu politicianul, care le-a explicat că este proprietar.

"La un moment dat, poarta s-a deschis ca să iasă o maşină, şi am ieşit şi noi în stradă. Am rămas acolo, pe trotuar, vreo 8-10 minute, până a venit Poliţia", a spus şi Cosmin Bursaşiu.

La declaraţii

Cei doi activişti afirmă că după ce la faţa locului a apărut un echipaj de Poliţie format din doi agenţi, aceştia au vorbit întâi cu fostul europarlamentar, iar apoi cu ei, spunându-le că împotriva lor a fost formulată o reclamaţie pentru încălcarea unei proprietăţi private şi "invitându-i" la sediul Poliţiei Municipiului, pentru a li se lua declaraţii.

"Am mers la Poliţie, am dat declaraţii, am relatat cum s-au întâmplat lucrurile. Asta a durat cam două ore. La un moment dat, a venit şi Emilian Pavel, dar nu ştim ce a făcut el", spune vicepreşedintele Asociaţiei Civice, precizând că după încheierea formalităţilor un poliţist i-a avertizat că după plângerea politicianului urmează să fie deschis un dosar penal.

"Ne gândim şi noi, la modul serios, să facem o plângere împotriva lui, pentru că ne-a închis în curte şi ne-a ţinut sechestraţi acolo, ne-a ţinut împotriva voinţei noastre", a declarat BIHOREANULUI Sebastian Duma.

Acţiune continuată

Acuzaţia penală împotriva celor doi reprezentanţi ai Asociaţiei Oradea Civică nu i-a descurajat, astfel că vineri aceştia şi-au continuat acţiunea pe la sediile partidelor, pentru a-i informa pe politicieni că numeroşi cetăţeni ar vrea alegeri locale în două tururi de scrutin.

Vineri dimineaţă, Duma şi Bursaşiu s-au dus din nou la sediul PSD Bihor, unde deputatul Dumitru Gherman a refuzat să-i primească, la cel al PNL, unde au fost primiţi de deputatul Florica Cherecheş, şi la sediul USR, unde i-a întâmpinat deputatul Silviu Dehelean.

De asemenea, cei doi au mai "colindat" sediul Pro România, pe care l-au găsit închis, dar şi Primăria Oradea, unde l-au întâlnit pe preşedintele PMP Bihor, Andrei Amariţei, căruia i-au transmis mesajul lor, precum şi Prefectura şi Consiliul Judeţean Bihor, unde au fost primiţi de prefectul Ioan Mihaiu şi respectiv de preşedintele Pasztor Sandor. "Vicepreşedintele Ioan Mang, de la PSD, era la birou, dar a refuzat să ne primească, aşa că ne-am înscris în audienţă pentru marţea viitoare", a explicat preşedintele Oradea Civică, Sebastian Duma.

Silenzio stampa

Căutat telefonic de BIHOREANUL, fostul eurodeputat Emilian Pavel, care este şi preşedintele executiv al PSD Bihor, nu a răspuns apelurilor.

De asemenea, el a refuzat să răspundă şi mesajelor prin care a fost invitat de reporter să-şi prezinte punctul de vedere, atât cu privire la reclamaţia făcută împotriva celor doi reprezentanţi ai Asociaţiei Oradea Civică, dar şi în legătură cu acuzaţia de sechestrare pe care aceştia intenţionează să i-o aducă.

Scena în urma căreia reprezentanţii Oradea Civică şi reprezentantul PSD Bihor au ajuns să se acuze reciproc de fapte penale poate fi vizionată în video-ul de mai jos (începând cu minutul 41), publicat pe pagina Oradea Civică 2017.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
oradea_mea_si_a_ta
Erau pe o proprietate privată, spațiu comun între locatari, ei nefiind locatari sânt intruși. Bloc de locuințe cu poartă automată și sistem de monitorizare. Nu le-a dat nimeni drumul de bunăvoie chiar au fost invitați să plece, nu mă mir la ce frenetici erau. Un dialog se poartă într-un cadru organizat cu consințământul ambelor părți. Putea să se întâmple oricui, numele irelevat, în căutarea de senzaționalism s-a nimerit Pavel evident PSD-ist că așa dă bine la propagandă.
Postat 07 Decembrie 2019, 17:38 de User anonimizat
two
Tocmai asta spun si eu: erau pe un spatiu comun si ei ii cautau pe cei de la ALDE, deci putem spune sa se aflau pe cota lor parte. Saracul cu duhul ii acuza nu ca l-au interpelat (apropos: este intr-o functie publica si deci ii reprezinta si pe cei ce l-au interpelat si atata timp cat nu au fost viloenti nu vad problema), ci ii acuza de violare de domiciliu, dar omul nu intelege ca acela este un spatiu comun. Si daca este un spatiu comun si respectivii au vrut sa il paraseasca dar au fost impiedicati, nu se cheama sechestrare de persoane ?
Postat 07 Decembrie 2019, 16:49 de oradea_mea_si_a_ta
oradea_mea_si_a_ta
Erau pe o cale de acces care-i spațiu comun. Bariera îi automată nu se pune problema sechestrării. Nu aveau nici o calitate să-l interpeleze.
Postat 07 Decembrie 2019, 10:32 de User anonimizat
sarac cu duhul !
Oameni buni, nu-l mai interpelati pe milut ca nu are voie sa vorbeasca decat la comanda. Cat despre violul mentionat in articol si reclamat de cel sarac cu duhul, mie mi se pare ca protestatarii erau pe cota parte a ALDE si nu pe cota parte a lui milut. Si da: a fost clar sechestrare de persoane si daca nu se depune o reclamatie in sensul asta, protestatarii chiar sunt slabi.
Postat 07 Decembrie 2019, 09:56 de oradea_mea_si_a_ta
Oradea civica
Nu este normal sa l hartuiti pe Emilut, gata fraților, a căzut PSD....sau voi ăștia doi ati ramas in locul lui Vadim Tudor? În loc să da ti din gura si sa faceti circ gratuit mai bine ati face cv util, plantatie si voi un pom, faceti un voluntariat prin care sa se vada cv, cu gesturile astea va faceți de râs. Doi babalaci cu telefonul pe stradă...#rezist la prostie ! Asta art trebui să scrieți pe voi...faceti cv pt comunitate nu urmăriți si jigniți alte persoane indiferent de apartenență lor politică sunt tot cetățeni români.Acestia si au demonstrat limitele acum demonstrații voi mai mult ...Asa ca cei doi martalogi ati face bine făcând cv util nu hartuind si jignind....
Postat 07 Decembrie 2019, 09:02 de Adrian_Preda
Descreierații de la "Oradea Civică" să fie mai atenți cu hărțuirea !?!
Nu de alta dar, odată pot ajunge ca în cazul Burlo de la Marghita ... unde sfâșierea unui neavenit pe o proprietate privată, de niște câini de pază ... arată că lipsa de minte la unii se poate lăsa chiar cu decesul neavenitului !?!
Postat 07 Decembrie 2019, 08:51 de CrisDumi
emilian nu are minte
emilian nu prea are minte... explicabil.. el ii mai mic... ma mir ca nu i-o dat politia o lopatica sa se joace in curte
Postat 06 Decembrie 2019, 18:06 de TanarSiNelinistit
...
ALDE îi în chirie la parter ce sute de mii de euro visați? Îi un bloc de locuințe construit recent! Nu vă întrece nimeni la minciuni și propagandă ieftină!
Postat 06 Decembrie 2019, 17:02 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON