URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Martie 2020, 12:43

ITM Bihor „închide” ghișeele. De luni, se vor putea transmite solicitări numai prin e-mail, fax sau prin poştă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De săptămâna viitoare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor închide relațiile cu publicul la sediu. Conducerea instituţiei anunţă că, în contextul alertei privind noul coronavirus şi pentru a evita contactul direct între persoane, începând de luni, 23 martie, cetăţenii pot trimite solicitări numai prin folosirea mijloacelor electronice sau prin poştă!

Informaţia apare într-un comunicat care menţionează că "răspunsul I.T.M. Bihor să fie transmis tot prin aceleaşi mjloace".

Documentul explică punctual modalitatea de adresare, după cum urmează:

1. În vederea eliberării informaţiilor din baza de date organizată la nivelul Inspecţiei Muncii cu Registrele Generale de Evidenţă a Salariaţilor depuse de angajatori, conform Hotărârii Guvernului nr. 161/2006, Hotărârii Guvernului nr. 905/2017 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor, achitarea sumei de 20 lei/document, se va face electronic în contul de Trezorerie al I.T.M. Bihor, respectiv RO07TREZ0765032XXX008761, Cod fiscal: 12324035.

Solicitarea privind eliberarea informaţiilor (site-ul www.itmbihor.ro, secţiunea formulare), copia actului de identitate şi dovada plăţii contravalorii acestora, se vor transmite electronic (e-mail: itmbihor@itmbihor.ro, fax: 0259.407.440).

„Instituţia noastră are posibilitatea transmiterii actelor electronic (e-mail, fax), sau prin poştă”, menționează comunicatul.

2. Pentru obţinerea numelui de utilizator şi a parolei privind transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor în format electronic, agenţii economici au posibilitatea solicitării acestora prin mijloace electronice (e-mail: itmbihor@itmbihor.ro), în baza următoarelor documente:

a) fişier cu extensia .rvs, în vederea transmiterii registrului general de evidenţă a salariaţilor (generat din aplicaţia informatică REVISAL);

b) adresa înaintare registru de evidenţă a salariaţilor (site-ul www.itmbihor.ro, secţiunea formulare);

c) solicitare scrisă pentru eliberarea numelui de utilizator şi a parolei (site-ul www.itmbihor.ro, secţiunea formulare);

d) împuternicire semnată şi ştampilată de angajator, în cazul în care persoana care solicită obţinerea numelui de utilizator şi a parolei este alta decât reprezentantul legal al angajatorului.

e) copie de pe certificatul de înmatriculare;

f) copie a actului de identitate al reprezentantului legal, precum şi a persoanei împuternicite.

Obţinerea numelui de utilizator şi a parolei se face pe adresa de e-mail menţionată de agenţii economici.

3. Pentru semnalarea nerespectării prevederilor Codului Muncii şi respectiv ale Legii Securităţii şi Sănătăţii în Muncă nr. 319/2006, aveţi posibilitatea să uzaţi de drepturile conferite de Ordonanţa nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aspecte ale căror rezolvare potrivit Legii nr. 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii intră în competenţa I.T.M. Bihor.

Sesizarea trebuie să conţină:

- date referitoare la identitatea petentului (numele şi prenumele, adresa de domiciliu şi codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, număr telefon de contact);                     

- datele societăţii în cadrul căreia se semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă (denumire, adresă sediu, adresă punct de lucru);

- orice alte date pe care le consideraţi necesare a fi furnizate în vederea rezolvării speţei în cauză.

Petiţia va fi transmisă pe adresa de e-mail: itmbihor@itmbihor.ro, sau prin fax: 0259.407.440.

„Vă asigurăm de toată solicitudinea în rezolvarea problemei dumneavoastră. Instituţia noastră are posibilitatea transmiterii răspunsului la petiţie prin e-mail, fax sau prin poştă”, arată comunicatul.

4. De asemnea şi celelalte tipuri de documente (informare, solicitări, comunicări) vor fi transmise prin aceleaşi mijloace de comunicare, respectiv pe adresa de e-mail: itmbihor@itmbihor.ro  sau  fax: 0259.407.440.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
acuma se poate online?
fir-ati ai dracu de incompetenti si voi si prefectura ce v-a pastorit, sobolani infecti care ati franat tara asta...ne trebuie pandemie mondiala ca sa vedeti normalitatea
Postat 20 Martie 2020, 14:21 de Traian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON