URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2011, 14:22

Ioan Mang îl acuză de politizare pe ministrul "depolitizator" al Educaţiei, Daniel Funeriu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Acest june ministru Daniel Funeriu tot vorbeşte că el este împotriva politizării învăţământului, că prin reforma pe care o implementează el depolitizează învăţământul, dar îl contrazic propriile fapte. Pe data de 2 martie, domnul Funeriu a semnat două ordine de ministru, unul privind înfiinţarea Consiliului Naţional al Cercetări Ştiinţifice, iar celălalt privind Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a acestui Consiliu. La conducerea lui a făcut deja trei numiri politice", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Potrivit acestuia, articolul 13 al ordinului privind înfiinţarea Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice prevede că noua instituţie este înfiinţată prin reorganizarea Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din învăţământul superior, fiind condus de un preşedinte şi doi vicepreşedinţi aleşi de către membrii săi, din rândurile lor.

"În acelaşi articol, domnul Funeriu a inclus prevederea că ministrul Educaţiei desemnează preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului, din rândul membrilor, şi prevederea că aceştia pot fi înlocuiţi în urma alegerilor care pot avea loc după cel mult un an de la data numiri lor. Altfel spus, timp de un an de zile, cât va mai fi ministru, domnul Funeriu s-a asigurat că âşi numeşte clientela în funcţii. Deja a şi făcut-o, pentru că i-a numit ca preşedinte al Consiliului pe Babeş Alexandru şi ca vicepreşedinţi pe Daniel David şi Emanuel Rujan", a afirmat Ioan Mang.

Întrebat, Mang a spus că nu ştie cine sunt persoanele numite, singura informaţie pe care o deţine fiind numele acestora, precum şi faptul că au fost numite prin ordin de ministrul Daniel Funeriu. "Asta înseamnă depolitizare în viziunea ministrului-pion Funeriu, să numeşti nişte persoane care trebuia să fie alese, şi să te asiguri că timp de un an nimeni nu le poate schimba din funcţii", a mai spus preşedintele PSD Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
replica la articolul cu scandalul PSD in Timis
Domnu presedinte PSD Victor Ponta Prostalaul ar trebui sa trimiteti la PDL si pe presedintele TSD Bihor Pavel Emilian alias PEPEA Homosexualul acesta pozind brat la bras incuviintind casatoria homosexuala cu prietenul sau fotograful Sebi Tont acesta fiind cu voal de mireasa pe cap, aceste lucruri petrecinduse anul trecut 2010 in octombrie la zilele orasului Oradea sub pasajul vulturul negru in fata unei cafenele.PEPEa homosexualul este si consilier judeten PSDfacutla apelul bocncilor prin plecarea senatorului PSD Ioan Mang presedinte,,legal si legitim ales `` al filialei PSd Bihor in Senatul ROMANIEI.Pavel Emilian alias PEPEa Homosexualul este si vicepresedinte al TSD organizatia de tara ROMANIA.RUSINE!RUSINE!RUSINE PSD ca promovezi asemenea oameni in partid!fata aceasta nu are nici o vina ,,ce este frumos si la dumnezeu place `` :))=))Fata acesta este doar o simpla membra PSD militanta PSDin organizatia TSD Timis.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.Aredreptate si adevar in afirmatie liderul TSD Timis,,cit nu face declaratie politica ,,,,organizatia nu are probleme``dar Emilian Pavelpresedinte TSD Bihor afacut de atunci multe declaratii politice,dar viitorullui :))=))
Postat 07 Martie 2011, 13:05 de Romanul Simplu
replica III la @Oradean
@Oradean LASHULE scrieti numele cine esti ?Dupa aceea sa vorbesti !@Oradean vezi ca numele meu este scris gresit,si nu sunt cine zici tu sa sunt :))=))@Oradean ciolanul PSD ti-a placut si iti place,ai fost pe lista de alegeri parlamentare PSD la senatori colegiile 6-7,si fii tai si-au batut joc de tine pe bloguri si in campania electorala si eu @Romanul Simplu te-am aparat ,dar esti nerecunoscator,te laudai in sedintele PSD ca lasi fiilor tai partidul PSD de parca afi fost a lui tactu de 90 de ani :))=))@Oradean eu @Romanul Simplu m-am certat cu senatorul PSD Ioan Mang intr-o sedinta PSD pina la cutite,si mi-a aruncat carnetul de partid PSD in scirba ,deci atita valoreaza un membru simplu PSD un militant PSD RUSINE!RUSINE!RUSINE! @Oradean daca ma duc la sediul partidului PSD Bihor ma duc la conferinta saptaminala de presa de fata cu ziaristi asa intru acolo ,,in gura leului`` dar va iesi cu singe pe pereti vorba lui Vasile Blagala CN PDLde ieri :))=)).Oradean atitudinea aroganta si batjocoritoare acelor din sediul PSD Bihor la adresa simplilor membri si a celor care merg acolo ma face ca sa imi i-a masuri de prevedere.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 06 Martie 2011, 19:55 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Romane, alias TABARA GHEORGHE a Visliului din Tarian, nu sunt las, dar nu doresc sa amestec oameni nevinovati intr-o problema care nu le apartine. Imi place ciloanul cu fasole si ceapa rosie batuta, in rest, ciolanul nu inseamna nimic pentru mine, iar pentru tine, om bolnav si fara minte, ce-ar putea insemna acest ciolan pe care-l invoci cu atata ardoare, ori de cate ori ai ocazia. Nu accept linguseala si pupatul in dos, iar tu, Romane, daca l-ai pupa pe Mang in dos, pana la limita herpesului, ce-ar putea sa-ti ofere? Ce est in stare sa faci? Vino la partid, Romane, cereti drepturile! Nemultumirile tale devin obsesii daca nu le faci cunoscute. Eu si colegii mei, care suntem mereu in atentia ta, cu ce ti-am gresit? Iesi, Romane, la lumina zilei! Munca in subteran este foarte periculoasa si dauneaza grav sanatatii fizice si mentale. Numai bine, Romane si la buna vedere!
Postat 06 Martie 2011, 16:08 de Oradean.
replica II la @oradean
@Oradean ESTI UN LASH!LASHULE !@Oradean nu ai curaj,ai doar interese in partid in PSD Bihor,vezi ca sa fie ciolanul cu multa maduva ,si sa-ti duci la indeplinire sarcinile de partid PSD primite de la senatorul PSD Ioan Mang presedintele ,,legal si legitim ales `` al filialei PSD Bihor,,linguseala dosului sa-ti a fie supla si eficienta sa satisfaca clientul``:))=))Eu unul@Romanul Simplu ma linistesc,,linistestete!nu uita ;ciocu mic`` Bine @oradean !Parlamentara aceea ,,bideu``din PDL era la putere cind a afirmat acestea,tu @oradean in o pozitie in PSD :))=)) @Oradean nu mai repeta ca si papagalul aceleasi fraze la fiecare comentariu ,diversifica vocabularul :))=))@Oradean sa traiesti 100 de ani cu sanatate si bucurie sa creasca inima-n tine de fericire .....si apoi sa fii fericit.@Oradean ce zici cum te lauda @Romanul Simplu ?:))=))@!Oradean nu te-am insultat ,injurat ,calomniat ,nu ca mi este frica de instantza,ca nu avem ce averi sa impartim ,doar simple idei social democrate care sunt in conflict ,,Nu ne mai reprezinta conducerea PSD pe noi simpli membri PSD,reprezinta aristocratia conduceri PSD acesta ADEVARUL si DREPTATEA .:)Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 06 Martie 2011, 14:06 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Romane, alias Tabara Gheorghe a Visliului din Tarian, esti pe o pista gresita. Nu-ti accept invitatia, dar ne vom intalni in instanta, nu cand vrei tu, la momentul potrivit. Nu mai sunt dispus sa-ti accept calomniile si insultele chiar daca ele vin de la un om bolnav, a carui stare este intr-o evidenta deteriorare. Sunt social democrat, nu pentru a sustine politica lui Mang, ci din convingerea ca stanga poate insemna o alternativa viabila si credibila pentru Romania. Sunt mai in varsta ca tine si am vechime in partid mai mare ca tine. Cu toate acestea nu-mi jignesc colegii si nu dau sfaturi. Romane, linisteste-te! Nu uita: ciocu mic!
Postat 06 Martie 2011, 11:06 de Oradean.
replica la articol si la comentatoru @PSD
De la conferinta de presa a senatorului PSD Ioan Mang vizionata pe cristv.ro mi- a placut ultima fraza catre ziaristi locali bihoreni ,,Va invit a o tabla de sah in weekend :))=))Cine dintre ziaristi merge in Weekend sa joace sah la sediul PSD Bihor ?Numa cei prostii:))=))=))Daniel Funeriu ministrul Educatiei se lauda ca este om de stiinta cu laborator nu om de invatamint ce poti pretinde de la asemenea om ?NIMIC @PSD iti convine?nu-ti convine ?aceasta este situatia !ce poti sa faci ?Am mai zis-o pe acest forum,al saptamanalului Bihoreanul acuma sa scriu cu majuscule sa se inteleaga:))=))EXCLUDETI DIN PARTID PE MEMBRI SIMPLI,SI SA RAMINETI IN PARTID CU NEVASTA ,COPII,AMANTELE ,PUPINCURISTI SA VA ALEGETI INTR-UN CONTINU INCEST :))=)):))=))@PSD nu mai injura facem o colecta intre membri rebeli din PSD si platim un preot ortodox sa faca slujba blestemului ,ce zici de oferta ?:))=))=))Blestemele le pune preotul numai platim si ascultam ,ce biune o sa ne fie :))=))=))Cindva am vrut multe de la PSD dar acuma nu mai vreau nimic ,vreau doar sa -l DISTRUG pentru ca NU reprezinta interesele membrilor simpli PSD,ci ale aristocratiei PSD:))=) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 05 Martie 2011, 21:11 de Romanul Simplu
Liniste sufleteasca.
Imaginea lui Funeriu ma vindeca de complexul de a fi cel mai urat si prost barbat din tara.
Postat 05 Martie 2011, 17:50 de safe
BLESTEMAT
DUMNEATA INDRAZNESTI SA VORBESTI DESPRE POLITIZARE????????? Sa-ti fie rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AMINTESTE-TI CUM DUMNEATA PERSONAL TI-AI DAT AVIZUL PENTRU "PASARICA IANCU " DE LA ITM CARE AVEA VECHIME 0 IN PARTID .....DUPA CE TE-AI FOLOSIT IN CAMPANIE DE PERSOANE -VECHI IN PARTID-, PE CARE APOI LE-AI UMILIT NEPERMIS SPUNANDU-LE CU UN TUPEU NESIMTIT, CA "NU AU SUSTINERE POLITICA"....... PENTRU ACEASTA SI PENTRU TOATE RELELE PE CARE LE-AI FACUT , SA NU TE-ASTEPTI SA RAMAI NEPEDEPSIT..... EVIDENT DE SOARTA! TOTI CEI PE CARE I-AI NEDREPTATIT FARA A AVEA VREUN MOTIV, ITI DORIM .........................................................................., TIE SI FAMILIEI TALE.
Postat 05 Martie 2011, 00:03 de PSD
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON