URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2012, 16:19

Judocanii care au nenorocit în bătaie un orădean, condamnaţi la închisoare cu executare şi despăgubiri de peste 70.000 euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor s-a pronunţat, miercuri, în procesul deschis pe numele băimăreanul Daniel Brata (foto stânga), 27 ani, şi a lui Valentin Radu (foto dreapta), 22 ani, din Râmnicu Sărat, ambii membri ai lotului de judo al României, sub acuzaţia de tentativă de omor, după ce, în noaptea de 12/13 iunie anul trecut, au agresat un student orădean, Adrian Popa (foto mijloc), în faţa clubului orădean Escape. În urma leziunilor suferite, Popa a rămas cu o infirmitate permanentă.

"Instanţa a dispus condamnarea ambilor sportivi la câte 4 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale", a declarat pentru BIHOREANUL Mirela Popa, expert relaţii publice din cadrul Tribunalului Bihor.

Potrivit sursei citate, cei doi au fost obligaţi să plătească toate cheltuielile spitaliceşti ale victimei, în sumă de 7.488,38 lei, daune materiale în valoare de 6.489,08 lei, dar şi daune morale în valoare de 70.000 euro, respectiv câte 800 lei, cheltuielile victimei cu onorariu avocaţial, şi câte 1.250 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului.

"Sentinţa nu este definitivă, părţile putând să atace soluţia cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea", a mai spus Popa.

Avocata Claudia Ţânţaş, apărătorul celor doi sportivi, a refuzat să comenteze soluţia Tribunalului, până la motivarea acesteia, însă susţine că o va ataca în termenul prevăzut de lege. "Deocamdată nu doresc să fac niciun comentariu. Aşteptăm să vedem motivele pe care le-a avut în vedere instanţa", a spus avocata Claudia Ţânţaş.

doseanu_1.jpgPe de altă parte, însă, reprezentantul victimei, avocatul Răzvan Doseanu (foto), este de părere că pedeapsa este mult prea mică în raport cu gravitatea faptelor. "Minimul pedepsei pentru infracţiunea de tentativă de omor este de 7 ani şi 6 luni. Ca urmare, chiar cu circumstanţe atenuante, pedeapsa este cu mult sub minim. În plus, nu s-a avut în vedere faptul că unul dintre agresori, Daniel Brata, nici nu era la prima agresiune, conform fişei de cazier judiciar a acestuia. În cauze similare, pentru persoane de rând, se aplică pedepse de la 8 ani în sus", a declarat avocatul.

Daniel Brata şi Valentin Radu au fost trimişi în judecată pe 25 august 2011 de procurorii Parchetului Bihor pentru tentativă de omor calificat, în stare de libertate şi fără nici o interdicţie. Victima lor, Adrian Popa, 24 ani, a suferit, în urma altercaţiei, multiple fracturi în zona toracelui şi trei fracturi ale cutiei craniene, iar în urma complicaţiilor a rămas cu o infirmitate permanentă.

Citiţi mai multe despre episodul de atunci, în articolul: Legea pumnului: Cei doi judoka anchetaţi la Oradea pentru tentativă de omor sunt poliţişti!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
TREEDGHJ
SA-I BAGE LA ZDUP PE TOTI, **** BRATA ESTI O MARE * DE OM, SI UN MARE CACAT . DC NU TE-AI BATUT CU VREUN BAZAT??? PT CA NICI CACAT DE ANALIZE NU LASA DE TINE FRAIERE ! O SUGI CAT DE CURAND
Postat 05 Noiembrie 2012, 19:29 de UYTRYUIJHG
justitie ca la noi
Cred ca de data aceasta magistratii bihreni i-au copiat pe cei brasoveni{ in cazul huidu -omori mai multi oameni si il condamni cu suspendare}.Rusine de astfel de gandiri imi este.
Postat 18 Octombrie 2012, 19:54 de seby
A distrus un om.....
Si....daca la recurs nu le da mai mult atunci e vai si amar de justitia noastra. L-a lasat pe ala distrus pe viata si ei daca raman si cu 4 ani dupa aceea isi vad de viata lor sanatosi ..dar victima?????? sunt curios ce sentinta le da la recurs.....
Postat 18 Octombrie 2012, 15:29 de Radu
?????
Doseanu....e pe mana cu animalele....dc au primit 4 ani? de ce nu au primit 7 si 6 luni???? hmmm.....la ceea ce au facut trebuia sa fie minim 8 ani...daca avocatul sau altii nu-i pasa de cele intamplate la recurs sigur le va da cu suspendare...jalnic :(
Postat 18 Octombrie 2012, 15:24 de ada
bine le-a facut
o singura obiectie.e prea putin 4 ani.in rest cu cat mai multe gorile umflate lipsite de creier si cu un vobabular de max 300 de cuvinte la puscarie,cu atat mai bine pt noi ceilalti.in rest vai de rozeta lor la puscarie hahahaha
Postat 18 Octombrie 2012, 15:22 de sandu ciorbescu emil
FACATURA!!!
PENTRU CINE NU STIE, AVOCATUL CLAUDIA TINTAS LUCREAZA IN ACELASI BIROU DE AVOCATURA CU DOSEANU, CARE E NOUL EI "MAESTRU". SA NU VA MIRE DACA, LA UN MOMENT DAT, DOSEANU NU VA FI ATIT DE CONSECVENT IN APARAREA CLIENTULUI-VICTIMA! SAU CA SENTINTA SE SHIMBA RADICAL! DOSEANU E CUNOSCUT CA UN AVOCAT CORUPT SI PUTIN "PE INVERS". E SI AVOCATUL CLANULUI TARAU. ADRIAN POA AR TREBUI SA FIE FOARTE ATENT! BANII NU AU MIROS SI POT TRECE FOARTE USOR DE LA CEI DOI BATAUSI ACUZATI, LA DOSEANU SAU CHIAR LA JUDECATOR, PRIN MIINILE CLAUDIEI TINTAS!..
Postat 18 Octombrie 2012, 12:34 de gabriel cerganovic
@ mamuita fara creier
Ia sa ma intalnesti pe mine sa vad daca te tine. Iti promit ca nu folosesc forta muschilor si nici cea a tehnicii de lupta ca ramai leguma si nu iti vei schimba optica. Te impusc direct ca sa mai aerisimzona ....
Postat 18 Octombrie 2012, 09:28 de TAZ
NU POT SA CRED
4 ani !!!???? si 70 mii euro????? vai si amar....nici daca ii inchidea pe viata nu compenseaza ce i-a facut bietului om. dar stati ca vedeti mai incolo justitia din romania...la recurs doamne fereste sa le dea cu suspendare....PACAT
Postat 18 Octombrie 2012, 01:56 de vai si amar
numai 2 ani?
trebuia macar 5 ani sa le dea
Postat 18 Octombrie 2012, 00:27 de aa
!adi
Zdreanta cel cu ochii de faianta ? pcat de judocani in rest stai relaxat ca nu ma incaier cu betivi :))) tu ma vezi pe mine maimutoiul de Popa !!! ma faci sa rad ala ia bataie de la oricine si un copil il bate dar se lauda ca are si le stropitoare :)))) ha, ha, ha, ha, ha, in rest vai de kurul lui , e ok ca nu toti avem calitate in adn :))) nu orice moafla e si barbat ! ia sa mi sxxxx pana !
Postat 17 Octombrie 2012, 19:17 de nu l ati vazut pe
pacat de judokani
chiar imi pare rau de judokani nu meritau aceasta condamnare , si sunt sigur ca nici adrian popa a fost nevinovat la incaierere ,pacat pentru consecintelor ambelor parti :(
Postat 17 Octombrie 2012, 19:02 de rad
vai de noi
pedeapsa se va anula insa la curtea de apel, iar cei doi batausi vor fi liberi sa mai nenoroceasca pe viata si alti oameni nevinovati, c-asa-i in tenis, pardon judo...
Postat 17 Octombrie 2012, 18:21 de justitie?
Pt fraierul de mai jos
iti doresc sa ti se intample si tie asa...ma rogg pt tine ;)......
Postat 17 Octombrie 2012, 17:23 de adhi
cUM plm???
Cum plm le-a dat asa putzin??? haos in tara asta....crime,lupte,etc.....si nimeni nu e tras la raspundere....stai sa vezi daca la recurs le da cu suspendare...aia va fi ceva/...vai si amar dde justitia di romania ...yeak
Postat 17 Octombrie 2012, 17:21 de dada
si-am plecat
Pacat de tine ca esti prost de puti. Dupa comentariul asta (si nu-mi sta in fire sa urez asa ceva), sper sa dai si tu peste un betiv cu chef de scandal, sa te lase infirm pe viata. Maimuta proasta ce esti.
Postat 17 Octombrie 2012, 17:01 de @boul de mai jos
Alo , DNA sesizati-va
Ce sentinta blanda . Cum o fi calculat judecatorul de la minim de 7 ani si 6 luni la 4 ani ? Sunt curios daca era copilul judecatorului parte vatamata cat primeau criminalii . TRAIASCA JUSTITIA BIHOREANA !!!
Postat 17 Octombrie 2012, 16:57 de SPAGARUL
mare risipa!! pacat de ei nu de fraier !
wooowww dar judocani sunt si in politie, mai si sri :)))) pe ei i ati fi inchis ? nicivorba mie personal imi pare rau de tanar dar nu merita sacrificati 2 pentru un fraier, pe bune !!! daca estimam bogatia pierduta si risipa nu merita fraierul asta decat sa i decontam spitalul la ce carene de proasta calitatea rae, sorry baiete dar oricand si oricne te poate zdrobi usor oricand, ai carne proasta :))))esti nascut sa mori repede si usor, pacat de judocani! Fetele ieseau din incurcatura singure era alt meci dar barbatii intre ei sa nu se altereze deoarece e grav , la o simpla trnata :"mamma!!!" sa l ajute D-zeu ca nu se stie niciodata cine il mai lecuieste :))))
Postat 17 Octombrie 2012, 16:51 de pacat de ei nu de fr
Au bani, da-i dreaqu...
Avocata Claudia Ţânţaş.... ca sa ti-o permiti pe asta iti trebue bani garla ! Daca si-o permit in continuare sunt scapati pana la urma.
Postat 17 Octombrie 2012, 16:27 de ionel
Se bat puscariile pe ei !
Se bat pucariile sa-i gazduiasca, ceva in genul universitatilor americane care dau burse grase sportivilor de top !
Postat 17 Octombrie 2012, 16:23 de .
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON