URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2010, 15:49

Laszlo Tokes, ales vicepreşedinte al Parlamentului European

Laszlo Tokes a fost ales, marţi, în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, în locul eurodeputatului maghiar Pal Schmitt, devenit recent preşedinte al legislativului de la Budapesta. Tokes a fost ales cu 336 de voturi pentru, 168 de voturi contra şi 207 abţineri.

Potrivit unui comunicat de presă, eurodeputatul compară "onoarea" pe care o are acum cu cea de anul trecut, când a primit distincţia Ordinul naţional Steaua României, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la căderea comunismului în România. "Voi depune toate eforturile să reprezint interesele ţării mele, în spiritul apărării drepturilor omului, ale minorităţilor şi ale libertăţilor religioase precum şi a valorilor europene şi creştine. Nu în ultimul rând, voi munci pentru scoaterea din izolare a fostelor ţări comuniste din Europa Centrală şi de Est, dar şi pentru drepturile comunităţii minoritare a maghiarilor din România, al căror reprezentant în Partidului Popular European sunt", a mai spus Tokes.

În schimb, informarea de presă condamnă faptul că "social-democraţii şi liberalii români din Parlamentul European şi din Parlamentul României - recurgând la retorică extremistă - au reacţionat vehement la vestea candidaturii preşedintelui Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, alegând să atace partidele aflate la guvernământ în România, prin intermediul domnului europarlamentar Tőkés László".

UDMR Bihor se bucură

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a declarat că se bucură că europarlamentarul Laszlo Tokes a fost ales vicepreşedinte al Parlamentului European.

"Mă bucur că este vicepreşedinte al Parlamentului European, pentru că domnul Tokes a candidat pe listele UDMR, este membru UDMR şi dacă un membru UDMR ajunge în această funcţie este o bucurie", a declarat preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, pentru BIHOREANUL.

Szabo a mai spus că, în fond, alegerea lui Tokes ca vicepreşedinte al Parlamentului European e un lucru bun şi pentru România, fiind ţara din care acesta provine.

Seremi: "Sunt surprins"

Pe de altă parte, deputatul PDL Ştefan Seremi, se declară surprins de alegerea europarlamentarului Tokes Laszlo în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European având în vedere că funcţia respectivă aparţinea Ungariei. "Funcţia se cuvenea Ungariei, probabil că au considerat că un cetăţean român le va reprezenta mai bine interesele decât ar fi putut ei", a comentat Seremi.

Parlamentarul PDL speră ca, în virtutea noii funcţii care presupune o responsabilitate sporită şi echidistanţă, Tokes să dea dovadă de moderaţie şi să nu lezeze imaginea României şi nici relaţiile bune existente cu statul ungar prin cunoscutele sale mesaje revizioniste şi separatiste pe care le-a promovat în unele dintre ieşirile sale publice.

"Consider că orice funcţie obţinută de un europarlamentar român în legislativul european este onorantă şi este un câştig pentru ţară. Am încredere că numirea domnului Tokes, cunoscut pentru declaraţiile sale controversate, nu vor leza interesele României şi nici bunele relaţii pe care le avem cu Ungaria", a mai arătat Seremi.

Laszlo Tokes a fost propus pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European de delegaţia maghiară a Partidului Popular European. Când a fost nominalizat, europarlamentarul a declarat că, dacă va fi ales, va promova şi reprezenta valorile şi spiritul Revoluţiei de la Timişoara.

"Succesul comunităţii maghiare"

Preşedintele executiv al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Toro T. Tibor, a remis, marţi, un comunicat de presă, prin care declară că alegerea lui Tokes ca vicepreşedinte "nu este doar un frumos succes al comunităţii maghiare din Transilvania, ci al întregii maghiarimi din Bazinul Carpatic".

Toro spune că, prin Tokes, Biroul Permanent al PE are un "politician creştin, care de 20 de ani este un luptător activ pentru apărarea drepturilor omului".

Preşedintele executiv al CNMT critică atitudinea partidelor PSD şi PNL, bănuindu-i pe liberali că au menţionat în discursul împotriva lui Tokes România Mare doar pentru că sunt împotriva hotărârii care interzice folosirea cianurii în minerit, pe care fostul episcop a susţinut-o.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
duplicitatea ungurilor
astia-s ungurii printre care traim.
Postat 15 Iunie 2010, 23:45 de vot
tokes idiotul si mesajele iredentiste
ungaria il propune si sustine pe acest cretin izolationist, separatist, sustinut deasemenea de comunitatea ungurilor din Romania ! Alte comentarii sunt de prisos. Va multumesc !
Postat 15 Iunie 2010, 23:24 de com
RUSINE !
huuu...........
Postat 15 Iunie 2010, 23:16 de Oradean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON