URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2016, 19:23

La cererea orădenilor. Comisia consultativă a aprobat tăierea a 9 arbori şi toaletarea altor 53

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Muncitorii îşi pot pregăti drujbele. Comisia consultativă privind lucrările de tăiere şi intervenţie în coroana arborilor şi arbuştilor din Oradea a hotărât luni tăierea a nouă arbori afectaţi din punct de vedere biologic şi toaletarea a altora 53.

Decizia a fost luată în urma analizării unui număr de 17 cereri depuse la Primărie de orădeni şi asociaţiile de proprietari.

Tăierile şi toaletările vor afecta arbori localizaţi în zona străzilor: Universităţii, Fagurelui, Mihail Kogălniceanu, Furnicii, Lăpuşului, Constantin Tănase, Moldovei, Liliacului, Jokai Mor, Petofi Şandor, precum a bulevardelor Dacia, Decebal şi Republicii, respectiv a Parcului Traian.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, la şedinţă au participat, printre alţii, Emil Benţan, director adjunct al Direcţiei Tehnice, Mircea Stejeran, şeful serviciului Lucrări şi Servicii Publice, inginerul horticol Ramona Bakk, consilier în cadrul compartimentului Spaţii Verzi şi inginerul silvic Smit Ildiko.

Conform Regulamentului privind activităţile de tăiere, transport şi valorificare a lemnului rezultat din spaţiile verzi şi alte terenuri din afara fondului forestier naţional adoptat în noiembrie 2015 de Consiliul Local, aceste operaţiuni trebuiesc autorizate în prealabil de o comisie formată în cea mai mare parte din specialişti.

Executarea de tăieri neautorizate sau vătămări ale arbuştilor şi arborilor se sancţionează cu amenzi de la 50 lei la 100 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv între 1.000 şi 10.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

Următoarea întrunire a Comisiei consultative privind lucrările de tăiere şi toaletare va avea loc în luna martie, în pregătirea curăţeniei de primăvară.

Anul trecut municipalitatea a înregistrat 871 de cereri şi sesizări, în urma cărora a tăiat 616 copaci, iar la 4.712 arbori a făcut lucrări de toaletare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@Florin25
De acord cu tine dar cu un mic amendament : 0.2% daca nu se desfasoara activitate laspatiul respectiv, pt ca daca e activitate e normal sa fie impozit la fel cu cel platit de firme. De ce sa se faca diferente in intre firme si persoane fizice care inchiriaza unor firme?
Postat 16 Februarie 2016, 11:12 de andy
La cererea oradenilor ? Cata ipocrizie !
Nici un reprezentant din partea APM Oradea si GNM Oradea ? Foarte bine don'primar Bolojan Ilie !Asa le trebuie, daca anul trecut au indraznit sa va amendeze cu 42000lei pentru taieri ilegale de arbori in Piata Unirii,precum pe cei mai periculosi infractori.Cine zspunea ca nu sunteti "harnic ,destept si un iubitor infocat" al naturii?Al naturii de neam prost !
Postat 16 Februarie 2016, 09:48 de platona
la cererea acelorasi oradeni...
opriti furtul oradenilor prin impozitare excesiva, suntem romani si noi la fel ca cei din Bucuresti 0,2% ,Iasi 0,2% ,Craiova 0,2% ,Brasov 0,2% ,Ploiesti 0,2% ,Braila 0,2% ,Baia Mare 0,2% , Buzau 0,2% , Piatra Neamt 0,2% , Pitesti 0,2% , Cluj Napoca 0,2%, Suceava 0,2% Sibiu 0.2% etc.
Postat 15 Februarie 2016, 22:23 de Florin25
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON