URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Septembrie 2010, 13:41

Ioan Mang: Autostrada Transilvania se va face când vine PSD la putere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrebat de jurnalişti de ce atât el, cât şi deputaţii PSD Sonia Drăghici şi Ioan Roman, au lipsit de la acţiunea de lobby organizată joi pe şantierul de la Suplacu de Barcău al Autostrăzii Transilvania de către senatorul PNL Cornel Popa împreună cu reprezentanţi liberali şi UDMR din judeţele Bihor şi Sălaj, preşedintele Ioan Mang a dat de înţeles că nu era foarte interesat de această acţiune şi că adevărata rezolvare a chestiunii autostrăzii va veni după ce partidul său va ajunge la guvernare.

"Nu am putut participa joi la o asemenea acţiune pentru că joia este ziua când conducerea departamentelor din PSD se întâlneşte cu Adrian Năstase pentru a discuta programul de guvernare al partidului", a spus Mang, scuzându-se întâi pe sine, după care a adăugat că, tot joi, deputatul Sonia Drăghici a participat la o reuniune a Comisiei de sănătate a Camerei, iar deputatul Ioan Roman avea un examen de doctorat.

Mang s-a arătat, însă, neîncrezător în încercarea de lobby a PNL şi UDMR. "A fost mai mult o acţiune de imagine. Nu cred că dacă am fi fost mai mulţi parlamentari problema autostrăzii s-ar fi rezolvat. Se va rezolva abia după ce va veni PSD la guvernare, căci în guvernarea PSD s-a semnat şi contractul cu Bechtel. Când vom ajunge noi la guvernare vom face infrastructura, autostrăzi, şosele, centuri..."

Acţiunea de lobby de la Suplacu de Barcău, unde la iniţiativa senatorului liberal Cornel Popa au participat inclusiv parlamentari din Ungaria, pe lângă cei PNL şi UDMR din judeţele Bihor şi Sălaj, a avut ca scop redactarea unei Declaraţii care să preseze Guvernul să reia lucrările la Autostrada Transilvania şi pe tronsonul 3C, abandonat în 2008 în favoarea realizării celor 42 de kilometri care leagă Gilăul de Cluj Napoca.

Jurnaliştii au fost invitaţi de Cornel Popa cu acest prilej pentru a vedea la faţa locului felul în care lucrările abandonate se degradează continuu. Acest lucru determină creşterea costurilor autostrăzii, în condiţiile în care unele terasamente unde au avut loc alunecări de teren şi unele armături unde fierul-beton a ruginit trebuie refăcute.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
replica injurioasa la romanul complex
BAH@romanul complex nu ma oftic foutetzai pe mama ta aceea courva care te-o facut :))BAH alfabetul pitzdi lu mata care o foutzide incestuos se scrie ,,m-am inselat `` nu,, m-am intelat `` revezi comentariul inainte de al posta pe forum bah poupincuristul kakathului lu senatoru PSD Ioan Mang:)).BAH @romanul complex sa recunosc toate acuzatiilecare mi le-ai adus, ca sa cresca inima in tine de bucurie si sa mori de infarct dreacului :)).@Romanul Simplu este cel mai mare taran patriot,un taran roman simplu din ROMANIA,inainte de computerul personal am folosit masina de scris ca sa scriu ,traiesc in ROMANIA si acest lucru imi ocupa tot timpul,sunt un patriot roman simplu,am lasat computerul zilele acestea ca am avut mult de muncit terenul agricol in campania agricola de toamna,sunt pensionar incalificabil irecuperabiul pentru cimpul muncii si penibil de sarac si cinstit ca si Ion Iliescu,dar PeNibiL esti tu si familia ta @romanul complex ,noah lasa astea si imi vad de treaba mea: ))veziti bah si tu de treaba ta cu poupincurismul si mancatul kakatului senatorului PSD si apoi , du-te bah si foute pe mata linistit,ca nimeni nu o sa te deranjeze :)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 29 Octombrie 2010, 08:44 de Romanul Simplu
Realitate.
Emiliane! Tinerii sunt de partea ta.Nu lua in seama parerile unor frustati pe care nu-i baga nimeni in seama si incearca prin forum sa atraga atentia cu tot felul de prostii.Realitatea este aceea ca Emilian merita sa fie in continuare presedinte TSD Bihor. Succes,Emiliane!
Postat 26 Septembrie 2010, 08:47 de TSD
replica la articolul senatorului PSD Ioan Mang
Domnule senator PSD Ioan Mang este adevarat cea ce ati afirmat,,cind vine PSD la putere``ODATA si eu @Romanul Simplu va scriu ca aveti DREPTATE si ADEVAR in afirmatii, DAR pina atunci trebuie ca sa rezolvati problemele din filiala judeteana PSD Bihor pentru ca daca nu le rezolvati sunt vorbe in vint Vorbe goale :))Socializati cu simpli membri de partid din PSD si nu fit arogant ca si AROGANTULde AdrianNastase.2)schimbati pe Pavel Florian de la Tineretul PSD Bihor nu vaamestecati in alegeriletineretului PSD .Reversul este doar o lupta continua in PSd Bihor ,rezultatuleste diastriugerea PSD Bihor.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.P.S.Pavel Florian junior indiferent ce o sa scrii si sa jignesti pe @Romanul Simplu soarta ta in PSDBihor este scrisa esti un pierdut un ratat asemenui lui tatal tau Pavel Florian senior un betivan ,un molau, un prostovan care nu face diferentzaintre un sindicat si o asociatie de agricultori.TINERI DIN PSD BIHOR ALEGETI PE MARIUS STICLARU PRESEDINTE TSD BIHOR pentru ca altfel PEPE poulii alias Florian Pavel junior o sa ingroape PSD Bihor pentru ca nu are personalitate de lider este ce este datorita tatalui sau,este unpiuzda de om :))=))
Postat 25 Septembrie 2010, 22:42 de Romanul Simplu
replica la@ghenosu si @Frustrari clonele poulii lui Pavel Florian senior :))
BAH astea 2 Clone @Ghenosu si @frustrarii care sunteti poulica frinaru de Pvellorian Junior care fdote pe mama sda si face incest ,iar tatal sau Pavel Florian denioer se uita catre ei nepoutincios :))=)).BAh poulica frinariu Pabel Florian junior da fereasca domnul; Dumnezeu da te intilnesc ca acvol,o iti taman oadele asta iti promite @Romanul Simplu .NU IMI ESTE FRICA DE TINE piticanie scunda si oportunista care urmaresti sefie TSD dar si daca cistrigi sau pierzi de bataia lui Romanul Simplu nu scapo ITI PROMITE TOMANUL SIMPLU o bataie pe care nu ai sa ouiti multa vreme ,aduna prieteni de pahar cu care vagabondezi mca nici acei nu o sate sdcape de bataia pe care o sa-ti de-a Romanul Simplu.PEPEA poulii care esti Pavel Florian junior ,daca esti mare ca ai pe tatal tau ala betiv in spate,nu mai fii mare vremea ta si a t lui tatal tau au trecut ,este vremea schimbarii,nici macar un lider cu personalitate nu esti esti un poulifrici un ghertzoi care se ascunde in spatele tatalui sau care a fost mare directoru polii la DADR pinba ce l-au dat afara pentr incompetentza. TINERI DIN PSD BIHOR VOTATI MARIUS STICLARU PRESEDINTE TSD .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 25 Septembrie 2010, 16:13 de Romanul Simplu
Obsedat.
Articolul la care faci comentariu vizeaza autostrada Transilvania iar tu comentezi verzi si uscate.Esti un obsedat.Atat si nimic mai mult.Apropo! Stiu pe cineva la spitalul 6!Daca iti dai numele si adresa iti recomand medicul.Ai mare nevoie de tratament.
Postat 25 Septembrie 2010, 11:22 de @Romanul Simplu
@manga
Capu' tau nene Ioane!!!! Capu tau....tu si fesenistii tai cand portocalii cand rosii cand "independeti" cand galfezi.
Postat 24 Septembrie 2010, 14:47 de @mang
replica la comentatorul@replica vlona poulii lui Pavel Florian senior :))
BAH @Replica alias Pavel Florian junior alias PEPEpoulii alias toate clone care au scris pe forum contra lui @Romanul Simplu sa zici,,SICTIR`` lui tatal tau si la mama ta care te-a facut asa , ai mai zis cuvintul acesta si la Alina Gadoiu care a aparat-o pe acest forum pe fata senatorului PSD Ioan Mang anul trecut in articolul despre nunta ei din hotelul,,President `` din Baile Felix.BAH @PEPE-a poulii alias Pavel Florian junior sa-ti scriu sa creasca inima in tine sa mori dreacu de infarct Eu@ Romanul Simplu sunt sarac si cinstit asa ca si presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu sunt membru de partid PSD de cind s-a infiintzat FSN,PSDR si am fost pe lista de consilieri de multe ori ,dar tu nu reprezinti poporul PSD,viitorul tau in partid in PSD Bihor este ratat iti garanteaza @Romanul Simplu si talibani rebeli fanatici din PSD Bihor ,iar bozgoru stii tu care ?a zis ca o sa-ti rupa oasele ,stii tu de ce? :)) ,,niciodata sa nu nu te poui cu cineva mai batrin ca si tine ,pentru ca pierzi ,,tu Pavel Florian junior ,dar si seniorul tatal tau ,, ATI PIERDUT in PSD:)) TINERII DIN PSD BIHOR VOTATI PE MARIUS STICLARU PRESEDINTE TSD BIHOR.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Septembrie 2010, 14:28 de Romanul Simplu
transportinoradea.ro
da daa...stim noi, asa promi toti inainte...ca dupa mai vedem :D
Postat 24 Septembrie 2010, 13:58 de transportinoradea.ro
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON