URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2012, 17:10

Ioan Baş este noul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Inspectoratulului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana", generalul de brigadă Ioan Baş este noul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Generalul de brigadă a fost numit în funcţia de inspector general al IGSU printr-o decizie (Nr. 698/11.10.2012) a primului ministru, publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Împuternicirea în această funcţie se face, conform legii, la propunerea ministrului Administraţiei şi Internelor şi poate avea o durată de până la şase luni, cu posibilitatea de a fi prelungită. Ioan Baş îl înlocuieşte la conducerea Inspectoratului pe colonelul Sorin Lucaciu, care a deţinut această funcţie din 2011.

"Am primit vestea cu plăcere. Încrederea care mi-a fost acordată mă onorează foarte mult şi sper să nu înşel aşteptările. Am în spate o carieră de 24 de ani şi consider că această funcţie este o recunoaştere a muncii mele", a declarat pentru BIHOREANUL Ioan Baş.

Noul şef al IGSU a mai afirmat că îşi doreşte să aplice un managment performant şi la nivel naţional. "Obiectivul primordial este să menţinem capacitatea operaţională a acestor instituţii şi să îndeplinim cu maximă eficacitate misiunile noastre", a precizat generalul de brigadă.

Acum în vârstă de 49 de ani, Ioan Baş a preluat funcţia de conducere a ISU Crişana în 2009, anterior fiind prim-adjunct al inspectorului şef, şef de stat major şi adjunct al Comandamentului Brigăzii de Pompieri Crişana în cadrul aceluiaşi Inspectorat.

Conform legii, comanda ISU Crişana va fi preluată de primul adjunct, inspectorul şef maior Sorin Mihai Caba.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
si la mai mare
Ma bucur ca adevaratii leaderi sunt apreciati in orice vremuri. Felicitari si cele mai calduroase urari de bine.
Postat 16 Octombrie 2012, 22:27 de si prenume
Felicitari
Respecte D-le BAS, mult succces!
Postat 14 Octombrie 2012, 01:59 de Un vecin din C12
Un om deosebit!
Un om de o moralitate impecabilă...integru...cu un bagaj profesional de exceptie şi cu o experienţă bogată dobândită în timp. Are toate calităţile pentru a indeplini această funcţie. Mult suces domnule general! Vă întreb stimate \"Pompi\" ce înseamnă pentru dvs. \"a avea suflet bun\"? A tolera \"căpuşele\"? Iar pentru dvs. \"fhf\"...câteva ore de limba română v-ar prinde bine...cam multe semne de întrebare aveti !
Postat 13 Octombrie 2012, 23:18 de pompier
hh
OARE NE INTREBAM NOI CONTRIBUABILI CATE INCENDII A STINS ACEASTA PERSOANA IN CEI 24 ANI DE CARIERA?????????? SI CE MERITE DEOSEBITE ARE?????????? IS NU MAI PERIATI OMUL CA RANANE FARA SCAME
Postat 13 Octombrie 2012, 11:42 de fhf
merita
indiferent de ce se spune merita din plin aceasta functie inca din 2011, dar se pare ca nu profesionalismul conteaza ci mai degraba afinitatile politice ... jos palaria domnule general si multe impliniri in noua functie! sa nu uitati isu crisana !!!
Postat 12 Octombrie 2012, 19:51 de mugur
felicitari
Felicitari! Mult succes !
Postat 12 Octombrie 2012, 08:55 de tomi
mda
Daca ar avea si suflet bun, ar fi perfect. Dar orice functie am avea, sa nu uitam ca nu-i suficient sa fim doar profesionisti buni, ci trebuie sa fim si oameni buni, sa avem suflet, sa discutam cu cei pe care ii conducem, pt ca astazi sunt "tari si mari", iar maine soarta se poate schimba...
Postat 12 Octombrie 2012, 08:33 de Pompi
FELICITARI
Felicitari ! Un om deosebit.
Postat 11 Octombrie 2012, 20:35 de R
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON