URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Septembrie 2018, 15:08

Ioan Mang, despre scandalul răzmeriţei din PSD: "Este o ştire falsă. Trebuie închis rapid subiectul"

Ioan Mang, despre scandalul răzmeriţei din PSD: 'Este o ştire falsă. Trebuie închis rapid subiectul' Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, rămâne loial lui Liviu Dragnea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De joi încoace, "pe surse", presa din Bucureşti anunţă că 28, 29 sau chiar 33 de lideri de filiale judeţene ale PSD îi cer lui Liviu Dragnea să-şi dea demisia de la şefia partidului, într-o scrisoare deschisă. Deocamdată, însă, nici scrisoarea n-a fost făcută publică, nici vreun semnatar nu a vorbit public despre demers, cum de altfel şi liderul partidului s-a scufundat în tăcere.

Vineri, lideri din cadrul PSD au început să răspândească ideea că informaţia este falsă, un "fake news" răspândit uşor. Printre aceştia se numără şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, căruia BIHOREANUL i-a solicitat o declaraţie, ţinând cont că numele său şi al filialei nu figurau nici în tabăra nemulţumiţilor, nici în cea a susţinătorilor lui Dragnea. 

"Nu există nicio scrisoare, nici închisă, nici deschisă. Cu câţi preşedinţi am discutat, nici unul nu mi-a spus că ar fi semnatarul vreunei scrisori", a declarat Mang vineri. Întrebat dacă a vorbit inclusiv cu preşedinţi indicaţi în ştirile din Capitală ca fiind printre semnatari, pentru a se lămuri, şeful PSD Bihor a spus că "bineînţeles".

"Face parte din categoria ştirilor false, ca cea de alaltăieri, că Viorica Dăncilă îşi dă demisia din funcţia de premier. Mi se pare o prostie, face parte din circul ăsta mediatic. În loc să ne ocupăm de adevăratele probleme, ne ocupăm de probleme care cică ar exista în PSD", a spus Mang.

Preşedintele social-democraţilor bihoreni a mai spus că a vorbit şi cu Liviu Dragnea şi împărtăşesc aceeaşi opinie: trebuie convocat cât mai repede un Comitet Executiv Naţional al PSD, pentru tranşarea acestor probleme. "Trebuie să închidem subiectul ăsta. CEX-ul va dovedi că nu există nicio scrisoare şi că, dacă există nemulţumiri, sunt legate de o cu totul altă latură, nu de Liviu Dragnea", a declarat Mang.

Întrebat ce nemulţumiri ar putea exista în PSD, Mang a răspuns cu un artificiu, zicând că "inclusiv de acest aspect, că se discută că în PSD ar fi nemulţumiri".

Şeful PSD Bihor a mai spus că la CEX, social-democraţii trebuie să se lămurească dacă provin din interiorul partidului cei care împrăştie aceste ştiri false. "Dar eu zic că nu sunt din interior, sunt tot dintr-o zonă care nu mai ştie, de disperată, ce să facă", a concluzionat Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Nelu, eu zic ca te temi! Si ar trebui sa te trmi...!!!
Prietenii stiu de ce! Ati adus in partid numai tradatori, iar tu esti tata lor! Este timpul...Tic-tac, tic-tac!
Postat 15 Septembrie 2018, 09:31 de vineri
da cine..
Da cine vorbeste cu asta? El cu el doar! Mangeala pleaca pupilul tau si cu el pleaca si partidul tau! Ne-ati furat de ne-ati rupt!
Postat 14 Septembrie 2018, 21:54 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON