URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2011, 11:00

Judecătorul Cristi Danileţ în telegramele Wikileaks: Viaţa sexuală a judecătorilor şi procurorilor, spionată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Hotnews a publicat noi date din telegramele interceptate de Wikileaks, potrivit cărora judecătorul Cristi Danileţ, cel care a fost vicepreşedintele Judecătoriei orădene, iar acum este membru CSM, ar fi divulgat reprezentanţilor Ambasadei SUA la Bucureşti că a văzut dosare realizate de Serviciul Independent de Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) şi care conţineau "detalii despre relaţii sexuale ilicite ale unor judecători şi procurori, chiar dosare medicale potrivit cărora unele judecătoare au făcut avorturi".

"Fondatorul SoJust Danileţ (care a făcut parte din echipa lui Macovei) a spus consilierilor politici că SIPA era în esenţă serviciul propriu de informaţii al Ministerului de Justiţie, care avea scopul de a spiona vieţile private ale judecătorilor, procurorilor, oficialilor din instanţe şi chiar a cetăţenilor de rând. El le-a văzut dosarele care conţineau detalii despre relaţii sexuale ilicite ale unor judecători şi procurori, chiar dosare medicale potrivit cărora unele judecătoare au făcut avorturi (...). Danileţ a divulgat că, deşi dosarele de dinainte de 2001 au fost distruse, Ministerul de Justiţie a păstrat dosarele din 2001-200, în două încăperi mici accesibile ministrului de Justiţie", se arată în telegrama trimisă în 2009 la Washington de Ambasada SUA.

În acelaşi document mai scrie că atenţia presei s-a concentrat pe propunerea ministrului de Justiţie Predoiu de a reînvia SIPA, serviciu desfiinţat de Monica Macovei în 2005. Dosarele pe care Danileţ pretindea că le-a văzut erau, în opinia sa, dovada reîntoarcerii la epoca Ceauşescu şi "era greşit să crezi că poţi forţa prin şantaj judecătorii să se reformeze".

În finalul telegramei, într-un comentariu propriu al ambasadei, scrie că judecătorii tineri ai României, inclusiv grupul SoJust, au mulţumit ambasadei pentru susţinerea unor idei de-ale lor, precum propunerea lor de a publica toate deciziile judiciare pe internet.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@vichilix: Pe cine deranjează adevarul?
"Bășcălia dăunează grav societății!" Sunt convins ca cei de la WikiLeaks, mai au destule documente, cu tot felul de neo-turnători ...corecți și imparțiali!
Postat 03 Aprilie 2011, 13:19 de no whisky
@parinte responsabil
a mai ramas ceva in sticla aia ? dupa cate se vede, n-ai mai lasat nimic...
Postat 02 Aprilie 2011, 21:47 de vichilix
Informator de modă veche! Informator de modă nouă!
1. Ce legătură avea ambasada SUA, cu dosarele SIPA, sau cu dl. Dănileţ? 2. Şi mentorul Macovei Monica a avut dosar SIPA? Dacă da, de ce? 3. Despre calitatea actului de justiţie (JO 2009-2010, jud. M.N.): a) O ceartă dovedit provocată de către ”victima” reclamantă = numeroase certuri provocate de către reclamant? A se vedea şi modul de aplicare efectivă a prev. art. 260 - ”Mărturia mincinoasă”, din CP; b) Ce măsuri legale ar trebui luate împotriva celor care încalcă cu bună ştiinţă, prev. art. 43(3), din CF, cu efecte negative majore asupra copilului/copiilor implicat(i)? 4. Despre dosarele tip: ”poliţie politică”/”Păsărici” de după 1989, ce ne poate ”spune” ...WikiLeaks?
Postat 01 Aprilie 2011, 10:46 de parinte responsabil
@hades
:) faptul ca esti prost (zeus ti-a spus ca esti "naiv"), nu te scuteste de la incasat orice fel de lovituri, ba din contra, esti un abonat la tot felul de bobarnace! daca vrem, ca societatea sa evoloeze normal, e nevoie de morala, ca de aer!!
Postat 31 Martie 2011, 20:29 de Zamolxe
pt hades
poate ca sunt cretin , dar atunci tu esti un naiv , si tare mirat ai fi daca ai sti 0,1 % din realitate.
Postat 31 Martie 2011, 18:15 de zeus
rusine sa faci eavort inseamna sa ucizi
da asta da "precum propunerea lor de a publica toate deciziile judiciare pe internet." saracautele au mai fost in stare sa faca dreptate-criminale sa iei viata unui fat este o crima, nu ma intereseaza ce spune legea, D-zeu spune clar NU UCIDE - "detalii despre relaţii sexuale ilicite ale unor judecători şi procurori, chiar dosare medicale potrivit cărora unele judecătoare au făcut avorturi". asta e justitia , nu exista drepatatea, exista OMUL tiran care vrea sa fie in centrul atentiei sa se impuna.
Postat 31 Martie 2011, 17:15 de maria
???
esti un cretin zeus
Postat 31 Martie 2011, 15:58 de hades
???
esti un cretin zeus
Postat 31 Martie 2011, 15:55 de hades
??
De ce va mirati?Suntem in 2011 sunt servicii care ,daca exista interes ,afla orice , terbue sa invatam sa traim cu acest gand si daca vrem pozitii trebue sa gresim cat mai putin si sa ne educam si copii astfel , daca avem pretentii de la ei.(asa ca usurel cu commenturile anonime :)) )
Postat 31 Martie 2011, 11:43 de zeus
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON