URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Ianuarie 2019, 20:31

Judecătorii vor sânge: Asociaţiile magistraţilor se declară "consternate de practicile abuzive" de la DNA Oradea

Judecătorii vor sânge: Asociaţiile magistraţilor se declară 'consternate de practicile abuzive' de la DNA Oradea foto: Transilvania Reporter
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) și Asociația Magistraților din România (AMR) își exprimă "consternarea" și "condamnă ferm practicile abuzive" ce reies din conținutul înregistrărilor recent apărute în spațiul public de la DNA Oradea și solicită să fie verificată activitatea din ultimii opt ani a acestei unități de parchet.

"Din conținutul discuțiilor transpare faptul că procurorii DNA Oradea, folosindu-se de autoritatea publică cu care au fost investiți, acționând într-un mod planificat și concertat, au deschis dosare penale judecătorilor din zonă cu scopul timorării acestora, pentru a obține soluții care să le fie favorabile. Astfel de acțiuni, dacă se dovedesc a fi reale, sunt de natură să deturneze brutal actul de justiție, fiind inadmisibile într-un stat de drept. Ele trebuie, de aceea, investigate cu celeritate și profesionalism, urmând că, în cazul în care faptele infracționale relatate sunt reale, cei vinovați să fie deferiți justiției", spun reprezentanții judecătorilor, într-un comunicat citat de Hotnews.

Ei afirmă că scopul declarat al procurorilor de la DNA Oradea, de a “liniști” judecătorii și de a-i face să le fie frică este o "încălcare samavolnică și concretă a independenței judecătorilor, de o gravitate fără precedent, cu efectul vădit al încălcării drepturilor omului și disprețuirii dreptului persoanelor la un proces echitabil și la o judecată dreaptă".

UNJR și AMR susțin că "este imperativ ca, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, să fie cercetate în mod real, cu profesionalism și celeritate, plângerile privind abuzurile din justiție, reclamate atât de judecători, cât și de persoane din afară sistemului de justiție".

“Deși vorbim de ani de zile despre derapajele din justiție, deși au apărut numeroase informații în spațiul public despre sute de dosare ce vizau judecători și procurori, ținute deschise ani în șir, despre interceptarea judecătorilor în timpul în care aceștia judecau dosare DNA, despre încălcarea secretului deliberării și anchete făcute cu încălcarea flagrantă a dreptului la apărare, este totuși șocant să auzi procurori DNA vorbind în 2018 despre “liniștirea” judecătorilor și faptul că trimiterea în judecată a unor judecători va «băga frica» și în ceilalți judecători. Dacă faptele din discuție se confirmă, o astfel de presiune este cea mai gravă formă de încălcare a independenței justiției, venită din interior și prin folosirea abuzivă și distorsionată a legii chiar de către cei chemați să o apere, fapt ce nu poate rămâne nesancționat“, a declarat judecătorul Dana Gîrbovan, președinte UNJR, fost magistrat la instanţele orădene.

Cele două organizații ale magistraților mai arată că DNA are obligația de a explica public modul în care a anchetat judecători în toți acești ani.

Citiţi AICI comunicatul integral

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Domnule Răzvan Doseanu
Citez din Răzvan Doseanu " o sa iti dau posibilitatea sa faci cate comentarii doresti in cadrul dosarului penal pentru santaj pentru care urmeaza sa formulez plangere penala . Separat voi cere si niste despagubiri in cadrul unui dosar" . Cine ești tu Răzvan Doseanu sa îmi dai posibilitatea să comentez??? Adică eu nu am dreptul sa comentez, sau cum????????? Acest citat e un copy paste și îmi asum responsabilitatea.
Postat 10 Ianuarie 2019, 00:15 de Sandu1206
Erata: Încă o dată...
PS: Am aflat, pe surse, că administratorii firmei unde sunt angajat, folosindu-se de autoritatea conferită de statutul lor, acționând într-un mod planificat și concertat, au mărit planul de producție. Persoanelor care nu își vor îndeplini noua sarcină li se vor tăia sporurile, în scopul timorării acestora, pentru a obține soluții care să le fie favorabile. Astfel de acțiuni, dacă se dovedesc a fi reale, sunt de natură să deturneze brutal actul de muncă , fiind inadmisibile într-o hală de producție. Ele trebuie, de aceea, investigate cu celeritate și profesionalism, urmând că, în cazul în care faptele relatate sunt reale, cei vinovați să fie deferiți justiției?
Postat 09 Ianuarie 2019, 21:41 de FaBULA
Consterna-m-aș, și n-am cui!
Echilibrul intre puterile statului e apreciat sau sabotat în funcție de interes. Când Președintele este amenințat ori șantajat cu suspendarea de către diverși parlamentari nu se autoconsterneza nimeni. Niste procurorii discuta în particular despre suspendarea unor judecatori. Stupoare generala! Dar parlamentarii puterii discuta public de suspendarea altei puteri. Aici nu e nici o problemă? Încă odată se dovedește ca politicul e întotdeauna mai presus de lege.
Postat 09 Ianuarie 2019, 21:11 de FaBULA
Platona
Eu nu mă ascund
Postat 09 Ianuarie 2019, 18:38 de Sandu1206
Sandu..."nu-i bai" !
Sandu,da-te ca esti ala de la Pericei,....pana te mai poti ascunde in spatele monitorului,ca alfel.."neobrazarea umbla cat umbla, pana i se infunda" (vorba unui mare cugetator).
Postat 09 Ianuarie 2019, 17:20 de platona
Domnule Răzvan Doseanu
Dumneata mă șantajezi, intimidezi și ameninți. Referitor la șantaj, dumneavoastră aveți interviuri la articole, noi comentam la articole. Dacă ați dat un interviu pt articol , de ce ați intervenit și la comentarii?? Nu suna a manipulare? Dezinformarea opiniei publice? Dar se încadrează și la șantaj.
Postat 09 Ianuarie 2019, 12:29 de Sandu1206
Domnule Răzvan Doseanu
E libera exprimare, de unde înțelegi că e șantaj?
Postat 09 Ianuarie 2019, 10:27 de Sandu1206
Re: Sănduța ...
... o să ne lipsești !?! Mă duc acum să aprind o lumânare ... !?!
Postat 09 Ianuarie 2019, 10:21 de CrisDumi
Pe mine mă "consternează" că niște asociații de acest fel ...
... în loc să apere/protejeze judecătorii în cursul activității lor, se lamentează tot timpul cu privire la procurori, de parcă la nivelul instanțelor s-ar da condamnări de niște "mielușei" !?! M-a cuprins consternarea văzând că Dana Gârbovan, fost judecător la Tribunalul Bihor, sau colega Baltag de la cealaltă asociație ... habar nu aveau care și cum e "mersul" dosarelor !?!
Postat 09 Ianuarie 2019, 10:19 de CrisDumi
Succes Sandu1206 !
Sandu 1206 . Avand in vedere comentariile repetate la adresa subsemnatului ( nu doar de la acest articol ) in care proferezi amenintari si faci referire la pretinse activitati infractionale comise de mine o sa iti dau posibilitatea sa faci cate comentarii doresti in cadrul dosarului penal pentru santaj pentru care urmeaza sa formulez plangere penala . Separat voi cere si niste despagubiri in cadrul unui dosar civil . Scopul mesajelor tale este de intimidare pentru a nu mai face publice probele pe care le mai detin ( inregistrari , inscrisuri , fotografii ) privind o posibila activitate infractionala de la DNA Oradea . Dupa formularea plangerii penale urmeaza sa fie identificata adresa de unde s-au trimis pe internet mesajele , apoi pe baza adresei va fi identificat titularul adresei de internet si apoi putem avea cadrul legal pentru a . Vei avea sansa sa faci proba tuturor celor afirmate despre mine . SUCCES Sandu1206 .
Postat 09 Ianuarie 2019, 07:04 de Razvan_Doseanu
Desigur
Si populatia este consternata de cazurile de coruptie din magistratura.
Postat 09 Ianuarie 2019, 00:02 de Alcor
Și sper că acesta nu e motiv de suspendare
Eu am vb de mult de Larry Flynt și libera exprimare.
Postat 08 Ianuarie 2019, 23:11 de Sandu1206
Abuzive??
Dar nu e abuziv sa iei șpagă? Sau facem legală șpaga domnilor, doamnelor și târfelor ( masculine sau feminine ) de magistrați. A se verifica in DEX ce înseamnă târfă.
Postat 08 Ianuarie 2019, 23:07 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON