URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Ianuarie 2013, 09:35

Jandarmii au găsit 40 de persoane care vindeau ţigări netimbrate în pieţe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În primele 4 săptămâni ale acestui an, jandarmii bihoreni au acţionat în Oradea, Beiuş şi Ştei pentru prevenirea şi combaterea comercializării ilegale de produse accizablie, realizând 14 acţiuni în pieţele Nufărului, Rogerius, Decebal şi Cetate din Oradea, dar şi în cele din Beiuş şi Ştei.

"Au fost identificate aproape 40 de persoane care comercializau ilegal ţigări sau tutun pentru fumat, netimbrate corespunzător. Dintre aceştia, 6 au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 20.000 lei de către lucrătorii DJAOV (Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale) Bihor, ceilaţi fiind sancţionaţi cu avertismente scrise", se arată într-un comunicat trimis, duminică, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor.

În cadrul acţiunilor, au fost ridicate în vederea confiscării 1955 pachete de ţigări de diferite mărci (peste 40.000 de ţigarete) şi 4,63 kg de tutun pentru fumat.

Numai pe 17 ianuarie au fost confiscate aproape 700 pachete de ţigări şi peste 4 kg de tutun pentru fumat, în urma unor acţiuni desfăşurate în pieţele din Oradea şi Beiuş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
De banc
Ca-n bancu-n care mama-l ia la rost pe Bula:- Ce cauta astea trei broaste-n buzunarele tale?...La care,Bula:- Oare unde mi-s celelalte sapte?... Sa revenim la articol."40 de comercianti au fost prinsi..."Oamenii acestia stau cateva ore pe zi in piata ca sa vanda o marfa.Si nu-i defel sigur ca ei incaseaza grosul profitului...E sigur,in schimb, ca nu ieri,alaltaieri si-au inceput activitatea.Si de-aici incolo deja-i chestiune de logica simpla.
Postat 28 Ianuarie 2013, 18:24 de gyorgy tozser
asa da
Scopul legii penale il reprezintă apărea suveranităţii, independenţei, unităţii şi indivizibilităţii statului roman, a persoanei cu drepturile şi libertăţile sale impotriva infracţiunilor
Postat 28 Ianuarie 2013, 16:29 de soooo
BOR???
bine, si cand se face razie la BOR?????
Postat 28 Ianuarie 2013, 14:02 de stv3
mergeti naibii MORTI toti pe rand, rebuturi sociale !
alcool, tigari, currrve unde le gasiti si de ce ? ii vezi cu ochiul , puuuuttt de la distanta :))) au niste fete ca sperie copii, pericol public !!! daca tot votati legii atunci demonstrati ca sunteti capabili sa le respectati in rest RAZBOI CIVIL, cine mai plateste taxe daca ne tot HARTUITI si nu stiti sa ne educati conform CONSTITUTIEI ?
Postat 28 Ianuarie 2013, 12:39 de MIZERIIIIIIII
oriunde te duci cartusul de tigari sa nu lipseasca :)))
vreti sa scapati de CORUPTIE verificati la DOMICILIU pe toti care au FUNCTI PUBLICE sa vedeti cate cartuse de tigari au ca nu au salarii la cat FUMEAZA asta inseamna CORUPTIA sa ceri spaga si mita in produse accizabile, mama voastra de carpe nationala cum ati scapat din VEDERE acest aspect? VRETI sa prindeti INFRACTORII cautati in ORGRADA VOASTRA, cauza care determina EFECTE continuate !!!!! de ce pedepsim NEVINOVATI OBLIGATI sa incalce legea de cei ce trebuie sa o RESPECTE ?
Postat 28 Ianuarie 2013, 12:33 de MIZERIIIIIIII
mergeti naibii de tortionari comunisty, sa dea moartea in neamul vostru, amin !!
capii mafiei in frunte cu GUVERNUL inchid dupa bunul plac oamenii ca sa existe o ierahie dar LEGEA permite consumul de tigari NETIMBRATE :))) tabac la GRAMAJ !!! mergeti naibii de tortionari comunisty, sa dea moartea in neamul vostru, amin !! voi cedeti ca cel de la munte si sate FUMEAZA pe accize, mizerii imputite daca nu aplicati UNITATEA de ce va bateti joc de altii ca ii vedeti FRIARI< puneti va ochelari de cal daca nu vedeti .
Postat 28 Ianuarie 2013, 12:21 de MIZERIIIIIIII
pacat ca nu protestati si va lasati incoltiti ca sa va suuuuga parazitii din sistem!
pariu ca toti au copii acasa :))))) nu vezi tu un tanar fara copii sa rabde frig si sa si distruga sanatatea sunt alte mijloace de a te imbogatii peste noapte la caldurica , ce face sistemul este crima, genocid social!!! pacat ca nu protestati si va lasati incoltiti ca sa va suuuuga parazitii din sistem! DOLIU NATIONAL ar trebui sa tinem si fara MUNCA 6 luni sa intelega BESTIILE favorizate ca asa nu se mai poate !!!! Te ucid fara mila si totul pentru o iluzie .
Postat 28 Ianuarie 2013, 12:17 de crima
Taxe = Furt
Aceste taxe sunt echivalente cu bani de protectie. De ce sa le lasam pe talharii sa rada pana la bancomat cu banii nostri? Exercitarea libertatii a devenit o incalcare al legii.
Postat 28 Ianuarie 2013, 12:01 de Miguel
militienii si traficantii
au gasit pe naiba, militienii protejeaza si supravegheaza traficul de tigari din toate pietele, doar nu credeti ca militienii astia corupti traiesc din salarii... Cea mai vizibila e piata Rogerius unde nu poti trece fara sa te lovesti de ei, chiar au mese si scaune in piata si dau spaga la militieni in vazul tuturor, sa se stie cine ii protejeaza...
Postat 28 Ianuarie 2013, 11:35 de garcea
Serios!!??!!!
'ai nu ma-nnebuni!! Au descoperit si ei ca se vand tigari netimbrate in piete??!!!??? Bravo si la mai mare. Interpol, nu altceva.
Postat 28 Ianuarie 2013, 10:38 de Tabac
hahaha
Numa acum ati aflat si voi ca se practica asa ceva in pietele din Oras?Sunteti socati nu ? Pe naibaaaaa... ca doar Politia controleaza traficu de tigari pe la noi prin piete, cel putin in Rogerius baietii de la postu de politie dau mana cu traficantii. ASTA O FOST DOAR UN AVERTISMENT PENTRU CEI CE COMERCIALIZEAZA TIGARI SI NU ISI PLATESC ,,SOLDA'' LA TIMP
Postat 28 Ianuarie 2013, 10:35 de Emilut din Germania
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON