URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2010, 13:08

Lakatos îl acuză pe Tokes de minciună

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"În afara faptului că domnul Tokes începe să arunce cu noroi şi colportează neadevăruri despre toţi cei care nu sunt de acord cu el, este bine de ştiut că am fost, până în anul 1985, căpitan de pompieri, şi - într-adevăr - pompierii erau în structura Ministerului de Interne, aşa cum sunt şi astăzi, şi în România, şi în majoritatea ţărilor europene. Dar trebuie să se mai ştie că domnul Tokes a început să mă denigreze din 2001, când am devenit preşedinte al UDMR Bihor după ce l-am bătut măr la alegeri pe Szilagyi Zsolt" (n.r. - colaborator al lui Laszlo Tokes, şef al cabinetului de europarlamentar al acestuia la Bruxelles), a declarat pentru BIHOREANUL deputatul UDMR Lakatos Peter.

Pe de altă parte, Lakatos Peter a declarat că el a clarificat acuzele aduse de Tokes, referitor la presupusa sa colaborare cu fosta poliţie politică, încă din 2001. "După ce domnul Tokes m-a ponegrit spunând că am colaborat cu organele înainte de 1989, m-am adresat CNSAS şi, spre deosebire de el, despre care se ştie că n-a suferit administrativ, CNSAS a furnizat dovezi că eu am suferit. Eu, în 1985, a trebuit să plec de la Pompieri, deşi aveam doi copii, unul de 2 ani şi unul de 5 ani, pentru că probabil structurile de atunci nu mai aveau încredere în mine cum nu aveau nici în ceilalţi de alte naţionalităţi. Din dosarul meu de la CNSAS mai reiese că în anii 1987-1988 am fost urmărit de colonelul Iovan, că mi-au fost ascultate telefoane şi am fost înregistrat, la serviciu, timp de un an şi jumătate, iar CNSAS mi-a eliberat adeverinţă că nu am colaborat deloc cu fosta poliţie politică", a explicat deputatul UDMR.

Explicând motivul pentru care a fost atacat de europarlamentarul Laszlo Tokes, Lakatos a adăugat că "domnul Tokes este din ce în ce mai supărat că tot mai mulţi descoperă activitatea sa malefică de după 1989". Întrebat în ce anume ar consta această "activitate malefică", Lakatos a afirmat că "am descoperit că domnul Tokes s-a amestecat în alegerile interne din cadrul Eparhiei Reformate, infirmând unele alegeri făcute democratic în cadrul Eparhiei".

De asemenea, deputatul Lakatos Peter a precizat că, până în anul 2001, când a devenit preşedinte al UDMR în dauna lui colaboratorului lui Laszlo Tokes, Szilagyi Zsolt, a avut "relaţii bune" cu fostul episcop. "Până în 2001, îmi dedica cărţi scriind pe pagina de gardă "Lui Katy (adică nevastă-mea) şi lui Laczi, cu dragoste frăţească"". După ce omul lui n-a fost ales, am devenit dintr-o dată adversari..."

Lakatos a replicat, astfel, acuzelor aduse luni de europarlamentarul Laszlo Tokes, în contextul în care a dezvăluit numele a încă 37 de foşti ofiţeri şi subofiţeri care au activat în Ministerul de Interne înainte de 1989 şi care s-ar fi ocupat cu "urmărirea unor slujitori şi enoriaşi ai Bisericii Reformate din Transilvania".

Fără ca numele deputatului Lakatos Peter să se afle pe una din cele două liste, Tokes a afirmat că "ar fi cazul să se înceapă judecarea acestor cazuri şi să se demaşte cine a regizat evenimentele sângeroase din Târgu Mureş din martie 1990 şi mineriadele din Piaţa Universităţii", după care a adăugat că "este inacceptabil ca aceste persoane să continue să facă parte din viaţa publică" şi adăugând că "în această situaţie se află şi parlamentarul Lakatos Peter şi fostul deputat UDMR Bihor Fazakas Laszlo". "Lakatos Peter a fost fără echivoc ofițer la Ministerul de Interne și activitatea lui ulterioară reflectă trecutul său odios. L-a sprijinit pe Fazakas Laszlo să ajungă membru al Parlamentului", a afirmat Tokes, cu referire la cei doi membri ai UDMR, despre care nu a mai dat alte amănunte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON