URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2010, 13:44

Interlopul orădean Grigore Roman, zis Rugby, închis pentru trafic de droguri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au încarcerat în Penitenciarul Oradea pe Grigore Roman, zis Rugby, orădeanul de 46 ani fiind condamnat săptămâna trecută la 7 ani de detenţie pentru trafic de droguri de mare risc.

Rugby a încasat pedeapsa într-un dosar celebru al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Antidrog Bihor, legat de trafic de cocaină, fiind acuzat că făcea parte din filiera pusă pe picioare de Valeriu Dorel Flonta, un bihorean stabilit în Ecuador şi care alimenta piaţa românească cu droguri de mare risc prin intermediul membrilor familiei.

Potrivit rechizitoriului întocmit în 2002 de procurorii DIICOT, în perioada 2000-2001, Flonta a introdus în România peste 14 kilograme de cocaină în schimbul cărora i-au fost transferaţi în Ecuador 35.000 de dolari. În dosarul respectiv, au fost deferite instanţei 10 persoane - printre care fosta soţie şi mama lui Flonta - pentru deţinere, trafic internaţional de droguri de mare risc şi spălare de bani.

Dorel Flonta a fost condamnat, în lipsă, la 25 de ani de închisoare, mama lui, Floare Flonta, a primit, tot în lipsă, 20 de ani, iar Delia Popa, fosta sa soţie, 5 ani. Un alt traficant, Daniel Scorţe, s-a ales cu 9 ani de puşcărie, iar ceilalţi membrii ai reţelei - Viorel Augustin Ţigan, Pompiliu Marcu Severin, Petru Dărăban, Grigore Roman, Eva Balogh şi Daniela Denisa Popa - au fost condamnaţi la 7 ani de detenţie.

Condamnaţi în lipsă, Daniel Scorţe, zis Cioaci, şi Grigore Roman, zis Rugby, au fost prinşi abia în 2007, în Ungaria, şi predaţi autorităţilor române. După extrădare, în timpul detenţiei, cei doi au obţinut rejudecarea procesului lor, fiind puşi în libertate. Instanţele de judecată au menţinut însă pedepsele dispuse iniţial, fiind condamnaţi săptămâna trecută definitiv şi irevocabil la 9 respectiv 7 ani de închisoare, motiv pentru care Rugby a fost din nou încarcerat.

Dorel Flonta şi mama sa sunt daţi şi în prezent în urmărire internaţională.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Sile
E in Spania Sile, anul acesta o sa iasa.Era bine sa fi fost in lux, dar e din 2004 arestat.Asta e adresa lui demail pt cine il cunoastea. sile_grasul2011@yahoo.com
Postat 10 Ianuarie 2011, 05:10 de Sergio
C
pt ee: in limba romana avem si semne de punctuatie; AGRAMATULE sile fiind cine? a luat vreun premiu international? a scris o carte? AUZI !ADEVARAT SMECHER!; de cand ne laudam cu asa ceva? dumnezeule mare ! pentru droguri, viol si omor ar trebui reintrodusa pedeapsa cu moartea sa vedem atunci cati ADEVARATI SMECHERI vor plange precum fetitele in fata judecatorului si se vor gandi de 100 de ori inainte sa dea cu batul in balta.
Postat 10 Decembrie 2010, 10:35 de D
sile
Stiu ca nu e tot una....dar sile dde la oradea e pe undeva prin spania la parnaie...pacat de el...e cu adevarat un smecher pe care-l cunoaste toata tara si chiar europa
Postat 07 Decembrie 2010, 18:56 de anu
SILE
sile de la oradea nu ii tot una cu sile de la bucuresti,bai.
Postat 07 Decembrie 2010, 18:35 de demi
sile
Sile e la parnaie de vreo 4-5 ani ....si nu se stie cand va mai iesi....ar vrea el sa fie pe la Moscova cum era in urma cu 10 ani
Postat 07 Decembrie 2010, 17:12 de anu
Sile din Stei
Marele Sile si-a pierdut urma prin Moscova, unde o duce in lux
Postat 07 Decembrie 2010, 15:34 de Sile La Moscova
?????????
haahahh da poza asta e de la bac alta nu aveati boilor dar defapt asa e era scump la vedere mari prosti sunteti
Postat 07 Decembrie 2010, 08:57 de ????????
aloo
pai de cand au fost inchisi idiotilor ce veste noua e asta la voi sau faceti reclama gratuita?
Postat 07 Decembrie 2010, 08:49 de alo
asta e
frairii pica sifoanele nu futui in gura de cand lumea a fost asa
Postat 07 Decembrie 2010, 08:42 de oooo
nu nu
asa e pana la urma se platesc toate unii cred ca politia e slaba in romania si in los sa respecte ignora si uite cum pica toti de ce sefu mare flonta nu e prins oare daca e adevarat ca el era bossu?? oricum cu milioanele lui toate nu as vrea sa dorm ca el garda nu doarme nu nu
Postat 07 Decembrie 2010, 08:39 de aha
ee
ce au facut si cum au train astia in oredea n invidiosilor nu faceti in 100 de ani voi astia se pot lauda cu adevarat ca-s smecheri pacat ca au lipsit la imparteala norocului dar asta totul se plateste odata
Postat 07 Decembrie 2010, 08:17 de nnn
ee
7 ani nu is chiar 7 se scade ce au facut fraierilor
Postat 07 Decembrie 2010, 08:09 de nnn
mda
Dar de taticul lor Sile poate cel mai mare interlop din judetul Bihor care i-a dus in Europa pe clamparu,dinamita, utu si pe multi altii mai stie careva ceva? In 2001-2002 impreuna faceau "combinatiile"
Postat 06 Decembrie 2010, 20:30 de xxx
mica pedeapsa
Dar cu ceilalti ce s-a inamplat? doar un arestat 2 urmariti si restu liberi, hahal justitie....vai si amar.Deci in retea doar cei ce nu au spate sau sprijin is fraierii ailalati sau scos..MISTO ASA
Postat 06 Decembrie 2010, 15:43 de prea putin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON