URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2018, 13:23

La loc comanda: Nici un medic de la UPU - SMURD Bihor nu mai demisionează!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toţi cei 40 de medici de la Unitatea de Primire a Urgenţelor şi SMURD de la Spitalul Judeţean din Oradea, care şi-au depus luni demisiile, dar şi asistenţii care se gândeau să plece, rămân în sistem!

Cu toţii au decis, miercuri, să nu mai demisioneze, convişi de şeful UPU SMURD Bihor, Hadrian Borcea, care a ajuns la o înţelegere cu conducerea spitalului.

"Am avut o discuţie cu managerul spitalului şi s-a stabilit că se va creşte sporul de condiţii de muncă pentru toţi asistenţii din spital la minimul pe fiecare categorie în parte, adică spor pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase, condiţii de muncă periculoase, condiţii grele șamd", a explicat pentru BIHOREANUL, şeful UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea. 

Potrivit acestuia, deocamdată, medicii vor rămâne la sporul stabilit prin Hotărârea Consiliului Local de săptămâna trecută. 

Pe de altă parte, însă, spune medicul, în momentul intrării în vigoare a noilor prevederi legislative adoptate ca urmare a negocierilor purtate de ministrul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas, noile salarii se vor adopta în baza unor propuneri venite de la medicii şefi din spitale. "Propunerile de sporuri şi alocarea acestora vor veni de la medicul şef. Aceste propuneri vor fi analizate apoi de Comitetul director, Consiliul de Administraţie şi apoi de Consiliul Local, aşa cum e normal. Este înţelegerea la care am ajuns cu domnul manager Gheorghe Carp", a declarat  şeful UPU-SMURD Bihor.

"În urma discuţiilor cu colegii, am decis că ne vom retrage demisiile, dar trebuie să se ştie că un primar şi un manager au fost induşi în eroare de pseudo-specialişti. Acei pseudospecialişti au fost cauza acestui coşmar, a problemelor care ne-au obligat să recurgem la un astfel de gesturi extreme şi ne aşteptăm la o reacţie pe măsură din partea lor. Măcar să recunoască dezastrul pe care au fost cât pe ce  să-l provoace", a mai spus dr. Borcea.

După cum BIHOREANUL a mai scris, după aproape 11 ore de negocieri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi seară, că s-a decis modificarea legii salarizării, fapt care i-a determinat pe reprezentanţii SANITAS să anunţe că greva generală programată pe 11 mai nu se va mai ţine, dar și pe angajații UPU-SMURD să renunțe la demisii. Detalii pe această temă aici!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
atenție
Citez din articol: "Spor pentru condiții deosebite de periculoase, spor pentru condiții periculoase, spor pentru condiții grele, șamd..." pe lângă faptul că iei pentru condiții deosebit de periculoase mai iei și pentru periculoase, nu se anulează unu pe altu? Bine că nu le da subvenție pentru motorina dar și pentru transport până la locul de muncă. îs foarte foarte curios ce înseamnă șamd. Vreau cineva să vină și să ne spună toate sporurile care le ia un doctor! Și valoarea! Și încadrarea și salariul total, un fluturaș de salariu cu explicații! Oare știu în ce țară trăiesc. Ieri a venit salariu mediu pe martie de la INS, 2704 lei! Ei de 5 x salariu mediu și tot amenință cu demisia. Problema cea mai gravă îi totuși că s-a creat un precedent. Când nu o să le convină ceva bag demisiile toți luni și până miercuri se răzgândesc. Asta nu s-a terminat. O vor face din nou. Aș vrea să greșesc, dar... nu cred.
Postat 10 Mai 2018, 03:50 de sofer-or
gunoaie de oameni
Ar trebui dati toti afara, nu le ajung 13-16000 lei net mai vor si spor de 80% din salariu? De ce nu plecati nesimtitilor, v-ati dat demisia, carati-va! Va fi bataie pe locurile voastre spagarilor...
Postat 09 Mai 2018, 17:02 de victorascretinelmicula
marele expert borcea...
el stie tot si cine a gresit, ministra muncii si a sanatatii au procedat corect de aia se schimba legea din nou luna aceasta, bucurate de salariul imens pentru ca doar cateva luni o sa-l iei, asa ca pune-l deoparte ca vin taierile in curand.
Postat 09 Mai 2018, 15:23 de Traian
...viteji dupa razboi!
Borcea & CO au facut un mare bine pt. oradeni...am aflat ce soi de "tricouri rosii si mercenari" avem in sistemul de sanatate si (mai important) - ce ridica de la bancomat in fiecare luna!..Cu ce pleaca acasa dupa o tura - asta numai ei stiu. Tupeul e infect in tara asta, dar va veni si randul lor!..pana atunci - Bravo Bolo! Calarete-i cat se poate si baga-le norme sa se sature de figuri!!!
Postat 09 Mai 2018, 14:04 de TC
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON