URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Aprilie 2019, 12:00

Ioan Mang a "puiat" o idee: Consiliul Judeţean Bihor să facă un Centru pentru Cultură şi Artă Contemporană, cu până la 1.055 locuri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înarmat cu desene proiectate pe un panou, vicepreşedintele CJ Ioan Mang a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că, la ideea sa, instituţia va realiza un Centru pentru Cultură şi Artă Contemporană, de care „era nevoie”, deoarece Oradea nu are o sală multifuncţională pentru spectacole de alt tip decât cele de teatru, de pildă pentru operă şi balet, dar care să poată găzdui şi conferinţe şi seminarii ştiinţifice.

„Acest Centru va fi construit în acea zonă unde Consiliul Judeţean are 6.300 metri pătraţi, în vecinătatea Bibliotecii Judeţene şi a Muzeului Ţării Crişurilor”, a spus Mang.

El a descris Centrul ca fiind un complex cu sală de spectacole în cinci variante de configurare (cu 1.055 locuri, 855 locuri, 757 locuri, 320 locuri şi 120 locuri) sau cu două săli a câte 200 locuri fiecare, precum şi cu 125 locuri de parcare.

„Investiţia este estimată la 6 milioane euro cu toate dotările, din care construcţia cam 3,5 milioane euro, a spus Mang, afirmând apoi - când BIHOREANUL l-a întrebat care este sursa de finanţare - că s-a gândit fie să provină întreaga sumă de la bugetul Consiliului Judeţean, fie o parte de la Guvern sau din fonduri europene „dacă vom găsi”.

Tot întrebat de BIHOREANUL, vicele a spus că ideea i-a aparţinut şi datează „cam de şase luni”, iar până acum CJ a plătit o sumă, pe care n-a vrut s-o precizeze, pentru un studiu de prefezabilitate realizat de SC Atamora SRL, deţinută de arhitectul Cristian Puşcaş, fost PDL şi PMP, în prezent membru PSD. „Doi arhitecţi sunt în judeţul Bihor care au autorizaţii pe monumente”, a motivat Mang alegerea colegului de partid, adăugând apoi că îşi doreşte ca viitoarea construcţie să fie „o clădire deosebită”.

El a mai menţionat că „această realizare este cuprinsă în proiectul de buget pe 2019 cu suma de 400.000 lei”. Din aceşti bani va fi plătit proiectul tehnic, adică proiectarea propriu-zisă, „dar eu zic că pot să rămână nişte bani şi pentru a începe licitaţia pentru execuţie”, a opinat Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Usor cu pianu'
Toate localitatile cu peste 2000 locuitori trebuie sa aiba apa curenta pina la finele lui 2015 si canalizare pina la finele lui 2018. Cine nu s-a conformat va plati penalitati zilnic pina la conformare,catre UE,prin infringement.Nu de la bugetul de stat ,de la bugetul local,pe persoana fizica.
Postat 15 Aprilie 2019, 21:27 de excalibur
.
a spus mang... deci nu se face
Postat 15 Aprilie 2019, 20:12 de David
La început a fost ideea
Doar studiul de preferabilitate va rămâne din acest proiect. Platit din banii noștri.
Postat 15 Aprilie 2019, 17:59 de Sandu1206
bhaaaaa
Io numa atata it' zac : pesedu o zas ca fondurili iuropene is naspa si nu as buni pantru dazvoltari. Tu amu vreai si che lauzi cu iele? Si acuma mai diplomat putin: pai mai mincinos notoriu si populist (ioai fain mijloc de cuvant), nu iti e rusine sa si pomenesti de fonduri europene? Voi cu partidul vostru ne bagati voi din interior embargo la fonduri. Cata nesimtire poti avea? Apropos, pacat ca a facut Bolojan podu centenarului, nu am mai apucat sa te prind cum te asteapta soferu masinii din bani publici in fata casei. Esti mai praf ca nevasta-ta, aia stie conduce macar (atata doar ca om din afara, ce stie in casa nu ma bag).
Postat 15 Aprilie 2019, 13:57 de poiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON