URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Decembrie 2010, 13:31

Ioan Mang îl acuză pe ministrul Funeriu că a împărţit pe criterii politice banii pentru şcolile din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"L-am întrebat pe ministrul Educaţiei, ieri (n.r. - joi) cum a făcut ultima împărţire de fonduri de la Minister pentru unităţile de învăţământ preuniversitar şi mi-a răspuns textual că nu s-a făcut nimic pe criterii politice. Am, însă, dovada că s-a întâmplat contrariul: Hotărârea de Guvern 1.270 din 13 decembrie 2010, privind unele măsuri de finanţare pentru unităţile şi instituţiile de învăţământ preuniversitar", a declarat senatorul Ioan Mang într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

Liderul PSD Bihor şi-a exemplificat spusele arătând că prin HG 1.270, pentru şcolile şi grădiniţele din judeţul Bihor, au fost alocate fonduri în valoare totală de 3,035 milioane lei, din care mai mult de două treimi au revenit unităţilor de învăţământ preuniversitar din localităţile conduse de primari PDL şi UDMR.

Astfel, a spus senatorul Ioan Mang, doar 0,16 milioane lei au fost alocate în judeţul Bihor pentru şcolile din doar două localităţi conduse de primari social-democraţi, şi 0,55 milioane lei pentru unităţile din 11 localităţi, inclusiv municipiul Oradea, conduse de primari liberali.

"În schimb, şcolile din localităţile cu primari PDL şi UDMR au primit fonduri generoase: 11 şcoli din localităţi conduse de UDMR au primit în total 1,21 milioane lei, iar cele mai mici alocări pentru o şcoală au fost de 300.000 lei, în timp ce şcolile din localităţi cu primari PSD şi PNL au primit câte 20.000 de lei, numai două licee din Oradea primind câte 100.000 lei. La fel, 24 de localităţi cu primari PDL au primit în total 1,11 milioane lei", a spus senatorul Ioan Mang.

Parlamentarul bihorean a mai dat un exemplu privind discriminarea şcolilor din localităţile cu primari din opoziţie, arătând că într-o asemenea comună primarul liberal a fost îndemnat "să se descurce singur".

"În comuna Avram Iancu, la şcoala din centrul de comună, a fost instalat anul trecut un cazan pentru încălzire, în valoare de 30.000 lei, dar lucrarea nu a fost plătită, iar firma care a executat-o a vrut să-l demonteze. Primarul comunei, membru PNL, a primit răspuns să facă un efort şi să-l plătească din bugetul local, deşi lucrarea a fost comandată de Minister, prin Inspectorat. Cu chiu, cu vai, i s-a aprobat doar o parte din sumă, 20.000 lei", a spus senatorul Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
replica la articol si la lingaul @Stefan
,,Ioan Mang il acuza pe ministrul Funeriu ca a impartit pe criterii politice banii pentru scolile din Bihor `` Domnule senator PSD Ioan Mang dar si daca era ministra a Educatiei senatoarea PSD Ecaterina Andronescu Abramburica face acelasi fapte ca si Funeriu,adica impartea preferential fondurile pentru scolile din Bihor :))=))Oricine vine la guvernare schimba si tot schimba reforma educatiei dupa propriul plac si asta de 2a deani pe motiv ca ce este vechi trebuie schimbat ca apartine celuilalt partid si nu este bun,trebuia sa se faca un ,,Pact al Educatiei`` care sa nu poata fi schimbat de catre oricine vine la puterea politica ci sa-l respecte in acord cu celelalte partide din opozitie.@Stefane nu mai lingushi pe senatorul PSD Ioan Mang ca zimbeste pe sub musteatza,:))=)).@Stefane du-te si fa o fapta buna de sarbatori pentru cei mai oropsiti decit tine ca asfel o sa te ridici in fata celor din PSD Bihor si nu lingusindu-l pe senatorul PSD Ioan Mang .@Stefane mai incet cu linguselile ,sau poate crezi ca o sa primesti ceva functie dupa atitea limbi trase in dosul senatorului PSD?:))=)). Aceasta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 20 Decembrie 2010, 07:33 de Romanul Simplu
Are, din păcate, dreptate dl. senator!
I. Spre deosebire de unii(!?) ”români” aflaţi, actualmente, la guvernare: dl. senator gândeşte şi acţionează româneşte! II. Pentru unii, ca ”Misu”&”ion”: 1. Comentarii pertinente la conţinutul articolului nu sunteţi în stare să aveţi? 2. ”Pana si Mintas, cat e de bleg, este mult peste valoarea si nivelul...” - Lasaţi-o mai moale cu social democraţia, la unii ca dl. si dna Mintaş şi bolsevicii care i-au promovat! Nu datorită marii majorităţi a PSD-iştilor oneşti şi de bună credinţă, astăzi acest partid este în opoziţîe! 3. Oare, cât de bine cunosc imnul de stat al Romaniei ceilalţi (euro)parlamentari bihoreni? Dar numiţii politic? Dar ”Bocut, de la Securitate”? 4. De unde ati învăţat limbajul şi metodele utilizate de activul/nomenclatura PCR? a) ”Porcii” cu două picioare ”migrează” unde ”ciolanul” este (mai) mare! b) Să dăm câteva exemple elocvente de ”mangaliţe” (portocalii/”independente”/bolşevice ş.a.) cu două picioare? c) Nu mai jigniţi suinele, mai ales in perioada post Ignat! În loc de concluzii: Cu o aşa guvernare - Păcat de România!
Postat 19 Decembrie 2010, 16:16 de stefan
GROH,GROH
Ati vazut filmul Profesorul Traznit? Asta ar fi bun in Profesorul Tampit! Are figura de Kotet! Precis infuleca precum porkul la VALAU! Grohaila , mai TACI ca spui numai prostii!Nu te mai KaKa pe gura, pardon, Flit! N-ai facu tu oare alianta cu portocala?Esti sclerozat? Taci, d r a c u l u i!
Postat 19 Decembrie 2010, 12:26 de Misu
MANGALITA de Bihor-O noua rasa omologata in Parlament
UCENICULUI lui Unchiu,ii dorim sa-i tina companie la ZDUP! Umflatu de Ratan, a distrus PSD Bihor! Daca nu-l lua Unchiu, sub aripa, era broschetar! Pana si Mintas, cat e de bleg, este mult peste valoarea si nivelul Mangalitei de Bihor! Vezi TATAIE ca vine Craciunul! ASCUNDE-TE pe undeva! Poate scapi!
Postat 19 Decembrie 2010, 12:20 de Misu
Varianta portocalie.
Funeriu pune in aplicare varianta portocalie a unei practici de altii inventata.
Postat 18 Decembrie 2010, 11:29 de SAFE
imnul
MANG SA INVETE IMNUL NATIONAL SI DUPA AIA SA COBEASCA.NESIMTIT CE II
Postat 17 Decembrie 2010, 14:07 de ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON