URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2019, 18:00

Investiţie de 3,6 milioane lei. A început construcţia bazinului de înot din Nucet

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean Bihor a anunţat, luni, că au început lucrările de construcţie a bazinului didactic de înot din oraşul Nucet, în valoare de aproape 3,6 milioane lei cu TVA inclus. Investiţia este făcută din bani de la CJ Bihor, prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă.

Potrivit comunicatului semnat de Mihai Baneş, de la biroul de presă al CJ Bihor, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat vineri, iar durata lucrărilor este de 12 luni. În urma licitaţiei, bazinul va fi realizat de SC Costa VOC Impex SRL, care va oferi şi o garanţie de 36 de luni pentru lucrări.

Valoarea totală a lucrărilor este de 3.586.537 lei (TVA inclus). Bazinul va fi unul de tip semi-olimpic, având dimensiunea 25 m x 12,5 m, cu o suprafaţă de 1.000 metri pătraţi.

"Avem în plan să construim opt bazine didactice de înot în oraşele judeţului Bihor, asigurând finanţarea acestor obiective din bugetul Consiliului Judeţean Bihor, iar în acest an sper că vom beneficia şi de sprijinul Guvernului. Bazinele de înot sunt destinate şcolilor pentru iniţierea elevilor, iar după orele de sport, vor fi deschise pentru agrementul adulţilor", a declarat, potrivit comunicatului, Ioan Mang, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Reprezentanţii instituţiei mai transmit că în faze avansate de pregătire se află şi bazinele de înot din oraşele Marghita, Valea lui Mihai şi Ştei.

"Suntem deja în faza de recepţie a Proiectelor Tehnice, ceea ce înseamnă că după aprobarea bugetului, putem să demarăm procedura de licitaţie pentru executarea lucrărilor la cele trei obiective de investiţii. Tot în această perioadă, pregătim documentaţiile şi pentru bazinele de înot la Beiuş şi Salonta", a precizat, potrivit aceluiaşi comunicat, Andrei Caciora, directorul adjunct al Agenţiei de Dezvoltare Durabilă.

La începutul acestui an a început şi construcţia bazinului similar din Săcueni. Acolo, valoarea lucrării este mai mare, de 4.579.072 lei (TVA inclus). Licitaţia a fost adjudecată tot de SC Costa VOC Impex SRL, iar termenul de finalizare este de 12 luni.

Potrivit portalului listafirme.ro, firma Costa VOC, deţinută de Roman Tiberiu Costa şi Traian Sălăjan, a avut în 2017 o cifră de afaceri de circa 32 de milioane lei, un profit de 481.972 lei, datorii de 26.132.344 lei şi un număr mediu de 90 de angajaţi. În trecut, firma era menţionată ca parte a holdingului Asfamixt, controlat de liberalul Dumitru Neag, alături de firmele Flodor Trans Com, Madona Impex, Glauss Topo şi Someş Construct.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON