URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2011, 13:00

Ioan Mang: Niciodată n-o să mă cobor la nivelul limbajului PDL-iştilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Biroul Permanent Judeţean al PDL Bihor a emis săptămâna trecută un comunicat în care liberalii şi social-democraţi din judeţ sunt învinuiţi că - acceptând segregarea teatrelor orădene pe criterii etnice - "au pupat poala UDMR", că sunt "marionete" care "au făcut jocul păpuşarului UDMR" şi că votul dat în CJ de reprezentanţii lor este "un act de trădare" şi "de prostie", preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri că nu va coborî niciodată la nivelul PDL.

"Pe lângă căderea PDL în sondaje are loc o cădere şi în limbaj, nu doar la centru, ci şi în Bihor. Eu, însă, nu voi răspunde la un asemenea discurs suburban. Dacă pentru marii lideri ai PDL aceasta este linia, noi nu ne vom coborî la nivelul lor. Cuvinte precum cele folosite de PDL nu fac parte din limbajul meu uzual, cu atât mai puţin din limbajul meu politic", a declarat preşedintele PSD vineri, într-o conferinţă de presă.

Referindu-se la dublul limbaj al PDL, care în Bihor se preface a fi împotriva UDMR, iar la nivel guvernamental este în relaţie de alianţă la putere, Mang s-a întrebat retoric "de ce are nevoie ca PDL să facă un protocol de guvernare cu UDMR", pentru ca tot el să dea răspunsul: "Oare le este teamă să nu fie părăsiţi?..."

În context, liderul PSD Bihor a afirmat că "poate PDL să facă protocoale cu cine vrea, chiar şi săptămânal, dar un singur protocol nu poate încheia, cu poporul român", motiv pentru care - spune Mang - "după 2012 PDL-iştii nu vor mai fi la putere, indiferent cu cine semnează protocoale".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@Romanul Simplu
Romane, alias TABARA GHEORGHE a Visliului din Tarian, nu sunt las, dar nu doresc sa amestec oameni nevinovati intr-o problema care nu le apartine. Imi place ciloanul cu fasole si ceapa rosie batuta, in rest, ciolanul nu inseamna nimic pentru mine, iar pentru tine, om bolnav si fara minte, ce-ar putea insemna acest ciolan pe care-l invoci cu atata ardoare, ori de cate ori ai ocazia. Nu accept linguseala si pupatul in dos, iar tu, Romane, daca l-ai pupa pe Mang in dos, pana la limita herpesului, ce-ar putea sa-ti ofere? Ce est in stare sa faci? Vino la partid, Romane, cereti drepturile! Nemultumirile tale devin obsesii daca nu le faci cunoscute. Eu si colegii mei, care suntem mereu in atentia ta, cu ce ti-am gresit? Iesi, Romane, la lumina zilei! Munca in subteran este foarte periculoasa si dauneaza grav sanatatii fizice si mentale. Numai bine, Romane si la buna vedere!
Postat 06 Martie 2011, 16:06 de Oradean.
replica II la @oradean
@Oradean ESTI UN LASH!LASHULE !@Oradean nu ai curaj,ai doar interese in partid in PSD Bihor,vezi ca sa fie ciolanul cu multa maduva ,si sa-ti duci la indeplinire sarcinile de partid PSD primite de la senatorul PSD Ioan Mang presedintele ,,legal si legitim ales `` al filialei PSD Bihor,,linguseala dosului sa-ti a fie supla si eficienta sa satisfaca clientul``:))=))Eu unul@Romanul Simplu ma linistesc,,linistestete!nu uita ;ciocu mic`` Bine @oradean !Parlamentara aceea ,,bideu``din PDL era la putere cind a afirmat acestea,tu @oradean in o pozitie in PSD :))=)) @Oradean nu mai repeta ca si papagalul aceleasi fraze la fiecare comentariu ,diversifica vocabularul :))=))@Oradean sa traiesti 100 de ani cu sanatate si bucurie sa creasca inima-n tine de fericire .....si apoi sa fii fericit.@Oradean ce zici cum te lauda @Romanul Simplu ?:))=))@!Oradean nu te-am insultat ,injurat ,calomniat ,nu ca mi este frica de instantza,ca nu avem ce averi sa impartim ,doar simple idei social democrate care sunt in conflict ,,Nu ne mai reprezinta conducerea PSD pe noi simpli membri PSD,reprezinta aristocratia conduceri PSD acesta ADEVARUL si DREPTATEA .:)Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 06 Martie 2011, 14:03 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Romane, alias Tabara Gheorghe a Visliului din Tarian, esti pe o pista gresita. Nu-ti accept invitatia, dar ne vom intalni in instanta, nu cand vrei tu, la momentul potrivit. Nu mai sunt dispus sa-ti accept calomniile si insultele chiar daca ele vin de la un om bolnav, a carui stare este intr-o evidenta deteriorare. Sunt social democrat, nu pentru a sustine politica lui Mang, ci din convingerea ca stanga poate insemna o alternativa viabila si credibila pentru Romania. Sunt mai in varsta ca tine si am vechime in partid mai mare ca tine. Cu toate acestea nu-mi jignesc colegii si nu dau sfaturi. Romane, linisteste-te! Nu uita: ciocu mic!
Postat 06 Martie 2011, 10:42 de Oradean.
replica la @oradean
@Oradean esti in urma cu un pas ,nu conteaza cine esti ?ce esti?de unde esti ?si ce doresti ?conteaza ca te-am facut !:))=)) Am fost la redactia saptamanalul Bihoreanul si am detaliat tot cine sunt ?si ce sunt?si de ce sunt ?sunt un roman simplu @Romanul Simplu care scriu comentarii la sapatmanalul eBihoreanul on line de 5 ani si te-am facut :))=))@Oradean si eu stiu multe despre tine si te astept la redactia saptamanalului Bihoreanul luni dimineata la ora 10 in redactia saptamanalului Bihoreanul ,ce zici prietene@Oradean ?Vino sa discutam :))=))@Oradean nu invoca numele lui Dumnezeu ,ca poate-ti trimit niste blesteme de sa le poti duce :))=)).Oradean nu te amenintz apara mai departe politica senatorului PSD Ioan Mang ,dar inainte de pleca din partid si de ma excludedin PSD, am sa-ti arat cum se distruge filiala PSD Bihor si cum se distruge un partid bashca parlamentari PSD :))=))Oradean la buna vedere ,ca dupa aceea ...tot buna vedere.BAH @Oradean sarpe din PSD care beneficiezi pe nedrept de avantajele lui fratetu consileru judetean PEPEa Homosexualul alias Pavel Emilian te-am facut , cauta-ti loc de munca la Bricostore:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 05 Martie 2011, 20:02 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Romane, alias Tabara Gheorghe a Visliului din Tarian, iar te ia gura pe dinainte. Mang are bunul simt de a nu-si pune mintea cu un diabetic caruia Dumnezeu i-a luat, la numai 42 de ani, sanatatea si mintea, in acelasi timp si in aceiasi masura. Chiar nu vrei sa intelegi ca bunul simt are o limita. Mai devreme sau mai tarziu, Dumnezeu isi va arata mila fata de tine, dar pana atunci, cei jigniti de tine trebuie sa-ti aplice mici corectii de limbaj si comportament. Romane, ciocu mic!
Postat 05 Martie 2011, 12:17 de Oradean.
dL. NIMENI
O PERSOANA TOTAL LIPSITA DE CARACTER , NU POATE COBORA PENTRU CA ESTE DEJA IN IAD! NE APUCA GREATAAA!
Postat 05 Martie 2011, 00:10 de MISU
"SCROAFA" PSD-ista
Suntem satui de grohaieli!!!! Ce vorbe "mari" rostesc oameni mici! Cica "...protocol cu poporul roman",.... Dar cand ati fost varati cu nasurile(raturile) in anusurile portocalii, pentru ciolane, n-ati stiut de poporul roman? Mai partid de HOPA-MITICACARE sunteti! Mai pupi tu mandat la P U L Y V A R Dispari ca strici imaginea!!!!!!!!!!!!!
Postat 04 Martie 2011, 23:46 de Bara
replica la articol
Domnule senator PSD Ioan Mang presedintele filialei PSD Bihor,,legal si legitim ales `` au dreptate si adevar in afirmatii cei din PDL,consilieri judeteni PSD au votat in unanimitate prima data pentru segregarea teatrelor si @Romanul Simplu v-a si expus dovada cu postarea TVS de la sedinta Consiliului Judetean,iar la a doua sedinta a Consiliului Judetean Bihor au votat contra exceptei facind doar consilierul judetean Mihai Bar care s-a abtinut de la vot ,doar singur el dusmanul dumneavoastra pe fata decarat sa abtinut la vot ,dar restul consilierilor judeteni ?PepeaHomo PavelFlorian ,Alex Retegan,Iuhas Viorel,Radu Ioan secretaru,Copil Ovidiu Traian,ce tot atita manipularea de opiniei publice si aruncarea responsabilitatilor decizilor luate asupra PDL ,lucrul care fost facut si votat inapoi nu se mai intoarce niciodata ,nu-i asa ?distrugem teatrul romanesc si cu asta basta :))=)).O faza adevarat de superstitii afirmate de dumneavoastra in campania electorala ati afirmat la o adunare ,,Daca Mircea Geoana merge pe la Holod ca si Ion iliescu precis 100% va fi presedinte ,EH uite ca o fost presedinte de ROMANIA,dar numai pentru o noapte :))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Martie 2011, 16:17 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON